Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

krimi


Sorrend:

  Gyilkosság meghirdetve (1DVD) (Geraldine McEwan - Agatha Christie) (Miss Marple filmek)

Különös hirdetés jelenik meg a napilap hasábjain: valaki előre bejelent egy gyilkosságot. A megadott időpontban Chipping Cleghorn falu apraja-nagyja a helyszínen kíváncsiskodik.

Valóban rá is lőnek a köztiszteletben álló Miss Blacklockra, ám nem ő hal meg, hanem egy svájci inas, aki a közeli gyógyszállóban dolgozott.

Jane Marple éppen e szálló vendége. Ez a véletlen nagyon szerencsésnek bizonyul az esettel foglalkozó Craddock nyomozó számára. Az első gyilkosságot ugyanis két további követi. Mindent meg kell tenni, nehogy elfajuljanak az események.

Miss Marple figyelme pedig olyan részletekre is kiterjed, melyek felett elsiklik a rendőrség. Egy csokor hervadt ibolya, egy nyelvbotlás, egy gyöngysor - ezek az apróságok egy országhatárokon átnyúló, távoli múltban gyökerező rejtélyről lebbentik fel a fátylat.

 
1 990 Ft
  Gyilkosság Mezopotámiában (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek)

Furcsa véletlen, hogy Poirot egy mezopotámiai régészeti ásatás főhadiszállásán fut össze régi barátjával, Hastings kapitánnyal. Baljós előjel, hogy pont ezen a helyen találtak rá nemrégiben egy meggyilkolt arab munkás holttestére. Az iraki sivatag közepén folyó ásatásokat az ismert amerikai archeológus, Dr. Leidner vezeti, aki maga köré gyűjtötte legjobb barátait és munkatársait. Egyik éjjel Dr. Leidner ifjú és gyönyörű felesége sikoltozva ébred: furcsa zajokról és egy titokzatos arcról mesél, amely megjelent az ablakában. Az asszony bevallja Poirotnak, hogy évek óta félelemben él halottnak hitt férje fenyegető levelei miatt. Sajnos a félelmek nem is alaptalanok: Madame Leidnert nem sokkal később holtan találják a hálószobájában. Az ásatáson részt vevők mindegyike potenciális gyanúsított és most Poiroton a sor, hogy ásatást végezzen a lelkek mélyén, ahol csak féltékenységet, rivalizálást és a múlt sötét titkait találja.

 
1 990 Ft
  Halál a felhők között (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek)

Egy jól sikerült franciaországi utazás után Poirot éppen elszunyókál
a Párizs-London repülőjáraton, amikor tőle néhány méterre rejtélyes módon, mérgezett
dárdával megölnek egy idős hölgyet. Úgy tűnik, a gép utasai közül többen is
okkal gyanúsíthatók a bűnténnyel.

Egyikük krimi író, akinek a bűnügyi történetek már-már beteges szenvedélyévé
váltak. Másikuk afrikai tárgyakkal foglalkozó régész. És a gépen utazik még
az előkelő, ifjú lady, aki súlyos pénzekkel tartozott az áldozatnak.

Bár az ügy megoldása végül bonyolultabb, mint elsőre látszik, Poirot
ezúttal sem vall kudarcot.

 
1 990 Ft
  Halál a Níluson (1978) (1DVD) (Peter Ustinov - Agatha Christie) (Poirot filmek) (Caesar Publishing kiadás)

Linnet Ridgeway, a fiatal amerikai milliomos örökösnő egy nílusi hajókiránduláson vesz részt. Egy napon titokzatos körülmények között meggyilkolják. A híres detektív, Hercules Poirot véletlenül a helyszínen tartózkodik, aki Race ezredes segítségével megpróbálja felgöngyölíteni a titokzatos bűntény szálait. A gyanúsítottak köre azonban rendkívül nagy. Minden utasnak van megfelelő indoka a gyilkosság elkövetésére: Jacqueline-nek, az áldozat barátnőjének, Messnernek, a svájci orvosnak, Lousie-nak, a szolgálónak vagy akár Salom Otterbournnek, a regényírónak. Szerencsére a detektív éles elméje és megérzései fokozatosan feltárják a bűntény szövevényes szálait.

 
1 990 Ft
  Halál a Níluson (2004) (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek)

Linnet Ridgeway Anglia leggazdagabb és legszebb örökösnője. Vajon ki
irigyelhette gazdagságáért és szépségéért? Mindenki.

És kinek állhatott szándékában megölni egy nílusi hajóút során, sőt további
gyilkosságokat elkövetnie? A hajón szinte mindenkinek. A rejtély megoldása ismét
a "véletlenül" ott tartózkodó híres belga mesterdetektívre, Hercule
Poirot-ra hárul, aki ugyan csak nyaralni jött a piramisok és szfinxek hazájába,
mégis élete egyik legbonyolultabb ügyét kell régészeti alapossággal feltárnia…

A népszerű Poirot-sorozat legújabb darabja Agatha Christie, a
bűnügyi történetek királynője egyik legismertebb történetét dolgozza fel.

 
1 990 Ft
  Halott ember tükre / Ékszerrablás a Grand Metropolitanban (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek) (karcos lemez)

Halott ember tükre:

Gervase Chevenix egyáltalán nem örvend nagy népszerűségnek. Anglia egyik ősi családjának legexcentrikusabb tagja levelet ír Poirotnak, kérés helyett utasítva, hogy legyen szolgálatára. A kackiás bajszú belga meglehetősen dühös, de már csak azért is meglátogatja leendő ügyfelét birtokán. A vacsora előtt érkezik meg a kastélyba, de pontosságáról ismert vendéglátója nem kerül elő. Nem csoda, hiszen holtan fekszik dolgozószobájában…


Ékszerrablás a Grand Metropolitanban:


Hasting kapitány meghívja Poirot egy brighton-i hétvégére. Egyik este a fényűző Grand Metropolitanben vacsoráznak, ahol az arisztokrácia krémje képviselteti magát. Megismerkednek Hastings ismerőseivel, az Opalsen családdal. A férj gazdag részvénytulajdonos, aki feleségének nemrégiben egy gyöngysort ajándékozott. Poirot érdeklődésére az asszony szívesen megmutatná sokat érő kincsét, de amikor felszalad érte a szobájába, annak hűlt helyét találja…

 
1 490 Ft
Hamisító, A (2014 - The Forger) (1DVD) (John Travolta)

A világ legjobb hamisítója alkut köt egy bűnszervezettel, hogyha elintézik a feltételes szabadlábra helyezését, akkor cserébe elvállalja a lehetetlennek tűnő feladatot. Belemegy, hogy lemásolja az egyik Claude Monet festményt, majd ellopják az eredetit a múzeumból, és helyette otthagyják a másolatot, amely annyira tökéletes, hogy senki nem veszi majd észre a különbséget. A férfi az apjához és fiához fordul segítségért, és együtt tervezik meg életük legnagyobb akcióját.

 
1 990 Ft
Harmadik ember, A (1DVD) (Oscar-díj)

Bécs közvetlenül a második világháború befejezését követően. Romok, leszerelő katonák, élelem- és áruhiány, feketepiac, közigazgatási székekben a négy szövetségi hatalom képviselői ülnek. Egyszóval káosz. A fiatal amerikai író itt akar találkozni barátjával, aki munkát ígér neki. Az illető azonban egy baleset következtében meghalt, így a férfi már csak a temetését nézheti végig. Lehetetlen helyzetében barátaihoz fordul, akik különböző történeteket mondanak el a tragédiáról, s gyanút ébresztenek benne: lehet, hogy barátját valójában meggyilkolták...

 
1 490 Ft
Hétpróbás gazemberek (1DVD)

A kétszeres Oscar-jelölt Roy Scheider (Cápa, Maraton életre-halálra, A francia kapcsolat, Mindhalálig zene) a New York-i rendőrségen belül illegálisan működő elitalakulat vezetője, akik nem a szokásos rendőrségi módszerekkel dolgoznak. A rendőrkapitány szemet huny a véres és kegyetlen akciók fölött, mert akiket elkapnak, nem ússzák meg felfüggesztettel, hanem garantáltan sittre kerülnek, legalább 7 évre. Buddy legjobb informátora egy régi haverja, Vito, akit már gyerekkora óta ismer. Pénzkérdésekben azonban nincs barátság, különösen, ha elképesztően nagy összegekről van szó. Piszkos trükkjeinek az a vége, hogy meghal Buddyék egyik rendőrtársa, Ansel. Ekkor az elit alakulat dühödt embervadászatot indít a gyilkos ellen.

Vérbeli krimi hihetetlen autósüldözésekkel, akciójelenetekkel.

 
1 490 Ft
  Hétvégi gyilkosság (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek)

Egy gyilkos számára nincs hétvége, akkor is dolgozik, így szegény Hercule
Poirotnak alaposan meg kell tornásztatnia agytekervényeit, pedig eredetileg
csak vendégségbe indult Sir Henry Angkatell vidéki birtokára.

Persze a belga mesterdetektív imádja a kihívásokat. A rejtély most is (majdnem)
megfejthetetlen.

A vendégek között ott van John Cristow, a jóképű orvos a kissé naív
és bugyuta feleségével, Gerdával. Amikor a férjre holtan találnak, felmerül
a kérdés, hogy vajon miféle kapcsolat lehetett John és Henrietta,
a csinos és vonzó színésznő között?

Poirot hamar felfedi a szerelmi háromszög rejtélyét, de vajon egy féltékenységből
elkövetett bűntényről lehet szó, vagy ismét szövevényes hazugságok hálójába
keveredett?

Az úszómedence, egy doboz gyufa és mindenféle lőfegyverek fura halmazából végül
mégis kikerekedik az igazság…

 
1 990 Ft
  Holttest a könyvtárszobában (1984) (1DVD) (Joan Hickson - Agatha Christie) (Miss Marple filmek) (BBC)

Dolly Bantry és az Ezredes különös reggelre ébrednek vidéki házukban. Mary, a cselédlány sírva szalad be hálószobájukba, hogy jelentse: egy holttest fekszik a könyvtárszobában. A felzaklatott házaspár lesiet az alsó szintre, hogy meggyőződjön a cselédlány állításáról. Elképedve látják, hogy egy platinaszőke lány fekszik a szőnyegükön. A lányt megfojtották.
Dolly szomszédjához és kedves barátnőjéhez fordul lelki támaszért. Miss Jane Marple nem késlekedik barátnője segítségére sietni, akivel újra szemrevételezik a gyilkosság helyszínét. A helyi rendőrök és a parancsnok a ház urát gyanúsítják, aki előző héten a Majestic Hotel vendégeként találkozhatott a fiatal lánnyal. A férje ártatlanságáért küzdő Dolly azonban megkéri Miss Marple-t, segítsen bebizonyítani, más lehet a tettes.

 
3 990 Ft
  Holttest a könyvtárszobában (2004) (1DVD) (Geraldine McEwan - Agatha Christie) (Miss Marple filmek)/slimtokos/

A köztiszteletnek örvendő Bantry ezredes és neje, Dolly egy felháborítóan csinos, szőke női hullát találnak házuk könyvtárában. Az ezredes szinte belebetegszik a szégyenbe, melyet a botrányos eset kivált. Dolly viszont a kétségbeesés helyett a cselekvést választja.

Nyomozni kezd barátnője segítségével, aki nem más, mit Jane Marple. Hogy felderítsék a hátborzongató ügyet, a két hölgy beköltözik az előkelő Hotel Majesticbe. Hamarosan megjelennek a hivatásos nyomozók is, akiket először szörnyen bosszant a kíváncsiskodó öreg hölgy. Később azonban kiderül, hogy nem is egy holttest van, hanem kettő, és hogy éppen azoknak van rendben az alibije, akinek indítéka lehetett a gyilkosságra.

Ekkor már Harper főfelügyelő is hálát ad a sorsnak, amiért összehozta Miss Marple-lel. Mert természetesen ő az, aki kibogozza a kusza szálakat, a rendőröknek már csak a bilincset kell rátenni a különös gyilkosok csuklójára.

 
1 990 Ft
Hullahegyek fenegyerek (1DVD)(2000) / karcos példány/
Hogyan szerezzünk minél több pénzt minél gyorsabban? Raboljunk el valakit, aki sokat ér. Milliomos feleségét, gyerekét, apját vagy anyját. Vagy esetleg egy terhes anyát, aki pár héten belül szülni fog.

Ezzel a módszerrel próbálkozik Parker és Longbaugh, akik gyorsan szeretnének nagy pénzt akasztani. Néhány dolgot azonban kihagytak a számításaikból. Embert rabolni (főleg szülés előtt álló nőt) sokkal nehezebb, mint bármilyen egyéb bűntény, ami valaha is megfordult a fejükben.... 
990 Ft
Idegen a házban (1DVD)

A sztárügyvéd, Jacques Loursat, felesége öngyilkosságát követően visszavonultan, összetörve él, az alkoholba fojtja bánatát. Lányával, Isabelle-lel és szolgálójával él egy házban. A lány apját okolja anyja halála miatt, ami csak tovább rontja a helyzetet. Egy este aztán lövés dördül a házban, Jacques pedig egy drogdíler holttestére bukkan. A házukban talált idegen férfi meggyilkolásával lánya egyik barátját gyanúsítják. A megkeseredett ügyvédet érdekelni kezdi a nyomozás, összeszedi magát, és nyomozni kezd. Nem is sejti, hogy az eset kapcsán lányáról és annak furcsa barátairól is egyre többet tud majd meg. Az „Idegen a házban” – mely Georges Simenon (A londoni férfi, Özvegy Coudercné, Maigret-sorozat) regénye alapján készült – az 1942-es azonos című Henri Decoin-klasszikus feldolgozása. A film érdekessége, hogy egy szerep erejéig feltűnik benne Jean-Paul Belmondo nővére, Muriel Belmondo is.

 
1 490 Ft
  Igazság törvénye, Az (1DVD) (Burt Reynolds) (Michael Crichton)

Michael Crichton, a Jurassic Park és a Kongó világhírű írója és a Kóma című thriller rendezője ezúttal egy feszült krimivel lepi meg nézőit.

Burt Reynolds játssza Parist, az erőszakos és néha törvényellenes módszereiről ismert rendőrt, akit egy véres gyilkosság elkövetésével vádolnak. Az előző, részegségig fajuló este után Paris semmire sem emlékszik, viszont a gyilkos fegyveren ott az ujjlenyomata. Az áldozat egy veszélyes bűnöző, akivel a zsaru párszor már konfrontálódott, így hát nem csoda, hogy első számú gyanúsított lesz. A mindenki által veszett tartott ügyet egy szexi ügyvédnő (Theresa Russell) vállalja fel, aki eleinte szintén nincs meggyőződve ügyfele ártatlanságáról…

 
990 Ft
  Ijedt szemű lány, Az (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek) (kissé karcos példány)

A fogadás tétje óriási: vajon elveszti Poirot kackiás bajuszát, vagy a helyi rendőrfőnök kénytelen megválni elmaradhatatlan pipájától? Aki előbb fejti meg a Deauville-ben történt rejtélyes gyilkosság titkát, az nyer.

Poirot szokásos nyári szabadságát tölti Hastings kapitánnyal a gyönyörű Deauville tengerpartján. Attól persze most sem kell félni, hogy Poirot agytekervényei elsorvadnának az unalomtól és a semmittevéstől. Noha a környéken az egyetlen normális szórakozásnak számító golfozás Hasting-szel ellentétben teljesen hidegen hagyja őt, mégis épp a golfpályán éri a nagy meglepetés: itt bukkannak rá Paul Reanuld, a híres drágakő-kereskedő holttestére, aki még pár napja épp tőle kért segítséget, mert attól félt, hogy valaki meg akarja ölni. Hastings fejét pedig teljesen elcsavarja egy titokzatos hölgy, bizonyos Bella Duveen, aki sportot űz az átverésekből és a tárgyi bizonyítékok eltüntetéséből. Poirotnak muszáj előállnia a megoldással, különben búcsút mondhat bajuszkájának...

 
1 490 Ft
  Ipcress ügyirat, Az (1DVD) (Michael Caine)(kissé karcos példány)

Az angol titkosszolgálat egyik ügynökét meggyilkolták. Egy szupertitkos ügyön dolgozott, atomfizikusok eredményeit kellett volna megvédeni ellenségeiktől, de nem járt sikerrel. Főnökei előszedték a nyegle és rámenős Palmert, akinek tapasztalatai ugyan nem voltak ezen a téren, de kíváló szimata volt.

 
1 490 Ft
  Itáliai nemes esete, Az / Csokoládésdoboz, A (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek)

Itáliai nemes esete, Az:

Hasting kapitány elegáns automobilt szeretne vásárolni Mr. Vizzini autószalonjában, amikor is a tulaj üzenetet kap, melyben arról tudósítják, hogy gyilkosság áldozata lesz. Ugyanazon a napon az üzenetet kézbesítő férfit holtan találják lakásában. Poirot és Hastings a nyomozás során London olasz negyedének alvilágába csöppen…

Csokoládésdoboz, A:

Poirot épp Brüsszelben tartózkodik Japp főfelügyelővel, aki a belga állam kitüntetését készül átvenni. Régi kollégáival való nosztalgiázása során felelevenítenek egy 20 évvel ezelőtt történt ügyet, amely Poirot fényes pályafutásának sikertelen esete volt. Még kezdő rendőr korában történt, mikor is Franciaország nagykövete, a francia katolikus egyház legfőbb ellensége, az özvegy Paul Déroulard hirtelen elhalálozott. Az orvosok szerint egyszerű szívroham vitte el, ám a szabadságon lévő ifjú Poirot lakásán felbukkant egy csinos fiatal hölgy, aki azt állította, gyilkosság történt…

 
1 990 Ft
Jamaica fogadó (1DVD) (Alfred Hitchcock) (szinkron)

Cornwall sziklás partjainál számos hajó süllyed el a viharos tengeren, s ami legfurcsább, soha, senki nem marad életben… Mary a közeli és hírhedt Jamaica szállóba igyekszik nagynénikéjéhez. A kocsis azonban poggyászaival együtt leszállítja, mikor megtudja úti célját. Az ártatlan teremtés Pengallan báróhoz, a környék békebírójához kér bebocsátást az éjszakára. A furcsa nemes úr végül elkíséri a lányt a rettegett szállóba, ahol gyanús kompánia tivornyázik. Vezetőjük Joss Marlyn, egy rosszarcú fickó, aki Mary nagynénjének férje. A szálak további kuszálásáról és kibogozásáról maga Alfred Hitchcock gondoskodik.

 
1 990 Ft
  Johnnie Waverly esete / 24 feketerigó (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek)

Johnnie Waverly esete:

A Waverly-házaspár aggasztó fenyegetőleveleket kapott. Valaki kisfiuk elrablásával zsarolja őket, s egyre nagyobb pénzösszeget követel. Poirot és Hastings kapitány a segítségükre siet. Miközben a gyermek védelmét biztosítják, betekintést nyernek az arisztokrata család életébe. A családi kúria rejtett építészeti megoldásaival is megismerkednek s ez döntőnek bizonyul az ügy felderítésében.

24 feketerigó:

Poirot fogorvosával vacsorázik egy kellemes londoni étteremben. A pincérnő különös vendégre hívja fel a figyelmüket. Mr Gascoigne, az idős festő étkezési szokásai drasztikusan megváltoztak az utóbbi héten. Nem sokkal később a festő meghal. Senki sem gyanakszik gyilkosságra, hiszen a művész már nagyon idős volt. Poirot azonban biztos benne, hogy bűncselekmény történt. A megoldás kulcsát pedig egy rigókról szóló gyerekvers szolgáltatja.

a termék vásárlói ezeket is szerették:

 
1 990 Ft

Sorrend: