Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

krimi / dráma


Sorrend:

Út a mennyországba (1DVD) (A Little Trip to Heaven, 2005)

Hasting közelében végzetes autóbeleset történt. A biztosítónak azonban gyanúsnak tűnik néhány körülmény, ezért a helyszínre küldi a nyomozóját, Abe Holtot, hogy járjon utána. Holt rutinos zsaru, ismeri a szakma minden csínját-bínját. A haláleset miatt járó egymillió dolláros biztosítás kedvezményezettje az áldozat lánytestvére, Isold, aki a férjével és a fiával - Freddel és Thorral - a civilizációtól távol él. Holt felfedi a biztosítási csalást, ugyanakkor sajnálja az asszonyt és a családját. Megpróbál segíteni nekik, hogy elkerüljék a súlyos következményeket.

 
2 990 Ft
Utazás az éjszaka mélyén (1DVD)

Rosso és fia, Paul egy éjszakai bár tulajdonosai Sao Pauloban, a világ egyik legkorruptabb városában.

Arra vágynak, hogy végre kiszállhassanak a mocskos alvilági üzletekből. Egy éjszaka, úgy tűnik, ez teljesülhet, az egyik vendégük ugyanis egy bőröndöt hagy náluk olyan tartalommal, ami megváltoztathatja életüket. Rosso gyönyörű fiatal feleségével és kisfiúkkal egy távoli városba indul. Paul pedig adósságaitól és kokainfüggőségétől próbál megszabadulni -s nem utolsósorban apjától.

Wemba, a nigériai bevándorló az egyetlen, aki segíthet neki, hogy nyomtalanul eltűnjön a veszélyes alvilági figurák szeme elől.

 
1 990 Ft
Ütközések (1DVD) (Pro Video kiadás)

Az idei Oscar-verseny egyik nagy esélyese a film, amelyet nem kevesebb, mint hat kategóriában jelöltek a díjra, többek közt olyan fontos kategóriákban, mint a Legjobb film, a Legjobb eredeti forgatókönyv, és a Legjobb rendezés!
Egy fiatalember holtteste hever az út menti bozótba. Graham Waters nyomozó és társa áll rá az ügyre. Nem sejti, hogy ez a gyilkosság alapjaiban rázza majd meg magánéletét is…

36 órával korábban egymástól látszólag független események tragikus láncolatát indítja el egy rablás. Egy államügyészt és feleségét a nyílt utcán támadja meg két fekete – fegyverrel parancsolják ki őket a drága luxuskocsiból… Az államügyész – befolyását felhasználva – szabályos hajtóvadászatot indít a rablók ellen. Egy rendőrtiszt hamarosan a körözött kocsihoz hasonlót állít meg, benne egy fekete házaspárral.

Ugyanekkor egy iráni üzlettulajdonos arra készül, hogy önvédelmi célokra egy fegyvert vásároljon magának. Először a fegyverkereskedő bosszantja fel, majd amikor nem sokkal később kirabolják az üzletét, éktelen dühbe gurul… és az események egyre nagyobb sebességgel rohannak az elkerülhetetlen ütközéspontig…

 
1 990 Ft
  Utolsó éjjel, Az (2002 - 25th Hour) (1DVD) (Edward Norton - Spike Lee) (nagyon karcos példány)

Monty mindig arról álmodott, hogy tűzoltó lesz, mint az apja volt. De
végül inkább a több pénzt választotta és a könnyebb életet. Kábítószerrel kereskedik.
Az álmait nem adta fel, csak kicsit későbbre halasztotta őket. És így telnek
az évek.

A végeredmény rendőrségi rajtaütés, majd a bírósági ítélet: hét év börtön!
Montynak csak egy utolsó szabad éjjel marad: másnap reggel jelentkeznie
kell a börtönben. Szeretné emlékezetessé tenni a hátralévő néhány órát, és két
legjobb barátját valamint gyönyörű barátnőjét hívja magával, hogy elbúcsúzzon
mindattól, amit szeretett.

De a barátok gyanakszanak, hogy a lány adta fel haverjukat. Monty pedig
készül valamire, amit nem árul el senkinek: de a hajnal nagy meglepetésekkel
fog virradni.

 
3 990 Ft
Váratlan (1954) (1DVD) (Frank Sinatra) (karcos példány)

Váratlan egy álmos amerikai kisváros, ahol soha, semmi nem történik. Egy szokás szerint eseménytelennek induló napon azonban Tod Shaw (Sterling Hayden) helyi seriff, élete legfontosabb eseményének kellős közepében találja magát, amikor hirtelen több tucat FBI ügynök szállja meg a kisvárost. Az ügynökök előkészíteni érkeznek az Egyesül Államok elnökének néhány órával későbbi, ez idáig titokban tartott látogatását. Köztük van John Baron (Frank Sinatra) és két társa, akikről hamar kiderül, valójában merénylők, és az elnök megölésére készülnek. A vasútállomás szomszédságában túszul ejtik a Benson családot, és velük együtt az éppen ott tartózkodó Tod seriffet. Baron a Benson ház ablakából akarja leadni a halálos lövést, amikor az elnök vonata megáll a pályaudvaron. Egy lélektani küzdelem veszi kezdetét, az idő pedig egyre fogy, és a vonat hamarosan befut…

Az 1954-ben készült filmben a Sinatra által játszott John Baron karaktere kísértetiesen előrevetíti Lee Harvey Oswald egy évtizeddel későbbi tettét, egyben a film többé-kevésbé jóslata az 1963-as Kennedy-merényletnek.

 
990 Ft
  Végtelen éjszaka (1971 - Endless Night) (1DVD) (Sidney Gilliat - Agatha Christie)

Csinos fiatal nő, jóképű és gazdag férjjel... a turbékoló gerlepár megépíti álomházát a magányos, angliai tóparton, még a fösvény rokonok kíváncsi tekintetétől is távol. Méltán érdemli meg az idillikus történet a boldog befejezést, ám az utolsó filmtekercs mindent baljós, fojtó ködbe burkol, és végül megdöbbentő fordulattal rántja le a leplet a kegyetlen igazságról!

 
1 990 Ft
Vendome tér asszonya, A (1DVD)

Marianne egy sikeres ékszerész feleségeként éli fényűzéssel, eleganciával, és alkoholproblémákkal zsúfolt napjait. Férje holtteste láttán azonban kénytelen szembenézni a valósággal, főleg, mivel a férfi holtában több meglepetéssel szolgál, mint életében valaha. A férfi elvesztése után azonban az asszony nem találja helyét.

Mi az igazi érték az életben? Nap, mint nap változnak az erre a kérdésre adott válaszai. Egy nap azonban hét csodálatos gyémántot talál, amelyekett férje rejtett el, és amelyekről senki sem tud, ez az esemény pedig újra felébreszti benne a szenvedélyt.

Marianne sem a családi vállalkozást, sem a ragyogó gyémántokat nem engedné át szívesen másnak, így hát menekül Párizson keresztül - mindent vagy semmit! Vajon képes lesz-e a gyönge nő egyedül helytállni a francia alvilággal szemben?

Nicole Garcia súlyos bűnügyi drámájára Catherine Deneuve Marianne-ként nyújtott felejthetetlen alakítása teszi fel a koronát.

 
1 990 Ft
  Veszettek, A (1961 - The Young Savages) (1DVD) (John Frankenheimer)

Villamosszék vár arra a három fiatal srácra, akik brutálisan meggyilkoltak egy 15 éves vak puerto ricói fiút. Hank Bell (Burt Lancaster) kerületi ügyész biztos benne, hogy a szándékos emberölés vádjával nyerni fog és ezzel főnökét a kormányzói székbe segíti. Nyomozása azonban visszaviszi őt Harlembe, ahol gyerekkorát töltötte és az utcákat a helyi bandák tartják rettegésben. Kiderül, hogy a vak áldozat nem is volt olyan ártatlan, mint hitték. A Lovasok nevű bűnbanda egyik vezéreként számos bűncselekményt követett el. Ahogy Hank minél közelebb jut az igazsághoz, annál nagyobb veszélynek teszi ki a maga és családja életét.
Az izgalmas és felkavaró krimi rendezője a 2002-ben elhunyt John Frankenheimer (Ronin, A francia kapcsolat 2, A negyedik világháború), a főszerepekben pedig Burt Lancestert (Ítélet Nürnbergben, Trapéz, Airport) és Telly Savalast (Kojak, Kelly hősei, Szökjünk Athénba!) láthatjuk.

 
1 990 Ft
Zsebtolvaj (1DVD) (Robert Bresson)

Michel (Martin LaSalle) csupán azért lett zsebtolvaj, mert úgy érzi, megteheti. A konvenciók ellen lázadó párizsi fiú szerint a törvények arra valók, hogy megszegjék őket, és ehhez a felfogáshoz annak ellenére is tartja magát, hogy már a börtönt is megjárta, haldokló édesanyja, barátja, Jacques (Pierre Leymarie) és a gyönyörű Jeanne (Marika Green) pedig arra kéri, hagyjon fel a tolvajlással. Végül maga az élet leckézteti meg. Mikor két cinkosát lefülelik, Michel kénytelen külföldre menekülni a törvény keze elől. Két év múlva tér csak vissza Párizsba és újra találkozik Jeanne-nel, akit teherbe ejtett egy férfi, majd elhagyta őt. Michel úgy dönt, hogy keres magának egy rendes munkát és segíti Jeanne-t, ám a múltja elől nem tud menekülni...

A Cannes-i nagydíjas Robert Bresson (Vétlen Balthazár, Talán az ördög) klasszikusát Dosztojevszkij Bűn és bűnhődése ihlette. Bemutatója idején a kritikusok nem értékelték, később viszont már úgy tekintettek rá, mint a francia újhullám egyik legfontosabb mérföldkövére, melyet 1960-ban jelöltek a Berlini Filmfesztivál Arany Medve-díjára.

 
1 490 Ft

Sorrend:

Webáruház készítés