Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

romantikus / dráma

Főkategória >DVD - külföldi >romantikus / dráma

Sorrend:

Egy nap (2011 - One Day) (1DVD) (Anne Hathaway)

1988. július 15-e. Egy közösen eltöltött nap után kezdetét veszi Emma (az Oscar®-díjra jelölt Anne Hathaway) és Dexter (Jim Sturgess) életre szóló barátsága. Emma egy középosztálybeli lány, tele elvekkel és ambíciókkal, és azzal az álomképpel, hogy sikerül jobbá tennie a világot.
Dexter, a gazdag és jóképű fiú eközben arról álmodik, hogy a világ lesz majd a játszótere.
Nyomon követhetjük az elkövetkező 20 év összes kulcsfontosságú pillanatát, július 15-éit: hol együtt, hol külön, barátságban vagy épp harcban állva, reményteli- és elszalasztott pillanatok közepette, nevetéssel és könnyekkel teli időszakokban. Míg végül az útkeresésük közben rá nem jönnek, hogy mindaz, amit hajszoltak, és amiért küzdöttek, mindvégig ott volt a szemük előtt. Ahogy 1988 ominózus napjának valódi lényege feltárul, értelmet nyer a szerelem és az élet maga.

 
3 990 Ft
Egyedül nem megy (1DVD) (Audrey Tautou)

Camille (Audrey Tautou) egy kis, tetőtéri lakásban él Párizsban és takarítónőként keresi a pénzét. Egy szép napon összefut a dadogós és gyámoltalan Philibert-tel (Laurent Stocker), akit meghív ebédelni szegényes kuckójába és rövid úton össze is barátkoznak.

Philibert lakótársa Franck, a nőcsábász mesterszakács, aki nagymamáján kívül egy nőt sem tisztel. Mikor pedig Philibert a betegeskedő Camille-t tágas lakásába költözteti, egyáltalán nem nézi jó szemmel

 
1 990 Ft
Egyszer (1DVD)

A Fiú utcazenész, aki Dublin utcáin nappal slágereket, éjjel a saját számait énekli. A Lány cseh emigráns, aki alkalmi munkákból tartja el magát. A Fiú az apjával él, és bedolgozik annak porszívójavító műhelyében. A Lány az anyjával és a kislányával él. A Fiút nemrég hagyta el élete nagy szerelme. A Lány nemrég hagyta ott a férjét. Egy nap a Lány megáll a Fiú előtt az utcán, és önfeledten hallgatja a zenéjét. Ő is zenész, de nincs pénze zongorára, ezért egy hangszerboltba szokott bejárni, ahol megengedik neki, hogy zongorázzon. A Fiú elkíséri oda, és ahogy eléneklik az első dalt együtt, egy láthatatlan, de annál erősebb kötelék alakul ki közöttük. A Fiú minden vágya, hogy felvehesse a számait és szerencsét próbáljon Londonban. A Lány segít neki...

 
1 990 Ft
  Egyszer lenn, egyszer fenn (1DVD) (Humphrey Bogart) (Pro Video kiadás)(feliratos)

A cinikus és különc hajótulajdonos, Harry Morgan a háborúban segít az ellenállóknak a menekülésben. Kezdeti húzódozása után végül késznek mutatkozik az akcióban való részvételre, mivel a szép és szabad Slim hatása alá kerül. A menekülés éjjelén lövés éri, és elveszti öntudatát. Amikor újra magához tér, ott van mellette a róla szeretettel gondoskodó Slim.

Az Oscar®-díjas Howard Hawks mesteri rendezése, és a Hemingway
regénye alapján íródott forgatókönyv elejétől a végéig izgalomban tartja a nézőket,
és kellemesen idézi a Casablanca felejthetetlen hangulatát a francia
ellenállókkal és a Martinique bárral.

A mozi történetének feledhetetlen szerelmespárját: Bogartot, és későbbi
feleségét, az ekkor még mindössze 19 éves Bacallt a nézők először az
Egyszer lenn, egyszer fenn című filmben láthatták együtt a vásznon.

 
2 990 Ft
Éjfél után (1DVD)

A Mole Antonellian Torino jelképe. A félhomályban úszó, labirintusszerű folyosóival, szűk csigalépcsőivel és a házak fölé nyúló, szédítő magasságú tornyával tiszteletparancsoló látvány.

Martino ennek a varázslatos univerzumnak, a filmművészet monumentális szentélyének őrzője. Szabad óráit is itt tölti - az épület egyik félreeső zugában rendezte be búvóhelyét. Éjszakánként a csöndes, kietlenül kongó termek életre kelnek, mint a mesékben: az elátkozott palota megtelik élettel, Martino pedig bölcs királyként uralkodik népe, a némafilmek fekete-fehér szereplői fölött.

Angelo egy piti tolvaj a külvárosból. Életének két dolog ad értelmet: az autók és a nők - azok is ebben a sorrendben. Angelo egyébként Amanda fiúja. Amanda gyorséttermi fizetéséből próbálja fenntartani magát. Keményen dolgozik, hogy megvalósíthassa tervét: átlagos életet szeretne élni távol attól a miliőtől, amelyben egész eddig része volt.

Egy végzetes éjszakán, a rendőrség elől menekülve, Amanda a múzeumban talál menedéket, ahol belebotlik Martinóba. Véletlen találkozásuk mindkettejük számára tartogat csodás pillanatokat, mint ahogy megrázó felfedezésekkel is szolgál. A fiú a magány hosszú évei után kénytelen beismerni magának, mennyire hiányzott neki a gyengédség, egy nő társasága. A lányt pedig lenyűgözi a művészet és az ábrándozás ismeretlen világa.

Ám egyszer csak betoppan az ördögi Angelo, és a három fiatal élete fenekestül felfordul...

 
1 990 Ft
Éjjel a parton (1DVD) (Richard Gere - Diane Lane)

Adrienne Willis (Diane Lane – A hűtlen) élete nehéz időszakán megy keresztül mikor egy barátja csendes, óceánparti szállójába utazik hétvégére. Tönkrement házassága, és a kamaszlányával folytatott örökös viták elől félrevonulva Adrienne azt reméli, hogy Rodanthében nyugalmat lel, és átgondolhatja gyötrő problémáit. Érkezése után nem sokkal hatalmas vihart jósolnak – és a szállóban megjelenik egy új vendég, Paul Flanner sebész (Richard Gere – Chicago), aki szintén nem csupán hétvégi vakációra jött. A lelkiismeretével vívódó férfi csak egy éjszakát töltene Rodanthében, ám a hurrikán elzárja a szállót a külvilágtól. A két nyugtalan lelket egymás karjába sodorja a tomboló időjárás, és varázslatos hétvégét töltenek együtt, amely után életük örökre megváltozik...

 
1 490 Ft
Éjszaka országai, Az  (1DVD) (2010) (Kris Kristofferson)

40 évvel ezelőtt, E.F. Bloodworth szerető feleségét és gyermekeit elhagyva nekivágott az országútnak és többé vissza sem nézett. Kóborlással töltött élete a végéhez közeledik, és ő újra felbukkan: de kénytelen szembenézni távozása következményeivel. Volt felsége, Julia és a hosszú éveken át tartó haragtól megkeseredett három fia mellett egyetlen vigasza Fleming, korábban sosem látott unokája és a kettőjük között ígéretesen alakuló baráti viszony. De amikor Fleming megismeri álmai nőjét, Ravent, talán minden kezdődik elölről: valaki elmegy, valaki ottmarad...

 
2 990 Ft
Elégia (1DVD)

Az elismert műkritikus, író és egyetemi tanár, David Kepesh (az Oscar®-díjas Ben Kingsley – Gandhi) évek óta a független, középkorú agglegények kötöttségektől mentes életét éli. Számos hódítással büszkélkedhet, és a tartós kapcsolatokat inkább elkerüli. Amikor azonban egyik elbűvölő, fiatal tanítványa (az Oscar®-díjas Penélope Cruz – Volver) közeledik hozzá, a lány lélegzetelállító szépsége felkavarja és rabul ejti a férfit. Kettejük érzéki viszonya lassan múlhatatlan, szenvedélyes szerelemmé alakul át ebben a lebilincselő filmben, mely megmutatja, hogy a szerelem miként tesz vakká, hatol lelkünk legmélyére és formálja egész lényünket.

 
1 990 Ft
Életünk apuval (1DVD)

Miközben a legtöbb apuka napközben a munkahelyén tölti az idejét, addig Cam (Mark Ruffalo – Bosszúállók, Szerelemre hangszerelve) otthon foglalatoskodik valamivel, amit egészen biztosan nem fog befejezni. A mániás depresszióban szenvedő férfi kezd jobb állapotba kerülni, amikor felesége, Maggie (Zoe Saldana – A galaxis őrzői, Avatar) beiratkozik egy egyetemre, hogy a családnak stabilabb jövőt biztosíthasson. Ehhez azonban előbb át kell vészelni a jelent, amelyben Cam vállalkozik temperamentumos kislányaik nevelésére, ám gyorsan kiderül, hogy egy kissé túlvállalta magát...
Az egyszerre mulatságos, megható és romantikus filmet – annak főszereplőivel és rendezőjével – számos filmfesztiválon méltatták és díjazták.

 
2 990 Ft
  Elfújta a szél (4DVD box) (extra változat) (Oscar-díj) (DVD díszkiadás)

Az amerikai polgárháború idején játszódó romantikus történet középpontjában egy déli ültetvényes lánya, a gyönyörű Scarlett OHara áll. A lány halálosan beleszeret a szomszéd ültetvényes legidősebb fiába, Ashley-be, aki azonban Scarlett melegszívű és jóságos unokatestvérét választja.

A szenvedélyes és mindenre elszánt birtokosnő azonban nem képes ezt elfogadni. A viszonzatlan szerelem kínjai egész életén át elkísérik. És mikor már úgy tűnik, hogy a meghiúsult álmai miatt számítóvá, keserűvé vált Scarlett végleg egyedül marad, a lány életében felbukkan egy férfi, Rhett Butler, akiben Scarlett végre méltó ellenfélre talál.

A szerelmi történet hátterében pedig ott dübörög az amerikai polgárháború, Észak és Dél könyörtelen csatája, amely minden szereplő életét gyökeresen megváltoztatja.

 
9 990 Ft
Emlékezz rám (1DVD)

2001 nyarán járunk. Tyler (Robert Pattinson, a Twilight-filmek sztárja), a New York-i diák még mindig nem tudta feldolgozni azt a tragédiát, amely megfertőzte édesapjához fűződő kapcsolatát. Ekkor ismerkedik meg Ally-vel (Emilie de Ravin, Lost – Eltűntek), aki osztozik fájdalmában. Tyler mindenre vágyik, csak szerelemre nem, de kettejük szenvedélyes kapcsolata ráébreszti arra, hogy talán még ő is meglelheti a boldogsághoz vezető utat. Az Emlékezz rám felejthetetlen történetet mesél a szív hatalmáról, a család erejéről és annak fontosságáról, hogy értékeljünk minden egyes napot, ami megadatott az életben.

 
1 990 Ft
Emmanuelle Collection 1. - Emmanelle örökké  (1DVD)
Emmanuelle Indiában találkozik Ádámmal. tíz évvel később újra találkoznak Anver városában.Emmanuelle úgy érzi a a barátja boldogtalan,viselkedése megváltozott. 
1 490 Ft
  Értelem és érzelem (1995) (1DVD) (Emma Thompson) (Intercom kiadás) (Oscar-díj) (felirat)

Dashwood úr váratlan halála után három lánya pénz nélkül marad. A korábbi jólétnek búcsút kell mondaniuk, ám megmarad nekik valami, ami sokkal fontosabb: a szívük. Az idősebbik lány, Elinor nem bízik az érzelmeiben, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi az elbűvölő Willoughby iránt érzett szenvedélyes szerelmét.

Míg a lányok a maguk módján mindketten a boldogságot keresik, a néző elgyönyörködhet a régi szép Anglia ezer csodájában: a rendezett társasági élet, a figyelmes udvariasság és a mindig jól ápolt zöld gyep szépségeiben. És természetesen izgulhat hősnőink szerelméért.

Ha a szereplők parádés névsora nem lenne elég álljon itt néhány kézzelfogató bizonyítéka a film sikerének: 7 Oscar-jelölés, Oscar-díj a legjobb adaptált forgatókönyvért, 2 Arany Glóbusz díj, valamint a Berlini Filmfesztivál fődíja!

 
1 990 Ft
  Értelem és érzelem (1995) (1DVD) (Emma Thompson) (Kerülj szinkronba! kiadás) (Oscar-díj) (szinkron) (szép állapotú példány)

Dashwood úr váratlan halála után három lánya pénz nélkül marad. A korábbi jólétnek búcsút kell mondaniuk, ám megmarad nekik valami, ami sokkal fontosabb: a szívük. Az idősebbik lány, Elinor nem bízik az érzelmeiben, úgy véli, a szív dolgaiban is az eszére kell hallgatnia. Húga, Marianne viszont egészen más természet. Csöppet sem leplezi az elbűvölő Willoughby iránt érzett szenvedélyes szerelmét.

Míg a lányok a maguk módján mindketten a boldogságot keresik, a néző elgyönyörködhet a régi szép Anglia ezer csodájában: a rendezett társasági élet, a figyelmes udvariasság és a mindig jól ápolt zöld gyep szépségeiben. És természetesen izgulhat hősnőink szerelméért.

Ha a szereplők parádés névsora nem lenne elég álljon itt néhány kézzelfogató bizonyítéka a film sikerének: 7 Oscar-jelölés, Oscar-díj a legjobb adaptált forgatókönyvért, 2 Arany Glóbusz díj, valamint a Berlini Filmfesztivál fődíja!

 
1 990 Ft
  Értelem és érzelem (2008) (1DVD) (Wendy Albiston) (BBC) (Jane Austen)

A XVIII—XIX. század fordulóján a pénz s az önérdek uralkodik Angliában. A két Dashwood nővérnek, akinek se vagyona, se rangja, keményen meg kell küzdenie az előítéletekkel, hogy elnyerjék a férfit, akire szívük igaz szerelmével vágynak. A mások iránt megértő, végtelenül tisztességes Elinor fegyvertelen az olyan szerencsevadászokkal szemben, mint vetélytársnője, Lucy Steele, míg Marianne, aki megingathatatlanul hisz a szív szavában, egy gátlástalan férfi hálójába keveredik. Jane Austen hősnőinek története szerelemről, csalódásról, becsületről, álnokságról s természetesen reményről és boldogságról mesél, s közben lenyűgöző és gyakran kaján képet fest a világról, amelyben a hölgyek legfőbb foglalatossága a férjvadászat.

 
1 490 Ft
  Érzelmek hullámain (1997 - Amy Foster - Swept From The Sea) (1DVD) (Vincent Perez - Rachel Weisz) (super jewel box)

A külvilág szemében Amy Foster egyszerű, zárkózott teremtés. Mosolyt
szinte sohasem látni arcán - látszólag híján van mindenféle érzelemnek. De az
érzéketlen külső szenvedélyes lelket takar. Amy rendszeresen kijár a
közeli tengerpartra, és a hullámok által partra sodort különféle kincseket gyűjti.

Aztán egy nap a tenger valami egészen különleges ajándékot vet ki a partra Yanko
Gooral személyében, aki a közelben elsüllyedt hajó egyetlen túlélője. Amy
élete egy csapásra megváltozik. Yanko számára ez az új világ idegen,
a helybeliek számára pedig Yanko az.

A férfit ellenségesen fogadják, és sorsa az örök kiközösítés lenne, ha Amy
nem állna mellé. A jövevény és a lány között szenvedélyes szerelem szövődik,
amelynek a helyiek összes áskálódása és acsarkodása sem vethet gátat.

 
5 990 Ft
Érzelmek sűrűjében (1DVD)

Eleonora, a fiatal olasz nő egy különleges, hipermodern erdei házat örököl amerikai kedvese, Karl halála után és elutazik, hogy megnézze. Leslie, a ház gondnoka lesz a kalauza: nemcsak a házat mutatja meg neki, de megismerteti Karl múltjával is. Hamarosan nem tudnak elszakadni egymástól: Eleonora fél egyedül a furcsa környezetben, ezért ragaszkodik ahhoz, hogy Leslie vele maradjon.

Összezártságukban szerelem szövődik köztük, annak ellenére, hogy a férfi mindig kerülte ezt az érzést.

 
1 490 Ft
  Észak és dél (2004 - North & South) (2DVD) (Daniela Denby-Ashe) (BBC)

Elizatbeth Gaskell szenvedélyes meséje a társadalmi különbségeket is áthidaló szerelemről.

A középosztálybeli lelkész lánya, Margaret jó körülmények között nőtt fel Dél-Angliában. Apja azonban úgy dönt, hogy Miltonba, az ipari forradalom egyik fontos központjába költöznek. Margaret nem tudja leküzdeni előítéletét az új környezetével és a város lakóival szemben, különösen ellenszenves számára John Thornton, az egyik helyi malom tulajdonosa. Ahogy múlik az idő, úgy változik Margaret véleménye az őt körülvevőkről...

 
4 990 Ft
Évszázad gyermekei, Az (1DVD)

A film a XIX. századi Franciaországban játszódik, főszereplője az irodalom
két óriása, George Sand és Alfred de Musset, akiknek egymás iránti
szeretete sokak számára a romanticizmus felemelkedését és bukását jelképezte.

Musset zseniális költő és drámaíró volt, de a magánéletben vakmerő,
kicsapongó. George Sand vidéken született, két gyermek anyja volt, s
Musset spirituális vezetőjévé vált. A férfi számára az otthont a bordélyház,
a kocsma és a játékterem jelentette.

Sand a múlt század leghíresebb asszonyaként egész életében küzdött a
nők helyzetének megváltoztatásáért, míg Musset élete során a halállal
kacérkodott. Egyetlen szenvedély kötötte őket össze: az irodalom, ami elvezette
őket odáig, hogy már nem tudták, vajon ők alakítják az életüket vagy csak megírják,
amit szeretnének.

 
1 990 Ft
Fanfan (1DVD)

Alexandre és Fanfan 25 évesek, amikor először találkoznak. A férfit egy pillantás alatt lenyűgözi a kiszámíthatatlan lány, azonnal tudja, hogy Fanfan élete nagy szerelme. Mégsincs elég bátorsága elhagyni Laurie-t, akivel békében, kényelmesen éldegél. Biztonságról álmodik és retteg a saját magában lakozó szenvedélytől és vadságtól. Hogy megszabaduljon ettől az ellentmondástól, veszélyes kalandba kezd. Úgy dönt, elnyomja magában azt a vágyat, amelyet Fanfan iránt érez, és soha nem vallja be igazi érzelmeit. A lány szabadsága, vitalitása és érzékisége pánikba ejti. Fanfan egy személyben testesít meg minden nőt. A felismerés mögött valóságos tények állnak: Fanfan ikertestvére 15 éves korában öngyilkosságot követett el, azóta a lány két ember helyett él. Fanfant vonzza Alexandre precizitása és elkövet mindent, ami csak telik tőle, hgoy legyőzze a férfi ellenállását. Az úton, amelyen elindulnak, a szenvedélyt már a fájdalom váltja fel.

 
1 990 Ft

Sorrend: