Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

romantikus / dráma

Főkategória >DVD - külföldi >romantikus / dráma

Sorrend:

Valmont (1DVD) (Milos Forman)

Valmont, a könyörtelen és számító playboy és a hasonlóan boszorkányos Madame de Merteuil kegyetlen fogadást kötnek: Valmontnak el kell csábítania, és egy éjszakát eltöltenie a házasság szentségében még kitartóan hívő Madame de Tourvel-lel. Ha Valmont sikerrel jár, úgy Merteuil ágyába is szabad az út... Amikor Valmont "teljesíti a feladatot", váratlan dolog történik. Beleszeret áldozatába és többé senki és semmi nem tudja Valmont újkeletű szenvedélyét lerombolni.

 
1 990 Ft
Változások kora (1DVD) (Robert Downey, Jr.) (Oscar-díj)

1663 nyara, London.

Robert Merivel a Királyi Orvosi Akadémia tanítványa, ám tanulmányainál
nagyobb érdeklődést mutat a dorbézolás iránt. Vágya egy gazdag és könnyű élet
felé valóra válni látszik amikor a király udvarába fogadja, hogy ölebeit gyógyíttassa
vele.

Szerencsés véletlenek folytán egyre feljebb kerül a ranglétrán amit rögtön
ki is használva féktelen tivornyázásba veti magát. Szellemességének köszönheti
közkedveltségét, a királynak azonban komolyabb tervei vannak Merivellel.
Olyan ajánlatot tesz neki, amiről az mindig is álmodozott; rangot és vagyont
kaphat, ha feleségül veszi Celiát, a király szeretőjét. Így a közeli
Suffolkban "meglátogatva orvosát" a király fenntarthatja viszonyát,
az udvar hölgyeinek féltékenykedése nélkül.

Meg is tartják a kézfogót és a pár elfoglalja új otthonát. Nem kell azonban
sok időnek eltelnie, hogy Merivel szerelemre gyúljon újdonsült arája
iránt. A bűnbeesést nem tűri a király; mindenétől megfosztva száműzi Merivelt,
aki egy régi barátjánál lel segítséget. Pearce egy kórházat vezet és
arra bíztatja őt, hogy álljon be mellé, kezdje újra az orvosi hivatást. Merivel
megfogadja barátja tanácsát, gyógyítani kezd. Lassan felfedezi magában mindazt
a tehetséget és emberséget amit azelőtt sosem keresett...

Megismerkedik a kórház egyik betegével, Katherine-nel és kettejük között
szerelem szövődik. Ám a kórházból amely otthont adott nekik, kiutasítják őket
amikor kitudódik, hogy Katherine gyermeket vár, így elindulnak London
felé, ahol már pusztít a Fekete Halál. A legtöbben inkább elhagyni igyekeznek
a várost, de Merivel úgy dönt; marad és segíteni próbál a járvány megállításában.
Katherine időközben egy kislánynak ad életet, de ő maga belehal a szülésbe,
így Merivel egyedül marad gyermekével. Az orvosi udvarba kéretik egy
kisebb vizsgálat elvégzésére, s mire visszatér lakhelyére, a környék már lángokban
áll, sőt a tűz egyre terjed, napokon át égve elemészti London nagy részét.

Merivel próbálja lányát megtalálni, de az égő házak füstjétől eszméletét
veszti. Egykori kastélyában tér magához, hogy egyik ámulatból a másikba essen,
mivel halottnak hitt lányát maga a király hozza el és Merivel érdemeiről
értesülve II. Károly visszaadja neki mindazokat az előjogokat és vagyont,
amitől annak idején megfosztotta "tilosba tévedt" kegyencét.

Merivel, akit kalandos fiatalsága számos leckére tanított meg, így válik
tapasztalt, érett férfivá s egyszersmind jobb emberré ...

 
990 Ft
Vanília és csokoládé (1DVD)

Vanília és csokoládé: két különleges íz, teljesen különböznek egymástól, mégis mindkettő ínycsiklandó. Ilyen a megbízható és felelősségteljes Penelope (a barátainak csak Pepe) és a férje, a hűtlen Andrea kettőse is. Egy alkalommal, amikor Pepe megtudja, hogy férje megint megcsalta, visszavágásra szánja el magát. Csendben magára hagyja férjét három kis gyermekükkel, és egy tengerparti házban keres menedéket, ahol még nagymamája élt.

Pepe magányba vonulása férje számára nagy kihívást jelent. Míg az asszony gyermekkori emlékeivel harcol, amelyeken keresztül nőisége kérdőjeleződik meg, addig a férfinak a mindennapi háztartási és gyermeknevelési problémákkal kell megküzdenie. Legnagyobb megdöbbenésére kiderül, hogy nejének titkos kapcsolata volt egy évvel korábban, még abban az időben, mikor házasságuk válságban volt, és külön éltek.

Ahogy tudatosul Andreában, hogy mi történt Pepe és szeretője, a festő között, egyre jobban rátör a féltékenység, de arra is ráeszmél, hogy mennyire mélyen szereti feleségét.

A történet Sveva Casati Modigliani regényéből készült.

 
1 990 Ft
Várva várt nagy kaland (1DVD) (Hugh Grant) (felirat)

A film 1947-ben, Liverpool színházi köreiben játszódik. A tizenéves Stella színésznői karrierről álmodik, azonban a meghallgatás nem hozza meg számára a várva várt sikert. Ennek ellenére a rendező - felismerve Stella elszántságát - fizetés nélküli gyakorlatra veszi fel őt. Hamarosan jóképű színész érkezik vendégszereplésre a társulathoz, aki komoly hatást fejt ki hősnőnk szakmai előrehaladására és magánéletére.

 
990 Ft
  Végtelen szerelem (1981 - Endless Love) (1DVD) (Franco Zeffirelli) (kissé karcos példány)

A 17 éves Martin halálosan beleszeret a 15 éves Jade-be. A lány szabadelvű szülei csak akkor avatkoznak bele a kapcsolatba, amikor a fiú lassan minden éjszakáját Jade szobájában tölti. Az apa eltiltja lányától, Martin pedig kétségbeesésében felgyújtja házukat, és mentésre készen áll előtte. A tűz azonban túl gyorsan terjed, és a ház leég. A család megmenekül, de David javítóintézetbe kerül, Jade pedig messzire költözik és nem válaszol a fiú leveleire.

Amikor a lány apja megtudja, hogy David szabadlábra került, megfenyegeti...

Franco Zeffirelli klasszikusa a Rómeó és Júlia történet kortárs megfelelője, mely a szerelem és a szeretet megannyi oldaláról szól: férjek és feleségek, szülők és gyerekeik között dúló érzelmekről, és egy mindent elsöprô, érzéki szerelemről. A szerelem erejéről, amely olyan erős, hogy magába olvaszt és elpusztít mindenkit maga körül.

 
1 490 Ft
Végzetes végjáték (1DVD)

A különc, de gyors észjárású sakk nagymester, Luzsin azért utazik az olaszországi Comoi-tó partján fekvő gyönyörű kisvárosba, hogy élete legfontosabb játszmáját vívja meg, váratlanul azonban élete szerelmére is rátalál. A bámulatos tehetségű Luzsin a valósággal mit sem törődve egész életében szenvedélyesen sakkozott, soha nem tudta elfeledni gyermekkora hányattatásait, valamint anyja korai halálát. Váratlan találkozása Nataliával megváltoztatja életét. A szépséges orosz nő, akit szülei egy gazdag grófhoz akarnak hozzáadni, leküzdhetetlen vonzalmat érez a szeszélyes zseni iránt, és megmutatja számára, hogy a sakk világán kívül is találhat boldogságot.

 
1 990 Ft
  Versenyfutás a Holddal (1984 - Racing With The Moon) (1DVD) (Sean Penn - Nicolas Cage)

A második világháború elején Henry, egy kisvárosi vagány megkapja az értesítést, hogy hat hét múlva indul a hajó a tengerentúlra, a háborúba. Az utolsó napokat szeretné még maradéktalanul kiélvezni újdonsült barátnőjével, a gyönyörű Caddie-vel, akiről Henry azt gondolja, hogy gazdag családból származik.

Henry barátja, Nicky is tud Caddie-ről, és amikor kiderül, hogy az ugyancsak bevonulni készülő srác barátnője, Sally teherbe esett, Nicky megkéri barátját, hogy próbáljon pénzt szerezni Caddie-től az abortuszra.
Amikor Henry pénzt kért a barátnőjétől, kiderül, hogy a lány egyáltalán nem gazdag. Mivel meg van győződve arról, hogy a fiú eddig csak azért járt vele, mert azt hitte róla, hogy vagyonos, Caddie szakít Henry-vel.
Később azonban visszatér, hogy segítsen a bajba került Sally-n…

A fiatal Sean Penn és az ugyancsak újonc Nicolas Cage nagyszerű alakítást nyújt ebben a filmklasszikusban, amely a felnőttéválásról, az ártatlanság elvesztéséről szól.

 
2 990 Ft
  Veszedelmes viszonyok (1988 - Dangerous Liaisons) (1DVD) (Gleen Close - John Malkovich) (Kerülj szinkronba! kiadás) (Oscar-díj) (fotó csak reklám)

XVI. Lajos uralkodása alatt a francia arisztokrácia a csábítást társasjátékként űzi, a kegyetlen mulatságnak pedig azok is részesei lesznek, akik nem vágynak efféle izgalmakra. Merteuil márkinő „apró” szívességet kér volt szeretőjétől, Valmont vikomttól. A sármos férfinak el kell csábítania a hamvas Cécile-t, akit a márkinő volt férje készül elvenni. Fogadást kötnek, hogy Valmont Cécile meghódítása közben a gyönyörű, férjezett és istenfélő Madame de Tourvel ágyába is beférkőzik. A márkinő felajánlja magát a férfinak, amennyiben az bizonyítani tudja, hogy sikerrel járt…

 
2 990 Ft
  Veszedelmes viszonyok (1988 - Dangerous Liaisons) (1DVD) (Gleen Close - John Malkovich) (Warner,) (felirat) (pattintótokos)

XVI. Lajos uralkodása alatt a francia arisztokrácia a csábítást társasjátékként űzi, a kegyetlen mulatságnak pedig azok is részesei lesznek, akik nem vágynak efféle izgalmakra. Merteuil márkinő „apró” szívességet kér volt szeretőjétől, Valmont vikomttól. A sármos férfinak el kell csábítania a hamvas Cécile-t, akit a márkinő volt férje készül elvenni. Fogadást kötnek, hogy Valmont Cécile meghódítása közben a gyönyörű, férjezett és istenfélő Madame de Tourvel ágyába is beférkőzik. A márkinő felajánlja magát a férfinak, amennyiben az bizonyítani tudja, hogy sikerrel járt…

 
1 990 Ft
Virág románca, A (1DVD) (Kate Winslet)

XIV. Lajos (Alan Rickman) 1682-ben áthelyezi udvarát Versailles falujába. Pompa tekintetében nem ismer kompromisszumot, ezért főkertészét, André Le Notre-t megbízza, hogy a kastélypark minden szegletében ligetkéket alakíttasson, amely munkákra pályázatot hirdetnek. A sziklakert-bálhelyszín kivitelezésére a szakmai körökben addig ismeretlen hölgy jelentkezik, Sabine de Barra (Kate Winslet), aki tartásával, egyszerű, de őszinte modorával elbűvöli a Napkirályt.

 
2 990 Ft
Volt egyszer egy másik Amerika ( 1 DVD )
Vajon mit tehet két hihetetlenül tehetséges zenész azok után, hogy a kritika és a közönség által egyaránt az egekig magasztalt hat albumukból kettő platina-, négy pedig többszörösen platina-lemez lett, világszerte teltházas koncerteket adnak, és az R&B, a pop, a hip-hop és az utcai zenészek stílusát ötvöző dalaikkal a világ legjelentősebb zenei díjait is bezsebelték már? André Benjamin (André 3000) és Antwan A. Patton (Big Boi), vagyis az OutKast formáció tagjai úgy határoztak, hogy kedvenc v... 
1 990 Ft
Washington Square (1DVD) (Agnieszka Holland)

Catherine Sloper úgy érzi, megtalálta álmai férfiát Morris Townsend személyében. Ám terve, hogy férjhez menjen hozzá, erõs ellenállásba ütközik az apjánál, aki meg van gyõzõdve róla, hogy Townsendet csak a lánya pénze érdekli. Catherine a szívére hallgat és kitart a férfi mellett, még annak árán is, hogy ezzel elveszítheti az apai örökséget. De mit szól ehhez Townsend - vajon a szerelem vagy a pénz hajtja?

 
1 990 Ft
Zöldellő fa alatt, A (1DVD) (BBC)

Thomas Hardy klasszikus művének adaptációja. Erdőkkel körülvett elbűvölő falu Mellstock, ahova tanítónőként tér vissza Day gazda lánya, Fancy. Karácsony napja van, a kis falu templomában a helybéliekből álló falusi zenekar szolgáltatja az ünnepi énekekhez a zenét. Régi hagyomány ez. A szelíd, de határozott és öntudatos lány felbolygatja a kis falu életét.

A falu templomában harmóniumon játszik, így a zenekarra nincs szükség többé. Első látásra megtetszik az egyik gazdafiúnak, Dick Dewey-nek, s a vonzalom kölcsönös, de a gazdag földbirtokos, Shiner és a vikárius Maybold érdeklődését sem fogadja közömbösen. Mindhárom férfi feleségül kéri és Fancy-nek döntenie kell, válassza a gazdag házat és birtokot, tegyen eleget apja kívánságának, vagy döntsön az elutazás, a velencei kiküldetés mellett, hiszen a falusiak nem szívlelik, a harmóniumát is elrontották már. Hallgathat-e a viktoriánus Anglia tradíciókkal terhes világában a szívére.

 
1 490 Ft
  Zongoralecke (1DVD) (Holly Hunter - Harvey Keitel) (Oscar-díj)

A múlt századi Újzélandra házasság céljából érkezik Ada és kilenc éves lánya. Személyes holmijukhoz tartozik Ada zongorája, mely számára a legfontosabb. A furcsa asszony hat éves kora óta saját akaratából némaságot fogadott, lányával és környezetével egy süket-néma jelbeszéd segítségével kommunikál. Az új férj, Stewart, képtelen közelkerülni feleségéhez. Egyetlen ember próbálja megérteni az asszonyt, Baines, a szomszéd ültetvényes. Pénzt és fáradságot nem kímélve megszerzi a zongorát és alkut ajánl az asszonynak. Visszakapja a zongoráját, ha megengedi neki, hogy bizonyos dolgokat csináljon, míg ő játszik. Az egyezség mindkettőjüket egyre mélyebben viszi bele egy bonyolult érzelmi és erotikus kötelékbe.

 
1 490 Ft

Sorrend: