Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

romantikus / dráma

Főkategória >DVD - külföldi >romantikus / dráma

Sorrend:

Holdfényév (1DVD) (használt,karcos példány)

A Holdfényévben Brad Silberling, az Angyalok városa című
film rendezőjének legújabb filmjében – mely egyben Dustin Hoffman nagy
visszatérése - egy középkorú házaspárt, Bent, JoJót és Joe-t,
lányuk, Diana jövendőbelijét látjuk. A fiatalok egybekelése előtt néhány
nappal a menyasszony egy lövöldözésnek esik áldozatul: így a film esküvő helyett
temetéssel indul.

A Holdfényév mégsem borongós hangvételű, sokkal inkább szívmelengető
és derűs. Meglepő őszinteséggel beszél a szerettünk elvesztése kiváltotta érzelmek
sokféleségéről és ellentmondásosságáról, s szegül szembe a társadalom által
elvárt viselkedési klisékkel. „A tragédia kellős közepén felcsillanó komédia
az élet természetes dinamikája. A sötét és komor helyzet váratlanul kellemes,
sőt humoros fordulatot vesz, hisz felfokozott élethelyzetekben az emberek viselkedése
teljesen és tökéletesen kiszámíthatatlan.” – mondja az író-rendező. A film hitet
ad, hogy ahogy a bánat, úgy az öröm is a legváratlanabb pillanatban érkezik,
s hogy a nehézségeket az élet maga valahogy mégiscsak megoldja.

A három Oscar-díjas színészt felvonultató filmben a zene - Rolling
Stones, Van Morrison, Jefferson Airplane - és a pillanatok
hangulata szorosan összefonódik.

 
1 490 Ft
  Houdini, a halál mágusa (2007 - Death Defying Acts) (1DVD) (Guy Pearce)

Mary McGarvie (az Oscar®-díjas Catherine Zeta-Jones – Chicago), és kislánya (az Oscar®-jelölt Saoirse Ronan – Vágy és vezeklés) nem mindennapi produkcióval szórakoztatják a szenzációra éhes közönséget: azt állítják, az asszony médium, aki képes a halottakkal kommunikálni. Egy napon a legendás illuzionista, Harry Houdini (Guy Pearce – Szigorúan bizalmas) érkezik a városba, és nagyvonalú ajánlatot tesz: 10 000 dollár üti a markát annak, aki képes pontosan „közvetíteni” elhunyt édesanyja utolsó szavait. Mary elfogadja a kihívást – és elvarázsolja a bűvészt. Houdini szenvedélyes viszonyba bonyolódik a bájos szemfényvesztővel, miközben épp pályája legveszélyesebb mutatványára készül...

 
1 990 Ft
  Hűségeskü (2004 - A Different Loyalty) (1DVD) (Sharon Stone)

Bejrút. Eleanor, az amerikai tudósító egy katonai akció során találkozik Kimmel, brit kollégájával. A találkozás elemi erejű, Eleanor életét sarkaiból fordítja ki, az irányítást a szerelem veszi át. De Kim eltűnése után a káprázat és a boldogság hirtelen szertefoszlik. Eleanornak a valósággal kell szembenéznie, amikor megtudja, hogy barátja, Kim az orosz hírszerzés, a KGB kémje volt. Mégis meg akarja találni Kimet, akit még a vasfüggöny mögé is követ, a sarkában loholó a CIA-val együtt. Itt szerelmét és lojalitását a kémszervezetek és a magánélet olyan próbatétel elé állítják, amire előző, kiegyensúlyozott életében még a legvadabb rémálmaiban sem mert gondolni...

 
1 990 Ft
Idő (1DVD) (Kim Ki-duk)

Seh-hee két év kapcsolat után úgy érzi, szerelme, Ji-woo már megszokta és megunta, kapcsolatukból kiveszett az újdonság minden varázsa. Ezért kétségbeesett lépésre szánja el magát: minden figyelmeztetés és hátrahagyott nyom nélkül otthagyja barátját, egy plasztikai klinikán új arcot operáltat magának, majd új személyiséget felvéve See-hee néven, a pár kedvenc kávézójának pincérnőjeként (újra) elcsábítja Ji-woo-t...

Kérdés, hogy van-e köze az új arcot viselő embernek a régebbi, más arcot viselő ember egykori érzelméhez és az is, hogy a test és a lélek vajon külön-külön volna szerethető?

 
4 990 Ft
  Időutazó felesége, Az (1DVD) (The Time Traveler's Wife) (Eric Bana - Rachel McAdams)

Merüljön bele az időtlen szerelembe, vegyen részt két szív csodálatos romantikus utazásában. Clare Abshire (Rachel McAdams – Szerelmünk lapjai) és Henry de Tamble (Erik Bana – A másik Boleyn lány) mélyen és meghitten szeretik egymást, a férfi azonban néha akaratán kívül eltűnik a saját korából, és más korban, más helyen tér magához.

Henry különös betegsége csak még erősebb szenvedélyre lobbantja őket egymás iránt, és még nagyobb kincsnek tartanak minden együtt töltött pillanatot, hiszen tudják: az idő önkényének fogságából csak a szerelem szabadíthatja ki őket.

A nagy sikerű bestseller alapján készült alkotásban egymásba fonódik sors és szenvedély, múlt, jelen és jövő – Az időutazó felesége rendkívüli szerelmes film egy rendkívüli szerelem történetéről.

 
1 990 Ft
Íj, Az (1DVD) (Kim Ki-duk)

Egy idős ember és egy fiatal lány meghitt, tiszteleten alapuló, mégis ellentmondásokkal teli, felkavaró szerelmi történetét meséli el Az íj.

Több mint tíz éve egy hajón élnek, s a férfi arra készül, hogy a 17. születésnapján feleségül veszi a lányt. Váratlanul azonban egy fiatal fiú téved arra…

 
2 990 Ft
Indokína (1DVD) (Oscar-díj) /slim tokos/

A történet Indokínában, Franciaország gyarmati uralmának utolsó éveiben játszódik. Egy egyedülálló francia nő az egyik ültetvényen saját lányaként nevel fel egy vietnámi hercegnőt. Életük akkor vesz drámai fordulatot amikor mindketten ugyanabba a francia katonatisztbe szeretnek bele. Indokína a másság, a misztérium, a gyarmati hatalom, a tragédia és a regényesség megtestesítője. A Távol-Kelet egzotikus illatai, a ritka örömök felfedezése, a létezés nagy kérdései, a végtelenbe vezető út, ahol minden megtörténhet.

 
1 990 Ft
Itália csókja (1DVD)

A középkorú, kissé habókos hölgy, Miss Bentley (Vanessa Redgrave) idestova 16 éve minden egyes nyarát egy vadregényes, itáliai tájon, a Como-tó melletti villában tölti. A II. világháború elôtti utolsó, igazán békés évben azonban váratlan – ám izgalmas – újdonság borzolja fel Miss Bentley nyugodt, pihentetô hétköznapjait: egy igen jóképû úriember, bizonyos Wilshaw ôrnagy (Edward Fox) teszi tiszteletét a villában. Hölgyünk szíve azonnal nagyot dobban, hevesebben kezd dobogni, és azon veszi észre magát, hogy mindent feledve csakis azzal törôdik, hogyan kerülhetne közelebbi kapcsolatba a vonzó katonatiszttel. Az ôrnagy azonban nem nagyon törôdik az érte epekedô hölggyel, hiszen figyelmét elsôsorban egy csinos nevelônô, Miss Beaumont (Uma Thurman) köti le, aki éppen egy svájci iskolából érkezve némi bizsergetô kalandot keresve flörtölni kezd az elsô nagy háború óta a nôi nemmel nehezen boldoguló Wilshaw-val.

A furcsa szerelmi hármas kisvártatva még egy taggal bôvül, amikor színre lép egy újabb szereplô, az olasz csábító, Vittorio (Alessandro Gassman) is… Vajon hogyan telik ez a nyár a gyönyörû, comói tájon – és a szerelmre szomjazók közül kit babonáz meg leginkább Itália bódító csókja?

 
1 990 Ft
Jane Eyre (1996) (1DVD) (Franco Zeffirelli - Anna Paquin)

Jane Eyre okos, tehetséges jóra való lány, akit azonban a sors szeszélye
folytán árvaságra jutva nagynénje kénytelen nevelni egy ideig. A kedves rokon
ugyanis büntetésből egy szigorú, kőkemény leányiskolába, a lowoodi árvaházba
küldi Jane-t, ahol aztán az ott elképzelhető összes megaláztatást végigszenvedve
kell tanulnia.

Évek múltán a lélekben már réges-régen felnőtté cseperedett Jane elhagyja
az iskolát és tanítói oklevéllel a hóna alatt Thornfieldbe, egy gazdag földbirtokos,
Rochester házába szegődik, hogy annak törvénytelen lánya, Adele
mellett legyen nevelőnő.

Bár Rochester ideje nagy részét baljóslatú hangulatot sugárzó otthonától
távol tölti, egy idő után mégis vonzalom alakul ki közte és Jane között.
Furcsa kapcsolatuk addig erősödik, míg végül a zárkózott Rochester megkéri
a nevelőnő kezét, ám az utolsó pillanatban Jane számára eddig rejtve
maradt, szörnyű titokról libben le a fátyol...

A romantikus irodalom egyik legismertebb szerzőjének generációkat szórakoztató
művét Franco Zeffirelli érzelem gazdag, kifinomult stílusban, remek jellemábrázolással
vitte át a könyvlapokról a filmvászonra.

 
1 490 Ft
Jane Eyre (2006) (1DVD) (Ruth Wilson) (BBC)

Az árván maradt Jane Eyre-t szívtelen nagynénje neveli, ám egyre súlyosabb ellentéteik miatt a néni végül árvaházba adja a kislányt. Jane-ből művelt, kedves modorú kisasszony lesz, és ennek köszönhetően sikerül tanítónőként elhelyezkednie egy jómódú különc kastélyában, Thornfield Hall-ban. Miközben az úr, Mr. Rochester szeleburdi gyámleányát pallérozza, tiszta szerelem ébred benne gazdája iránt, és legnagyobb örömére érzelmei nem maradnak viszonzatlanok. Ám a kastély és a férfi sötét titka váratlan akadályt állít boldogságuk elé. Mind Jane-nek, mind Rochesternek súlyos megpróbáltatásokon kell átesnie, míg kiderül, vajon lehet-e reményük a megalkuvás nélküli beteljesedésre.

 
1 990 Ft
Jane Eyre (2011) (1DVD) (Mia Wasikowska) ( karcos )

Az örökérvényű szerelmi történet új, merész feldolgozását Cary Fukunaga jegyzi rendezőként, és olyan sztárok keltik életre szereplőit, mint Mia Wasikowska, Michael Fassbender és az Oscar®-díjas Judi Dench.
Az árván maradt Jane Eyre (Wasikowska) nevelőnőként helyezkedik el Thornfield Hall-ban, ahol titkos szerelem virágzik közte és határozott, ám olykor szeszélyes modorú munkaadója, Mr. Rochester (Fassbender) között. A férfi gyakori levertsége és a kastély éjszakai csendjét megtörő hátborzongató események mögött sötét titok lappang, melyről a férfi minden igyekezete ellenére végül Jane is tudomást szerez.
A kritikusok szerint ez a magával ragadó és érzelemdús alkotás „gyönyörű. Lenyűgöző példája annak, hogyan kell egy körülrajongott irodalmi klasszikust életre kelteni a vásznon”. (A.O. Scott, The New York Times)

 
1 990 Ft
Játszik még a szív (1DVD)

Alice Holbrook látszólag boldog házasságban él Sammel. Valentin-nap van, amikor is egy a nővérével részegen kötött fogadás értelmében Alice névtelen üdvözlőkártyát küld Samnek, mert kíváncsi rá, vajon a férfi eltitkolja-e. Sajnos Sam nem szól a kártyáról és ez alaposan feldühíti Alice-t. Archie, Sam legjobb barátja önkéntelenül - bár nem minden hátsó szándék nélkül! - besegít, hogy az ostoba tréfának induló helyzet teljesen elfajuljon és Alice azt higgye, a férjének szeretője van. És van?! Alice nehéz döntéssel néz szembe: vagy harcol házasságáért vagy kilép belôle, és elhagyja Samet. A nô a harcot választja. De vajon mit ér el vele?

 
990 Ft
John és Mary (1DVD) (Dustin Hoffman / Mia Farrov)
Egy fiatal nő és egy férfi megismerkedik este egy bárban. Másnap reggel együtt ébrednek és nem tudják pontosan, most hogyan tovább. Tapogatózó kérdések, gyanakvó megjegyzések, sokat sejtető félmondatok szövik át beszélgetésüket reggeli közben. Maguk sem tudják még eldönteni, hogy csak kellemes kaland vagy egy életre szóló szerelem kezdete volt-e az előző éjszaka. Tulajdonképpen alig ismerik a másikat, valójában még be sem mutatkoztak egymásnak... 
1 990 Ft
Julie kisasszony (1DVD)

A gazdag gróf gyönyörű lánya kikezd apja inasával, Jeannal, aki mellesleg a szakácsné jegyese. A társadalmi és vallási szabályok tiltják, hogy gazda és szolgálója között bármiféle viszony létrejöhessen, így szükségszerűen el kell válniuk egymástól.

 

Az Oscar-díjra jelölt Liv Ullmann, August Strindberg világhírű drámájából készített egy felejthetetlen filmalkotást a szerelemről.

 
1 990 Ft
Kárhozott szeretők (1DVD)

Los Angeles a múlt század elején: szikrázó napsütés, mely fittyet hány a korszak depresszív hangulatának, az első és végső remény, ahol az álmok teljesülhetnek. Az olasz bevándorlók fia Arturo Bandini híres íróvá akar válni, és álmai szőke hercegnőjét keresi. A mexikói Camilla Lopez vezetéknevét titkolván abban reménykedik, hogy fehérbőrű angolszász protestánshoz sikerül férjhez mennie. A férfi és a nő olyan korban ütköznek egymásba, melyben a fehérek és a mexikói leszármazottak békessége hajszálon függ, és kezdetét veszi az elszánt küzdelem önmagukkal és a várossal szemben: a küzdelem az álmaikért.

 
1 490 Ft
Kedves John (1DVD)

Nem sokkal azt követően, hogy John (Channing Tatum – Közellenségek, G.I. Joe: A kobra árnyéka) és Savannah (Amanda Seyfried – Mamma Mia!, Levelek Júliának) őrülten beleszeret egymásba, a sors külön utakra kényszeríti őket. Johnt a kötelesség szólítja messzi földre, Savannah-nak pedig be kell fejeznie a főiskolai tanulmányait: a távolságot és az időt szerelmes levelek kitartó sorával kötik össze abban bízva, hogy egy év múlva ismét együtt lehetnek.
De amikor kitör a háború, a szakadék beláthatatlan szélességűre húzódik kettejük között. Kapcsolatuk vajon képes lesz túlélni az idő próbáját, a legnagyobb kihívást, amivel a szerelem szembesülhet? A Szerelmünk lapjai nagysikerű írójának regénye alapján készült ez az időtlen romantikus történetet elmesélő film, amely minden szívet felmelegít.

 
2 990 Ft
Két szerető (1DVD) (karcos példány)

A karizmatikus, de problémás Leonard egy szerelmi csalódást és öngyilkossági kísérletet követően visszatér a családi fészekbe, a brooklyni Brighton Beach elszigetelt világába. Miközben szülei aggódó tekintetének kereszttüzében próbálja összeszedni magát, két nővel is megismerkedik: Michelle, a gyönyörű, és rejtélyes szomszéd alaposan felkavarja a férfi körüli állóvizet, az egzotikumot és másságot képviseli Leonard kimért világában. A másikuk Sandra, egy üzletember bájos és odaadó lánya, aki azon igyekszik, hogy megvásárolja családjának vegytisztító vállalkozását.

Leonardban mély vonzalom ébred Michelle iránt, aki úgy tűnik, viszonozza vonzalmát, ám közben önpusztító viszonya van egy házas férfival. Eközben a család irányából érkező fokozódó nyomás Sandra mellé állítaná Leonardot, amely lehetetlen helyzetet eredményez. A férfinak döntenie kell, hogy a vágy sürgető erejére, vagy a nyugalmat hozó szeretet szavára hallgasson. A háttérben pedig ott a veszély, hogy visszazuhan a szakadékba, amely korábban kis híján a vesztét okozta.

Joaquin Phoenix utolsó mozifilmes szereplését láthatjuk James Gray (Az éjszaka urai) romantikus drámájában, mely a színész egyszerre nyers és sebezhető alakításával méltó búcsú a filmvászontól. Partnerei Gwyneth Paltrow, Vinessa Shaw, Isabella Rossellini és Moni Moshonov.

 
1 490 Ft
Kikötői hírek (1DVD)

Amikor Quoyle, a boldogtalan, magányos New York-i végleg elveszti tőle rég elhidegült feleségét egy autóbalesetben, az élete örökre megváltozik.

A gyásztól lesújtva visszavonul nagynénjével és kislányával Új-Fundlandra, ősei rejtélyes otthonába.

Egy kis halászvárosban a helyi lapnál kap újságírói állást. Minden újabb cikk megírásával nő Quoyle érzékenysége a kiismerhetetlenül csalafinta közösség iránt - és saját maga iránt is.

Apránként románc alakul ki közte és Wavey közt, aki saját démonaival küzd. Ahogy a férfi új élete kezd kibontakozni ezen a varázslatos, hajthatatlan szépségekkel és nehézségekkel megáldott helyen, a múltja összeolvad a jelenével, és Quoyle kezd átalakulni...

Az E. Annie Proulx Pulitzer-díjas regényéből készült Kikötői hírek megrendítő és felemelő történet egy összetört élet újjászületéséről, csupa kiváló színész tolmácsolásában, Lasse Hallström rendező (Árvák hercege, Csokoládé) összetéveszthetetlenül emberközeli stílusában.

 
1 490 Ft
  Királynőért és a hazáért, A (2014 - Queen And Country) (1DVD) (John Boorman - Callum Turner)

John Boorman az öt Oscar-díjra jelölt, részben önéletrajzi Remény és dicsőség című ragyogó filmjének most elkészítette a régen várt folytatását, amelyben a főszereplő, Bill Rohan felnőttként tér vissza a vászonra. Az ötvenes évek elején Billt sorkatonai szolgálatra hívják be a hadseregbe a koreai háború idején. Legjobb barátja és szobatársa a seregben a bajkeverő Percy lesz, akivel nem elég, hogy folyamatosan borsot törnek feletteseik orra alá, de a lányokat is együtt kajtatják a városban. Hiába az egyenruha, a fiatal felnőtteket ugyanazok a dolgok foglalkoztatják, mint úgy általában a többi tinédzsert. Korea pedig olyan illúzió marad számukra, amit sosem fognak megtapasztalni.

 
2 990 Ft
  Kisasszonyok (1994 - Little Women) (1DVD) (Winona Ryder) (nagyon karcos példány)

Négy amerikai nővért, a March-lányokat 1862-ben ismerjük meg, a polgárháború derekán, amikor az apjuk a fronton van, ők pedig édesanyjuk felügyelete alatt érnek lassacskán nővé. A négy lány: a legidősebb, csöndesen bölcs Meg, a megnyerően kedves Amy, a betegeskedő Beth, és a modern elvek szerint élő, írónőnek készülő Jo March életútján keresztül rajzolódik ki egy viszontagságos, mégis romantikus kor története.

 
3 990 Ft

Sorrend: