Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

krimi


Sorrend:

Claire életre-halálra (1DVD)

Claire, a húszas évei elején járó, független lány elhatározza, hogy eddigi lakhelyéről Torontóba költözik és ott kezd új életet. Az ismeretlen nagyvárosban az egyetlen ismerőse Billy, akivel korábban mindössze egyetlen éjszakát töltött együtt. A városba érkezve Billy-t nem találja otthon, de kideríti, hogy éppen egy fotógalériában nyílik kiállítása. Útban a férfihoz beugrik egy kávézóba, ahol egy férfi durván molesztálja. Mire kijön a mosdóból, az őt zaklató férfit megöli valaki, a gyanú egyenesen Claire-re terelődik. A mit sem sejtő lány egyetlen esélye a megmenekülésre a meggyilkolt férfi barátnője, Lily, akit szintén keres a rendőrség.

 
1 990 Ft
  Claphami szakácsnő esete, A / Gyilkosság a sikátorban (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek) (karcos példány)

Claphami szakácsnő esete, A:

Poirot-t bagatell üggyel akarják megbízni: egy vidéki család eltűnt szakácsnőjét kellene megtalálnia. Csakis becsületből vállalja az ügyet. Maga is ínyenc lévén tudja, hogy egy jó szakácsnő kincset ér. A nyomozás során a vidéki Anglia egyszerű és néha együgyű lakóival kell zöldágra vergődnie. A végeredmény azonban felülmúl minden várakozást. Poirot nem csak a szakácsnőt keríti elő, de néhány más, országos horderejű ügyre is fényt derít.

Gyilkosság a sikátorban:

Az ünnepi tűzijátékban gyönyörködve Poirot, Japp és Hastings arról beszélgetnek, milyen kedvező időpont lenne ez egy gyilkossághoz, hiszen a petárdák zaja elfedné a lövés dördülését. Másnap reggelre kiderül: valaki megtette azt, amiről beszélgettek. Egy csinos és jómódú ifjú hölgy halt meg, akinek életében sok rossz szándékú ismerőse is volt. Volt azonban egy igaz barátnője is, aki mindig szerette volna megvédeni őt.

 
1 490 Ft
Csak egyszer élünk (1DVD) (Fritz Lang)

Az USA egyik kisvárosában a büntetett előéletű Eddie Taylor Joannal új életet akar kezdeni. Amikor a városban egy újabb rablás történik, újra az ezúttal ártatlan Eddie-t vádolják, és bizonyos körülmények alapján halálra ítélik. Megszökik a börtönből, és megöli a börtön papját. Most már valóban bűnözőként, Joannal menekülni próbál. A rendőrség azonban nyomukra bukkan, s a lövöldözést csupán újszülött gyermekük éli túl.

 
1 990 Ft
  Dolgok állása, A (1DVD) (külföldi borító) (magyar szinkronnal)

Az Oscar®-díjas Russell Crowe igazi sztárparádé kíséretében játssza a főszerepet ebben a feszült thrillerben, melyben egy feltörekvő kormányképviselő és egy tényfeltáró riporter brutális gyilkosságsorozatba keveredik, melynek áldozatai szemlátomást nem köthetők egymáshoz.

Stephen Collins képviselő (Ben Affleck) pártjának feltörekvő csillaga, ám mikor asszisztensét és egyben titkos szeretőjét meggyilkolják, olyan súlyos titkok kerülnek napvilágra, melyek a politikus karrierjének végét jelenthetik. A képviselő jó barátjára, Cal McCaffrey oknyomozó riporterre (Crowe) hárul az a nem éppen hálás feladat, hogy főszerkesztője (az Oscar®-díjas Helen Mirren) utasítását követve utánajárjon az ügynek. Partnerével, Della Frye-jal (Rachel McAdams) együtt McCaffrey egy olyan összeesküvésbe botlik, amely alapjaiban rengetheti meg az ország vezetését, a nyomozás közben pedig még egy dolog nyilvánvalóvá válik: ha dollár-milliárdokról van szó, akkor sem élet, sem szerelem, sem pedig tisztesség nem számít.

 
1 990 Ft
Dr. Mabuse végrendelete (1933) (1DVD) (Fritz Lang)

A Fritz Lang némafilm-klasszikusából megismert Dr. Mabuse, a húszas évek weimari Németországának jellegzetes intellektuális bűnözője, aki nem erőszakkal, hanem komoly lélektani kutatásokkal dolgozik és ér el hatalmat embertársai fölött. Hipnotizáló képességét kihasználva, egész környezetét akarata alá hajtja, és legázol mindenkit, aki az útjába kerül.

A DR. MABUSE VÉGRENDELETE a néma változat folytatása, melyben Beregi Oszkár legnevezetesebb német filmszerepében látható.

Baum professzor klinikáján az elmebeteg gyilkos, Dr. Mabuse kis cédulákra írja fel Baumnak, hogy kit kell meggyilkolnia. Bár Mabuse időközben meghal, a gyilkosságok folytatódnak. Lohman felügyelőnek nincs könnyű dolga...

A film premierje Budapesten volt, mert a náci Németországban a Mabuse sorozat forgalmazását betiltották, Dr. Mabuse alakjának Hitlerre való nyilvánvaló hasonlatossága miatt. A tiltás hatására, Fritz Lang elhagyta
Berlint, előbb Franciaországba, majd Amerikába emigrált.

 
1 490 Ft
  Ég veled, barátom! (1DVD) (Adieu l'ami, 1968) (Alain Delon, Charles Bronson) (szinkron)

Két volt idegenlégiós furcsa körülmények között egy páncélteremben találkozik újra. Egyikük egy baráti ígéretnek eleget téve néhány fontos iratot akar visszacsempészni az egyik széfbe, míg volt bajtársa a széf kirablását tervezi.

Miután rájönnek, hogy kettejük célja homlokegyenest eltér egymástól, vita tör ki közöttük, de hamar rájönnek, hogy a széfet csak együttes erővel tudják kinyitni, ezért inkább összefognak. Ám amikor végre bejutnak a terembe, kiderül, hogy azt az orruk előtt már valaki kiürítette, ráadásul az egyik őr hullája "fogadja" őket odabent.

 
1 990 Ft
Egy gazember halála (1DVD) (Alain Delon)

Nem nagyon lepődött meg senki, amikor holtan találtak rá. Serrano, a rendőrfőnök helyettese korrupt egy gazember volt. Xavier Maupint sem érdekelné az eset, ha barátja nem kérné meg rá, hogy biztosítson számára alibit, mert ő az elkövető... Xavier pillanatokon belül szembesül vele, milyen piszkos ügybe keveredett. Még ki sem hűlt az áldozat, de már a gyilkos is halott, sőt nemcsak ő, hanem mindenki, akivel csak kapcsolatba került. A véres kavalkádban Xavier egyet akar: megkeresni barátja gyilkosát.

 
990 Ft
Egy gyilkosság forgatókönyve (1DVD)

Lawson Russell ügyvédnek elege van abból, hogy gyilkosokat védjen; botrányt
csinál, aminek eredménye az, hogy megvonják tőle az ügyvédi szakma gyakorlásának
jogát.

Egy érdekes regény eredeti példánya kerül a kezébe, az írója másnap meghal,
és Lawson kiadja a könyvet a saját neve alatt. A regény óriási siker
lesz, csak az a baj, hogy kiderül: a könyvben leírt gyilkosságok a valóságban
is megtörténtek.

Az egyes számú gyanúsított természetesen Lawson, akinek nem marad más választása,
mint megtalálni az igazi gyilkost...

 
1 990 Ft
  Egy marék rozs (1985) (1DVD) (Joan Hickson - Agatha Christie) (Miss Marple filmek) (BBC)

A gazdag üzletember, Rex Fortescue holtan esik össze az irodájában. A halál oka mérgezés. Neele felügyelő egyetlen, de annál furcsább nyomon tud elindulni: az áldozat zsebében egy maréknyi rozst találnak. Az áldozat családja nem tűnik megrendültnek, mindenki egyetért abban, hogy Rex Fortescue egy igazi zsarnok volt. Nemsokára újabb gyilkosság történik a családban, Rex fiatal feleségét, Adelét is megmérgezi valaki. A nyomozást nehezíti, hogy szinte az összes családtagnak lehetett motivációja a gyilkosságra.

Gladys, a szobalány, akit Miss Jane Marple képzett annak idején, levelet ír az idős hölgynek, a segítségét kérve. Miss Marple meg van győződve arról, hogy egy gyermekmondóka kapcsolja össze a gyilkosságokat.

 
3 990 Ft
  Egy marék rozs (1DVD) (Marple: A Pocket Full of Rye) (Julia McKenzie - Agatha Christie) (Miss Marple filmek)

Jane Marple hajdani cselédlányát, a csúnyácska és együgyű Gladyst nagy öröm érte: felvették szobalánynak az előkelő Fortescue-házhoz. De sajnos Gladys boldogságát hamarosan sötét felhők árnyékolják be. Megmérgezik ugyanis a ház urát, az öreg és kellemetlen természetű Rex Fortescue-t. A tragikus esetben az a legkülönösebb, hogy az áldozat zsebében rozsszemeket találnak… Miközben a rendőrök e rejtély kinyomozásán fáradoznak, újabb kegyetlen gyilkosságok történnek a Fortescue-birtokon. Ekkor már Miss Marple is a helyszínre utazik és felajánlja segítségét az üggyel megbízott fiatal rendőrnyomozónak. Hamarosan ki is deríti, hogy a megboldogult Rex Fortescue-t valaki megzsarolta egy igen régi üzleti üggyel kapcsolatban. És természetesen magyarázatot talál arra is, hogy hogyan került az áldozat zsebébe az a marék rozs.

 
1 990 Ft
  Egy zsaru (1DVD) (Alain Delon) (Fantasy Film kiadás) !(CP kiadás)!

Edouard Coleman cinikus és kiégett zsaru hírében áll, akit megkeményített mindaz a rémség, amivel munkája során kell találkoznia. Egy informátorától azt a fülest kapja, hogy legjobb barátja, a nightclub tulajdonos Simon élete legnagyobb szabású bankrablására készül. A pénz egy fontos drogszállítmány megvásárlását szolgálná. Coleman nyomozni kezd az ügyben, és a legkeményebb eszközök alkalmazásától sem riad vissza...

 
990 Ft
Egy zsaru bőréért (1DVD) (Alain Delon)

Choucas, a magándetektívként dolgozó egykori zsaru, látszólag ártalmatlan megbízást kap: egy idős hölgy felkéri, kutassa fel eltűnt unokahúgát. Amikor a lány után nyomozva szembesül egykori kollégái - most már nagyhatalmú rendőrök - bűntetteivel, menekülne a kínos feladat elől, de már nincs visszaút. Pillanatokon belül az elsőszámú közellenséggé válva, fel kell göngyölítenie a nagyszabású bűntényt, hiszen az életéről és a becsületéről van szó...

 
1 490 Ft
  Egyiptomi sír babonája, Az / Másodhegedűs, A (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek)

Egyiptomi sír babonája, Az:

Az egyiptomi piramisok a Világ Hét Csodájának utolsó túlélői. Sir John Willard, a híres régész által vezetett expedíció újabb titkokat tár fel ebből az ősi világról, hiszen felfedezték az egykori király, Men-her-Ré több ezer éves sírhelyét. Ám a sírkamrába való behatolás pillanatában Sir John váratlanul a szívéhez kap és meghal. Két héttel később az expedíciót finanszírozó New York-i üzletember, Mr. Bleibner vérmérgezésben hal meg. A helyiek és a világsajtó is a fáraó átkáról beszél. Hercule Poirot viszont nem hisz az efféle dolgokban. Hastingsszel a helyszínre utazik, hogy megoldja az évezredes rejtélyt…

Másodhegedűs, A:

Horace Trefusis, a neves vegyipari cég kémikusa éppen bizalmas papírokat nézeget az Astoprene nevű forradalmian új találmányról, mely után a náci Németország is érdeklődik, amikor is egy behatoló zavarja meg ténykedését. Nem sokkal később a vegyiüzem tulajdonosa, Sir Reuben Astwell gyilkosság áldozata lesz. A szürkeállománya csalhatatlanságáról híres Poirot kivételesen titkárnője, Miss Lemon hipnotizőr képességeit is felhasználja e rejtélyes ügy megoldásához.

 
1 990 Ft
Egymilliárd dolláros agy (1DVD) (Michael Caine)

A fanatikus antikommunista milliárdos Midwinter tábornok (Ed Begley) eszelős tervet dolgoz ki: magánhadserege élén egyenként le akarja rohanni a szovjet tagköztársaságokat, hogy elpusztítsa a Szovjetuniót és kirobbantsa a harmadik világháborút. A brit titkosszolgálat legjobb emberét küldi az őrült terv megakadályozására: Harry Palmer (Michael Caine) az MI-5 egykori ügynöke magánnyomozóként dolgozik és eleinte nem is sejti, miért kell Helsinkibe utaznia egy titokzatos csomag kézbesítése ürügyén. A csomag nem más, mint egy ártalmatlannak tűnő termosz és akinek át kell adnia, egy ex-CIA ügynök. A megrendelő pedig Midwinter tábornok, akinek ügynökei már elfoglalták Litvánia kulcsfontosságú katonai létesítményeit és készek kirobbantani a világháborút. Palmer feladata nem túl bonyolult: meg kell mentenie a világot. A James Bond konkurrens Harry Palmer-filmek harmadik darabját (az Ipress ügyirat és a Temetés Berlinben után) a világhírű angol rendező, Ken Russell (Az ördögök, Valentino, Szenvedélyes bűnök) jegyzi.

 
990 Ft
  Éjszaka örömei, Az (1DVD) (Maigret sorozat 01.) (Les Plaisirs de la Nuit)

Hajnalodik, amikor Lili a bártáncoslány megjelenik a közeli rendőrörsön. Állítása szerint meghallott egy beszélgetést amiben egy bizonyos Oszkár a grófnő megölését tervezi. Másnap reggel Lilit holtan találják a „Pleasure” bár előtt ahol táncolni szokott. Maigret felügyelőt kérik fel a nyomozásra, aki hamar megtudja, hogy a grófnőt már megfojtották a lakásában.A nyomozás alatt lassan - lassan fény derül az igazságra és megtudjuk, mi köti össze a grófnét a titokzatos Oscarral és Lilivel. De vajon kiderül-e hol van Oscar?

 
2 990 Ft
Ellenségem holtteste (1DVD) (Jean-Paul Belmondo)

Francois-t drogkereskedelemmel vádolja meg egy drogbáró, s bár a vád hamis, a feltételezett tettek miatt a férfi mégis hét évre börtönbe kerül. Szabadulása után a bosszúra szomjazó Francois trükkösen úgy irányítja az eseményeket, hogy a drogbanda vezérét éppen legbizalmasabb embere ölje meg. Ettől a fordulattól persze többi emberének is inába száll a bátorsága: mindannyian attól tartanak, hogy őket is kapcsolatba hozzák volt főnökük összes mocskos cselszövésével.

 
1 490 Ft
Ellenségem holtteste (1DVD) (Jean-Paul Belmondo) (szinkron)

Francois-t drogkereskedelemmel vádolja meg egy drogbáró, s bár a vád hamis, a feltételezett tettek miatt a férfi mégis hét évre börtönbe kerül. Szabadulása után a bosszúra szomjazó Francois trükkösen úgy irányítja az eseményeket, hogy a drogbanda vezérét éppen legbizalmasabb embere ölje meg. Ettől a fordulattól persze többi emberének is inába száll a bátorsága: mindannyian attól tartanak, hogy őket is kapcsolatba hozzák volt főnökük összes mocskos cselszövésével.

 
2 990 Ft
  Ellopott gyilkosság (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek)

Mrs. Oliver, a krimi írónő vidéki barátnőjénél vendégeskedik és segít a Halloween-i gyerekparti előkészítésében. A partin egy kövérkés, buta és ellenszenves kislány, Joyce Reynolds olyan furcsa megjegy-zést tesz, amelyre gyerekek és felnőttek egyaránt felkapják a fejüket: azt állítja, szemtanúja volt egy gyilkosságnak. A parti végén a kislányt holtan találják a könyvtárszobában. A kis faluban Mrs. Oliver tűnik a legalkalmasabb személynek, hogy nyomozzon a gyilkosság ügyében. Szerencsére nemsokára csatlakozik hozzá jó barátja, Hercule Poirot. A belga nyomozó éles esze ezúttal nem csak a múltbéli bűnöket leplezi le, hanem megakadályozza, hogy a hidegvérű gonosztevő egy újabb szörnyű gyermekgyilkosságot kövessen el.

 
1 990 Ft
Elnök emberei, Az (1DVD) (1976)
Felgyulladnak a fények a Watergate-irodaházban, és négy betörőt tetten érnek. A végzetes éjszakával leleplezéssorozat veszi kezdetét, amely végül az USA elnökének kényszerű lemondásához vezet. A valóság produkálta politikai krimiben kulcsszerep jutott két washingtoni újságírónak, Bob Woodwardnak (Robert Redford) és Carl Bernsteinnek (Dustin Hoffman), akik lecsaptak a sztorira, és a kételyek, tagadások, fenyegetések ellenére is kitartottak, amíg ki nem derítették az igazságot. Az elnök emberei... 
1 990 Ft
  Elrabolt miniszterelnök, Az / Western Star esete, A (1DVD) (David Suchet - Agatha Christie) (Poirot filmek)

Elrabolt miniszterelnök, Az:


Anglia miniszterelnökét nemrégiben kis híján lelőtték, most pedig azért fordulnak az ország vezetői Poirot-hoz, mert Mr. MacAdam eltűnt. Ez a szerencsétlenség különösen rosszkor történt, mert a világbéke helyreállítását gátolhatja meg, ha a miniszterelnök nem jelenik meg a párizsi békekonferencián. Az angol vezetőket rendkívül nyugtalanítja Poirot lassú munkatempója. Nem bíznak benne, hogy a belga nyomozó valóban eredményes lesz, hiába erősködik Japp főfelügyelő, hogy Poirot ragyogó elme…

Western Star esete, A:

Lady Yardly, az előkelő angol hölgy és Miss Marvelle, a belga filmsztár nem állnak kapcsolatban egymással, mégis összeköti őket egy varázslatos legenda. Egy-egy csodálatosan tiszta, felbecsülhetetlen értékű gyémántot birtokolnak, az egyik hölgy a „Kelet Csillagát”, a másik pedig a „Nyugat Csillagát”. Egy kínai legenda szerint a két iker-drágakő az istenség jobb és bal szeme. Elérkezett az idő, amikor az istenség vissza akarja szerezni jussát. Egy kínai férfit választ eszközéül, aki fenyegetőlevelekkel sokkolja a hölgyeket.

 
1 990 Ft

Sorrend: