Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

romantikus / dráma

Főkategória >DVD - külföldi >romantikus / dráma

Sorrend:

Költői szerelem (1DVD) /használt, karcos/

Könyvek, levelek, naplók és folyóiratok nyújtanak segítséget
Maud Bailey és Roland Mitchell, a két irodalomtudós különleges
nyomozásához. Kutatásuk tárgya egy Viktóra korabeli költő és egy kortárs
költőnő titokzatos szerelme.

Felfedezésükkel újraírják az irodalomtörténetet, és a közös
munka során a múltbéli szeretők szenvedélye az ő lelküket is megérinti. Megértik
azt, amit a múlt századi szerelmesek megtapasztaltak, hogy "nincs olyan ember,
ki a tűzben állva ne perzselődne meg".

 
1 490 Ft
Közelebb (1DVD) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás)

Mike Nichols (Diploma előtt) romantikus filmje szellemes, szókimondó és égetően valóságos képet fest a véletlen találkozásokról, az ellenállhatatlan vonzalomról és az elkerülhetetlen félrelépésekről. A nagysikerű színpadi mű filmfeldolgozásának főszerepében négy vadidegen – Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman és Clive Owen -, akikben csak egyetlen közös van: vágyakozás a másik iránt. Négyük szexuálisan túlfűtött kalandos szerelmi kálváriája senkit sem hagy érintetlenül.

 
1 990 Ft
Közelebb (1DVD) (Warner Home Video kiadás)

Mike Nichols (Diploma előtt) romantikus filmje szellemes, szókimondó és égetően valóságos képet fest a véletlen találkozásokról, az ellenállhatatlan vonzalomról és az elkerülhetetlen félrelépésekről. A nagysikerű színpadi mű filmfeldolgozásának főszerepében négy vadidegen – Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman és Clive Owen -, akikben csak egyetlen közös van: vágyakozás a másik iránt. Négyük szexuálisan túlfűtött kalandos szerelmi kálváriája senkit sem hagy érintetlenül.

 
1 990 Ft
  Krisztina királynő (1DVD)(Queen Christina, 1933) (Greta Garbo) (Warner Home Video) (felirat)

A gyermekként trónra került Krisztina (Greta Garbo) királynő Svédország első embere. Egy napon az uralkodás nehézségei elől menekülve álruhában vidékre lovagol. Egy út menti fogadóban megismerkedik a tüzes Don Antonióval, a spanyolországi küldöttel. A túlzsúfolt szálláson Don Antonio és a nemes úrfinak öltözött Krisztina egy szobába kerül, és amikor lehull az álca azonnal egymásba szeretnek. Krisztinának azonban országa érdekeit is szem előtt kell tartania, és tudja senki nem egyezne bele, hogy egy külföldivel házasodjon össze. Nehéz a döntés: a királynő a szerelme és szeretett országa között vívódik.

Rouben Mamoulian rendezése a legendás svéd uralkodót érzékeny, nőies oldaláról mutatja be. Garbo talán ragyogóbb, mint valaha ebben a filmben ahol filmbeli partnere, a való életbeli vőlegénye, John Gilbert.

 
1 990 Ft
Kuzinom, Rachel (1DVD) ( Rachel Weisz)

A szenvedély győzedelmeskedik a józan ész felett a klasszikus regény alapján készült rejtélyekkel és gyilkos fordulatokkal teli romantikus filmben.
Philip, az ifjú angol úr (Sam Claflin – Az éhezők viadala: Futótűz, Mielőtt megismertelek) meg van róla győződve, hogy unokafivérét annak felesége, a titokzatos és gyönyörű Rachel (az Oscar®-díjas* Rachel Weisz) ölte meg, ezért bosszút forral. Az asszony azonban pillanatok alatt bűvkörébe vonja a férfit, és Philip – minden Rachel bűnösségét alátámasztó bizonyíték ellenére – halálosan beleszeret a nőbe.

 
1 990 Ft
  Lady Chatterley (2006) (1DVD) (rendezői változat) (Marina Hands)

A főhősnő, Constance Chatterley (Marina Hands) húszas éveinek közepén jár, amikor hozzámegy egy gazdag angol nemeshez, az angol hadsereg hadnagyához, Sir Clifford Chatterleyhez (Hippolyte Girardot). 1917-ben járunk. A nászút után Clifford a flandriai frontra megy harcolni, de onnan sérülten tér haza. Kétéves kezelés után gyógyultan távozhat, de a sérülés miatt derekától lefelé teljesen lebénul.

Constance szereti a férjét, de belefáradt magányába, és nem bírja elviselni a férfi ridegségét. A kiábrándult Constance egyik nap séta közben felkeresi a birtok kertészét, Parkint (Jean-Louis Coulloc h), hogy megkérje a szakács nevében, lőjön egy fácánt a vacsorához. Constance-ra mély benyomást tesz a félmeztelen férfi izmos teste. Parkin látja, hogy Constance vonzódik hozzá, és őt is lenyűgözi a nő szépsége. Elfeledkeznek minden óvatosságról és szabadjára engedik egymás iránti szenvedélyüket. Szeretkezéseik során Constance teljesen felszabadul, és rájön, hogy sokkal inkább ínyére való a magányos férfi egyszerű, rusztikus egyénisége, mint az az élet, amelyben a férje mellett része volt.

A film D.H.Lawrence legismertebb regényének három megjelent változata közül a második (Lady Chatterley et lHomme des Bois) alapján készült.

 
1 990 Ft
Lány a hídon (1DVD )

Éjszaka van, egy párizsi hídon könnyes szemű lány hajol a Szajna fölé, s úgy tűnik, a vízbe akarja fojtani a bánatát.

- Olyan lánynak látszik, aki valami hibát akar elkövetni - szólal meg mögötte egy hang.br>
Ezek szerint valakit mégis érdekel a sorsa.

Az illető Gábor, egy késdobáló, akinek műsorában szüksége van egy eleven célpontra. A lánynak, Adele-nek sohasem volt szerencséje, és nincs hová mennie, ezért követi a férfit.

A sorsüldözött páros nyertessé válik, szerencséjük lesz, mintha négylevelű lóherét találtak volna. Az élet hirtelen szép lesz. Kést dobálnak a sötétben, ruletteznek, utaznak szárazföldön és vízen, kötélen sétálnak és megnyerik az élet játszmáját. Amíg együtt vannak, szerencse kíséri őket.
De a szerencse forgandó. Amikor hátat fordítanak egymásnak, és a saját útjukat kezdik járni, kiderül, hogy a szerencse olyan gyorsan elszállhat, ahogy jött. Talán egyszer egy éjszaka, egy isztambuli hídon egy életunt késdobáló véget akar vetni mindennek.

És esetleg megszólal mögötte egy hang, netán egy Adele nevű lányé, aki messziről tért vissza, mert szüksége van Gáborra:

- Olyan férfinak látszik, aki valami hibát akar elkövetni...

 
2 990 Ft
Legszebb dolog, A (1DVD)

Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén egy párizsi videotékában. Kapcsolatuk nagyon hamar szárba szökken olyannyira, hogy megfékezhetetlen szerelmük, összeköltözésük után rövid idővel meghozza gyümölcsét, a legszebb dolgot egy pár életében.
A kilenc hónap alatt Nicolas új munkát keres, babaszobát fest, és gyerekbútorokat szerel. Ugyanakkor Barbara minden erejével készül az anyaságra és régi álmához hűen elkezdi írni élete első könyvét. Gyermekük megérkezése után mindkettejükben komoly kérdések vetődnek fel: Vajon lehet e, ugyanolyan hévvel folytatni egy kapcsolatot, miközben gyereket nevelnek? Vajon várnak e minket még a barátok a péntek esti buliban? Vajon lehet e, az álmaink után menni, miközben egy csecsemő várja, hogy tisztába tegyék? Vagy egy egészen új életet kell kezdeni?

 
1 490 Ft
  Lélegzet (2007 - The Air I Breathe) (1DVD) (Jieho Lee) (fotó csak reklám)

Jószerencse és balszerencse. Ez a két dolog, valamint egy kegyetlen gengszterfőnök köti össze a film szereplőinek életét ebben az átütő erejű alkotásban, amely az élet négy aspektusának, a boldogságnak, az örömnek, a bánatnak és a szeretetnek szentel egy-egy történetet. Egy félénk üzletember felteszi életét egy lóversenyre, amelyről úgy tudja, meg van bundázva. Egy törékeny popsztár rádöbben, hogy nem csupán karrierje, de élete is veszélyben forog. Egy gengszter jövőbe lát, de nem tudja eldönteni, hogy hihet-e a vízióinak. Egy orvos megpróbálja megmenteni élete szerelmét. Négy karakter fordulatokban gazdag története a nagyváros kulisszái előtt.

 
1 990 Ft
Lopott szavak (1DVD) (nagyon karcos példány)

Rory Jansen (Bradley Cooper) élete első könyvének kiadása ritkaságszámba menő esemény, ami az irodalmi életben és az átlagolvasók körében is nagy visszhangot kelt. Az utca embere is oda van érte, a kritikusok is ódákat zengenek róla: a regény a könyvkluboktól kezdve a reptereken át a főiskolai kampuszokig mindenhol hódít. Friss hangjával és időtlennek tetsző bölcsességével Rory hamar az irodalmi élet egyik sztárjává válik. A karizmatikus, tehetséges, intelligens és fiatal szerzőnek mintha mindene meglenne: a siker mellett gyönyörű felesége (Zoë Saldana) várja otthon, a világ a lábai előtt hever – és mindez pusztán a szavai miatt. De kinek is a szavai ezek? És pontosan ki is írta a hírnevet hozó történetet?

 
1 490 Ft
Lulu a hídon (1DVD) (Lulu on the Bridge, 1998)

Izzy Maurer a kitűnő, ámde ismeretlen jazz szaxofonos élete átmenetileg megváltozik, amikor egy night klubban véletlenül eltalálja egy pisztolygolyó. Fél tüdejét elveszítve élete értelme is odavész: soha többé nem zenélhet. Mivel egészen közel került a halálhoz, elérkezettnek látja az időt, hogy újragondolja életét és a folytatást, ám egészen addig nem talál vissza a valóságba, míg egy holttestre nem bukkan. Izzy fejvesztve menekül, de magához veszi az áldozat táskáját, melyben csak egy szalvétára felírt telefonszám és egy ütött-kopott doboz van, amely egy kis kövecskét rejteget. A telefonszám vezeti el őt Celia Burnshöz, a fiatal színésznőhöz és a kő mágikus ereje folytán szenvedélyes szerelem szövődik közöttük. Amikor Celia megkapja Lulu szerepét, kénytelenek pár napra elszakadni egymástól. Ám vannak, akik keresik a követ és Izzyt elrabolják, majd az ördögi Dr. Van Horn elé viszik. Történetük ekkora már sötét és meglepő fordulatot vesz...

 
1 990 Ft
Maléna (1DVD) (Monica Bellucci)

Malena a leggyönyörűbb nő Castelcuto álmos városában, valahol a napfényes szicíliai tengerparton. Férjét messzire sodorta a háború, ő pedig ismeretlenként járja az utcákat. Minden lépését a helyi férfiak éhes pillantása és feleségeik irigy pletykálkodása kíséri. Kerékpáros kamaszok erednek a nyomába, csak hogy kivételes szépségében gyönyörködhessenek.

E fiúk egyike a 13 éves Renato Amoroso, aki számára az ártatlan vágyakozás lassan megszállottsággá válik. A moziban látott románcok hatása alatt álló Renato lesz Malena titkos árnyéka, aki minden érzéki mozdulatát szemmel tartja. Életének legapróbb pillanatai is óriásira nőnek a fiú túlfűtött érzékiségében.

Szülei minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy véget vessenek ennek a "bűnös és egészségtelen" viselkedésnek - bedeszkázzák Renato szobájának ablakait, elviszik paphoz, ördögűzőhöz és végül egy örömlányhoz is - Renato szakadatlanul figyelő tekintetét mégsem sikerül elszakítaniuk Malenától. Őt figyeli akkor is, amikor megözvegyül, amikor a helyiek elfojtott paráznaságának és dühének áldozatává válik a Castelcutón végigsöprő érzelmi és érzéki vihar közepette.

Amikor Malenát apja kitagadja, bíróság elé hurcolják és jövedelmétől megfosztva magára hagyják, Renato szembesül a hely elzárt társadalmának átkos természetével. Mikor minden elveszettnek tűnik, összeszedi a bátorságát, és felelősségét vállalva úgy dönt, ő lesz Malena megmentője.

A film operatőre Koltai Lajos volt, akit a Malenáért Oscar-díjra is jelöltek!

 
1 490 Ft
Manolete (1DVD) (karcos példány)

Manuel Laureano Rodríguez Sánchez, a Manolete néven híressé vált torreádor, Spanyolország egyik legjobbja volt. Stílusa megnyerően elegáns, mégis vad és tiszteletre méltó. Számos kezdő torreádor tekintette őt példaképének. A filmben az ő életét ismerhetjük meg. A történet visszarepít minket a '40-es évekbe. Maolete meglátogatja anyját és ez idő alatt emlékek törnek fel belőle, a viadalok, győzelmek emlékei, és felidézi, a szerelmével, Lupe Sinoval együtt töltött pillanatokat. Úgy érzi, már mindent elért, amire vágyott, és itt az ideje, hogy visszavonuljon.

 
1 490 Ft
Mária szerelmei (1DVD) (Andrej Koncsalovszkij)

Maria és Ivan már gyerekkoruk óta csakis egymást szeretik. A fiú a II. világháborúból ünnepelt hősként tér vissza szülővárosába és úgy tűnik, semmi sem állhat a pár boldog házassága útjába. A háború okozta sebek azonban túl mélyek és Ivan túlságosan tiszteli Mariát ahhoz, hogy a magáévá tegye. Bár látszólag harmonikus kapcsolatban élnek, szerelmi életük sosem teljesedik be. A köztük lévő feszültség lassan gyűlöletté alakul. Ivan elköltözik otthonról és más nőkkel vigasztalódik. Maria pedig egy vándor zenész karjai közt ismeri meg a testi szerelem gyönyöreit. Clarence, aki gitárjával szabadon vándorol Amerika városaiban, nem is sejti, hogy önfeledt szerelmes éjszakáik egyikén teherbe ejtette ezt a rendkívüli asszonyt…
Andrej Koncsalovszkij (Szökevényvonat, Tango & Cash, Szibériáda) világhírű rendező filmjében a nyolcvanas évek szexszimbóluma, Nastassja Kinski (Egy tiszta nő, Párizs Texas) nyújt felejthetetlen alakítást.

 
2 990 Ft
Marie Antoinette (2006) (1DVD) (Kirsten Dunst)

Az Oscar-díjas Sofia Coppola (2003, legjobb eredeti forgatókönyv, Elveszett jelentés) rendezésében Marie Antoinette viharos élete tárul elénk. KIRSTEN DUNST alakítja a szertelen és sokak által gyűlölt hercegnőt, aki még szinte gyermek, amikor a fiatal és közönyös francia király, XVI. Lajos (JASON SCHWARTZMAN) felesége lesz. Marie Antoinette elszigetelten érzi magát a botrányokkal és intrikákkal teli udvari életben. Tomboló életvitelével a nemesség és a köznép haragját is kivívja, ami végül megpecsételi a sorsát.

 
2 990 Ft
Más hullámhossz (1DVD) (1994)
Matthew érzékeny lelkű, különös fiú, aki Jézussal telefonálgat, öntörvényű életet él, friss diplomájával a kezében pedig helyét keresi a nagybetűs életben. Átmenetileg bátyjához, a sikeres reklámmenedzserhez költözik, akivel édesapjuk halála óta nem talákoztak. Az ellentétes karakterű testvérek mindössze egyetlen dologban hasonlítanak: mindketten ugyanabba a lányba szerelmesek. A napfényes Miamiban játszódó szerelmi háromszög a testvéri rivalizálás és a szeretet története.... 
990 Ft
Második esély (1DVD) (Changes, 1991) (Danielle Steel)

Cheryl Ladd (Charlie angyalai) és Michael Nouri (Flashdance) a főszereplői ennek a romantikával átszőtt filmnek, amely két sikeres, egyedülálló szülőről szól, akik egymásba szeretnek. Közös életükben azonban számtalan új és nyomasztó változással kell szembenézniük.

Melanie egy vezető TV csatorna riportere és ikerlányaival él New York-ban. Peter egy jóképű, három gyerekes elvált szívsebész, aki egy Los Angeles-i kórházban dolgozik. Egy végzetes találkozásból azonnal románc szövődik, majd megköttetik a házasság is, mely drasztikus változásokat hoz a szerelmesek életébe… és sajnos nem csak pozitívakat.

Eltérő ívű karrierjük semmi ahhoz az érzelmi viharhoz képest, ami akkor robban ki, amikor öt gyermeküknek ugyanazon az otthonon kell osztozniuk, és ahol bizony a megszokottól merőben eltérőek a házi szabályok. Melanie számára a család idillt megkeserítő gondok sajnos már többnek bizonyulnak annál, mint amivel meg tud birkózni. Végül lemond otthonáról, az áldott állapotról, és nem érez mást, csak fájdalmat és magányt.

Vajon jobb belátásra térnek a gyerekek és elássák a csatabárdot? És Péter vajon el tudja engedni a múltat, és meg tudja hozni a szükséges kompromisszumokat, vagy kockáztatja boldogságát Melanie-val?

 
1 990 Ft
  Match Point (1DVD) (Woody Allen) (Gamma Home Entertainment kiadás) (szinkron)

A Match Point című film egy fiatalember drámája. A főszereplő két nő között őrlődik, és mert nem lát kiutat ebből a helyzetből, szélsőséges eszközökhöz folyamodik.

Chris (Jonathan Rhys Meyers), egy fiatal profi teniszedző. Chloe (Emily Mortimer) kiváltságos és gazdag lány, aki beleszeret jóképű teniszedzőjébe, és így Chris bekerül az angol társadalom felsőbb köreibe. Nola (Scarlett Johansson), egy gyönyörű, fiatal amerikai lány, aki Londonban a színésznői pályával próbálkozik. Ő az a bizonyos „harmadik”. És nem mellesleg egyben Chole sógornő-jelöltje is…

Ez a film is, mint Woody Allen annyi filmje, olyan történetet mond el, ami akármelyikünk életében megtörténhet, felvillantva mindazt, ami tönkremehet az emberek romantikus kapcsolataiban, vagy házasságában. Woody remek megfigyelő, és jól látja, hogy az élet egyszerre mulatságos és irtózatos.

 
1 990 Ft
Menedék (1DVD) (2017)

Igaz történet egy nőről és anyáról, aki százak megmentője lett a második világháborúban.
1939-ben járunk, Antonina —abinska (a két Oscar®-díjra jelölt* Jessica Chastain) és férje, Dr. Jan —abinski (Johan Heldenbergh – Alabama és Monroe) odaadó gondoskodással vezetik a virágzó varsói állatkertet. Idilli boldogságuknak azonban vége szakad, amikor a nácik megszállják Lengyelországot, ők pedig új felettest kapnak a Birodalom frissen kinevezett fő zoológusa, Lutz Heck (Daniel Brühl – Good Bye, Lenin!, Hajsza a győzelemért) személyében. Antonina és Jan mindenüket kockára téve, titokban az ellenállásnak kezdenek el dolgozni: az állatkert rejtett alagútjai és ketrecei segítségével mentenek meg családokat a varsói gettóból. Ám ezzel nagy veszélybe sodorják magukat...

 
3 990 Ft
Merülés a szerelembe (1DVD)

Egy ablaktalan szobában Afrika keleti partjainál James More-t dzsihadista harcosok tartják fogva. Több ezer kilométerre Grönlandon Danielle Finders mini tengeralattjáróval készül az óceán fenekére merülni. Gondolataikban mindketten az előző év karácsonyára emlékeznek vissza, amikor egy francia strandon történő véletlen találkozásuk gyümölcse egy heves és feledhetetlen romantikus kapcsolatot lett.

 
2 990 Ft

Sorrend: