Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

háborús / dráma

Főkategória >DVD - külföldi >háborús / dráma

Sorrend:

prev
next

  Dicsőség ösvényei, A (1957 - Paths Of Glory) (1DVD) (Stanley Kubrick)

„A dicsőség ösvénye a sírba vezet” – Thomas Gray híres verssora a háborúk egyik legfőbb veszélyét jelentő becsvágyról saját pályáján is intő tanulságként szolgált a fiatal Stanley Kubricknak, aki saját gyártású film noirjai után (A gyilkos csókja, A gyilkosság) máris egy hollywoodi filmcég megbízásában forgathatta le komoly költségvetésből és nemzetközi sztárokkal (Kirk Douglas, Adolphe Menjou) első nagy sikerű művét. A film alapjául szolgáló regényt gyermekkori olvasmányai közül választotta: főhőse egy védőügyvédből lett francia ezredes, aki az első világháború lövészárkainak poklában úgy dönt, visszatér eredeti szakmájához és egy hadbírósági tárgyaláson vállalja három katonája védelmét, akiket egy reménytelen támadás kudarcát követően feletteseik gyávaság vádjával kívánnak kivégző-osztag elé állítani – hogy példát statuáljanak a valódi bűnös felelősségre vonása helyett.

 
2 990 Ft
  Egy tökéletes nap (2015 - A Perfect Day) (1DVD) (Fernando León De Aranoa)

Egy háború sújtotta bosnyák faluban méretes holttest lebeg egy kút alján. A kövér férfinak az lett a veszte, hogy gyilkosai vele akarják a helyiek ivóvíz-készletét megmérgezni. A nemzetközi segélyszervezet dolgozói hamarosan megérkeznek a helyszínre, hogy kihúzzák a hullát, de a kötelük elszakad a súly alatt. Versenyfutás indul az idővel, hogy hőseink megszerezzenek minden szükséges engedélyt (és persze egy strapabíró kötelet) a katonák, a háborún nyerészkedők, a bizalmatlan helyiek és a bürokrácia között lavírozva - mielőtt a hulla megfertőzi a kút vizét. A helyzetet bonyolítja, hogy váratlanul egy bombanő (Olga Kurylenko) is csatlakozik a csapathoz, akinek korábban viszonya volt az egyik férfival.

 
1 990 Ft
Élet ára, Az (2015 - Eye In The Sky) (1DVD) (Helen Mirren)

Katherine Powell ezredes (az Oscar®-díjas* Helen Mirren) egy kenyai terroristák ellen indított akciót vezet, ám a tervezett dróntámadás komoly veszélybe kerül, mikor egy fiatal lány jelenik meg a gyilkos zónában. Az így felmerülő morális, politikai és személyes dilemmák egészen a legfelsőbb körökig viszik az akció sorsát ebben a lebilincselő thrillerben, amely könyörtelenül lerántja a leplet a modern hadviselés embertelenségéről.

 
1 990 Ft
  Ellenállók (2008 - Defiance) (1DVD) (Daniel Craig) (nagyon karcos példány)

1941-et írunk, a kelet-európai zsidók tömegeit hurcolják el és mészárolják le a náci betolakodók. Miután sikerrel megmenekülnek a biztos halálból, három fivér (Daniel Craig, Liev Schreiber és Jamie Bell alakításában) abban a sűrű erdőben keres menedéket, melyet gyerekkoruk óta úgy ismernek, mint a tenyerüket. Hamarosan elkeseredett harc veszi kezdetét, mely kezdetben pusztán a túlélésről szól, ám ahogy egyre többen és többen csatlakoznak hozzájuk rejtekhelyükön, a fivérek rádöbbennek, hogy ezrek életének megmentésével elhunyt szeretteikért állnak bosszút.

Az Ellenállók rendkívüli történetet a családról, a becsületről, a kitartásról és a megváltásról, melyet remek színészi alakítások és Edward Zwick (Véres gyémánt, Az utolsó szamuráj) kiváló rendezése erősít.

 
990 Ft
  Ellenség a kapuknál (1DVD) (Intercom kiadás) (felirat) (karcos példány)

1942-t írunk, és a nácik a halál ösvényét vágják Oroszország testén keresztül.

Sztálingrád polgárai Hruscsov vezetésével bátor ellenállást tanúsítanak, melynek új lendületet adnak a helyi hős, Vaszilij Zajcev hőstettei. A kitűnő mesterlövész Zajcev tetteiről legendák szólnak - hála a propagandának, melyet Vaszilij legjobb barátja, egy Danyilov nevű politikai tiszt gyárt.

A németek Sztálingrádba küldik legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot, hogy megállítsa Vaszilijt. Amikor mind Vaszilij mind pedig Danyilov beleszeretnek egy gyönyörű katonalányba, Danilov cserbenhagyja barátját, és Vaszilijnak egyedül kell szembenéznie német ellenfelével.

A város lángol, Vaszilij és König pedig ravasz macska-egér játékba kezdenek, megvívják saját háborújukat a bátorságért, becsületért és hazáért.

 
1 490 Ft
Ellenség a kapuknál (1DVD) (Intercom kiadás) (szinkron)

1942-t írunk, és a nácik a halál ösvényét vágják Oroszország testén keresztül.

Sztálingrád polgárai Hruscsov vezetésével bátor ellenállást tanúsítanak, melynek új lendületet adnak a helyi hős, Vaszilij Zajcev hőstettei. A kitűnő mesterlövész Zajcev tetteiről legendák szólnak - hála a propagandának, melyet Vaszilij legjobb barátja, egy Danyilov nevű politikai tiszt gyárt.

A németek Sztálingrádba küldik legjobb mesterlövészüket, König őrnagyot, hogy megállítsa Vaszilijt. Amikor mind Vaszilij mind pedig Danyilov beleszeretnek egy gyönyörű katonalányba, Danilov cserbenhagyja barátját, és Vaszilijnak egyedül kell szembenéznie német ellenfelével.

A város lángol, Vaszilij és König pedig ravasz macska-egér játékba kezdenek, megvívják saját háborújukat a bátorságért, becsületért és hazáért.

 
2 990 Ft
  Emberi sors (1DVD) (Szergej Bondarcsuk) (használt példány)

Andrej Szokolov a náci Németországgal vívott háborúban elvesztette feleségét és gyermekeit, de ő maga túlélte a koncentrációs tábor borzalmait is. A tábor felszabadítása után a Vörös Hadsereg soraiban vonul be Berlinbe. A sors azonban újabb próba elé állítja: fia, Anatolij haláláról a Dicsőség Napján kap hírt. Bár úgy tűnik, mindent elveszített, ami az élethez kötötte, Andrej mégis megőrzi emberi méltóságát és jóságát, és pártfogásába vesz egy árva kisfiút.

 
2 990 Ft
  Fekete könyv (1DVD) (Paul Verhoeven)/használt, karcos/ tékás

Hollywood fenegyereke, Paul Verhoeven megtért holland gyökereihez. Valós események által inspirált akció-thrillere a nácik által megszállt második világháborús Hágában játszódik.

Főhőse a szétbombázott búvóhelyét elhagyni kényszerülő, ifjú zsidó énekesnő, Rachel Stein, aki csatlakozik az ellenállási mozgalomhoz, és hogy elérje az ellenállás néhány bebörtönzött élharcosának szabadon bocsátását, Ellis de Vries fedőnéven, szőkére festett hajjal elvállalja, hogy a magasrangú SS-tiszt, Ludwig Müntze bizalmas közelébe férkőzik.

A terv azonban csúfosan megbukik, és Ellis nagy árat fizet érte. A mozgalom is, a Gestapo is őt hibáztatja. Egyedül Müntze az, akire számíthat, a férfi, akivel most már együtt várják a háború végét...

 
1 490 Ft
Felejtés virágai, A (1DVD)

Történet egy nőről, aki nem hajlandó a végzet előtt, aki felveszi a harcot
a sorsa ellen. Történet egy férfiról,akit a szeretet ereje óv meg attól, hogy
kilátástalan helyzetében feladja ragaszkodását az élethez, és emléke végleg
a feledés homályába merüljön. Történet mindazokról, akik szemtanúi voltak ennek
a szenvedélynek, akik asaját szavaikkal mesélnek a felfoghatatlanról.

Történet a szerelemről egy olyan háborúban, amelyet a II. világháború óta eltelt
évtizedek egyik legvéresebb konfliktusaként tart számon a történetírás.

1991 októberében Harrison Lloyd, a Newsweek Pulitzer-díjas
fotóriportere Jugoszláviába utazik, hogy nyomon kövesse egy kisebb etnikai konfliktus
kirobbanását. Úgy tervezi, legkásőbb a fia születésnapjáig hazatér, ám az országban
fellángoló zavargások súlyosbodása közbeszól: Llyoyd nem érkezik vissza
- nyoma vész Horvátországban.

Kollégái, Yeager és Kyle is feladják a keresését. Néhány nappal
eltűntnek nyílvánítása után az Amerikai Sajtóintézet bejelenti a halálhírét,
felesége azonban nem akar ebbe beletörődni - repülőre ül, hogy felkutassa férjét...

 
1 990 Ft
Flyboys - Égi lovagok (1DVD) (használt, karcos példány)

Az I. világháború alatt amerikai önkéntesek - a világ első vadászpilótái - megalakítják saját csapatukat, a híres Lafayette osztagot, hogy felvegyék a harcot a sokkal jobban felszerelt németekkel. A fiatal pilóták, más-más okból és családi háttérrel kerültek a háború kellős közepébe. Ami közös bennük: nagyon fiatalok és vakmerőek, a végsőkig elszántak.

Blaine Rawlings is eleinte eszmékért harcol, de miután megismerkedik egy gyönyörű francia lánnyal, minden megváltozik. A hirtelen támadt szerelem miatt már konkrét célért küzd: hogy megvédje kedvesét és életben maradjon. A fiúk többségének csak a kiábrándulás jut: le kell számolniuk a hősies háború illúziójával, a valóság borzalmai minden képzeletüket felülmúlják.

Az ádáz, megrázó és pusztító légi háborút rendkívül látványos fényképezés és lenyűgöző alakítások teszik hitelessé.

Dean Devlin producer a filmről: - A légi háborúról szóló nagy filmek többségét pilóták készítették: William Wellman, Howard Hawks, Howard Hughes. Ennek a filmnek a rendezője, Tony Bill szintén pilóta. Úgy vélem, hogy az ő rendezésében lehetőségünk nyílik a fellegekben zajló élményhez, izgalomhoz és kalandhoz hűen visszaadni a történetet. Azt szeretnénk, ha a nézők átéreznék, amit ezek a fiatalemberek átéltek, hogy milyen is lehetett legelsőként égre szállni ezekkel a repülőgépekkel.

 
990 Ft
Good - A bűn útjai (1DVD) /használt/ tékás

A történet főhőse egy egyetemi professzor (Viggo Mortensen: Eastern Promises: Gyilkos ígéretek), aki szétesőben lévő családi élete ellenére szakmájában komoly sikert arat, amikor a náci párt felfigyel az egyik munkájára. Felkérik egy elsőre látszólag jóindulatú tanulmány elkészítésére, mellyel akaratlanul is egyre magasabb pozíciót kezd betölteni a párt oldalán. Közben egyik legjobb barátját, a bohém zsidó Maurice-t (Jason Isaacs: Harry Potter és a Tűz Serlege) egyre inkább fenyegeti az elharapódzó zsidógyűlölet. Halder lassan tudomásul veszi hogy munkájának elismerése pusztító hatással van családjára és ismerőseire nézve, hírnevét azonban felhasználhatja környezete segítésére is, kérdés csupán az, hogyan tud egyszerre mindkét fél akaratának eleget tenni...

 
1 490 Ft
Gyávák és hősök (1DVD)

Ugyanaz az esemény ver visszhangot a világ egymástól távollévő pontjain: egymástól különböző emberek, egymástól távoli helyeken kénytelenek szembenézni ugyanazzal: valahol az afgán hegyek között a lázadók néhány csapatától elsodródott amerikai katonát csapdába csalnak, és tűz alá vesznek.

Irving szenátor (Tom Cruise) egy hétpróbás újságírót (Meryl Streep) próbál becsapni. Bár éppen ez az az újságíró, akinek köszönhetően politikusi pályája magasra ívelt, most legfőbb célja, hogy átverje – és meggyőzze az új afgán stratégia helyességéről. Ezalatt egy idősödő, idealista egyetemi oktató (Robert Redford) mindent elkövet, hogy megállítsa legtehetségesebb diákját az elkövethető legnagyobb bolondságtól. A srác mindentől megundorodva új életet akar kezdeni, és már jelentkezett a hadseregbe, hogy Afganisztánba menjen. A professzor két régebbi diákjának példájára hivatkozva próbálja lebeszélni őt. A két egykori diák, akiről szó van éppen az életét menti az Afgán hegyek között: csapdába csalták és tűz alá vették őket a lázadók.

 
2 990 Ft
Háború áldozatai, A (1DVD)/használt, karcos/

A vietnami háborúban öt katona - őrmesterük utasítására,
aki legjobb barátja halálát akarja megbosszulni - elrabol egy lányt, akit aztán
megkötöznek és sorban megerőszakolnak. Az ötösnek csak az egyik tagja, Eriksson
nem hajlandó ezekben az állati cselekedetekben részt venni, ő inkább segíteni
próbál a lányon, majd amikor kudarcot vall, elhatározza: nem hagyja, hogy társai
szárazon megússzák irtózatos kegyetlenségüket...

A háború áldozatai felkavaró alkotás arról,
hogy az embernek minden körülmények között engedelmeskednie kell az erkölcs
parancsainak és embernek kell maradnia. Sean Penn és Michael J. Fox emlékezetes
alakításával.

 
1 990 Ft
Hajnali mentőakció (1DVD) (Werner Herzog)

1965-ben a szigorúan titkos küldetésben járó Dieter Dengler gépét lelövik Laosz felett. A pilótát egy vietnami fogolytáborba hurcolják, ahol kegyetlen kínzásoknak vetik alá. A vasakarattal rendelkező Dieter azonban nem törik meg – mi több, társaival kockázatos szökési terven dolgozik. Nem elég, hogy a tábor szigorú őrizet alatt áll; ha kijutnak, odakint a végtelen és könyörtelen dzsungel várja őket...

A nemzetközileg elismert Werner Herzog (Nosferatu, az éjszaka fantomja) megtörtént eset alapján forgatott torokszorítóan izgalmas filmet a kitartásról és a bajtársiasságról. Dieter Dengler szerepében Christian Bale (Batman: Kezdődik!, A tökéletes trükk) nyújt lehengerlő alakítást.

 
2 990 Ft
Harag (2014 - Fury) (1DVD) (Brad Pitt)

1945 áprilisa. Miközben a Szövetségesek utolsó nagy offenzívájukat indítják el Európában, Wardaddy (Brad Pitt), a harcedzett őrmester és ötfős csapata egy Sherman tankban halálos küldetésre indul mélyen az ellenséges vonalak mögé. Óriási túlerővel szemben és egy újonc katonával a fedélzeten Wardaddy és emberei szinte a lehetetlenre vállalkozva próbálnak csapást mérni a náci Németország szívére.

 
1 990 Ft
  Hazafi, A (2000 - The Patriot) (1DVD) (mozi változat) (Mel Gibson) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás) (szinkron)

Benjamin Martin igazi harcos volt: kegyetlen, kiismerhetetlen, engesztelhetetlen. Mindez azonban már a múlté, felesége mellett megtanulta a nyugalom szeretetét, és amióta özvegyen neveli hét gyerekét, arra is rájött, hogy a béke létszükséglet számára.

Az amerikai függetlenségi háború azonban nem kedvez a kívülállóknak. Az angolok vöröskabátosai elérik azt a farmot is, ahol az egykori katona családjával át akarta vészelni a kegyetlen időket. A legnagyobb fiú, Gabriel pedig másképp gondolkodik, mint apja: kerüljön bármibe, a függetlenséget akarja szolgálni. Aki veszélybe került, meg kell védeni, akinek baja esett, meg kell bosszulni - ha eljön az idő, Benjamin Martin újra fegyverbe szólítja régi harcostársait, és elindul, hogy az őrült háborúban megkezdje a maga őrült hadjáratát, és vérbe borítsa a hadszínteret.

Az elmúlt évek legnagyobb akciófilmjeinek (A Függetlenség napja, Godzilla) rendezője, és az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb akciósztárja - Mel Gibson -, valamint a Ryan közlegény megmentése írójának - összefogása garantálja a film sikerét!

 
1 990 Ft
Hideghegy (1DVD) (Jude Law) (Oscar-díj)

Ada kényelemben nevelkedett. Apja bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki
településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman ott született a Hideghegyen,
és egyszerű ember: ács. Ám nem sokkal azelőtt, hogy kitörne a polgárháború,
megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, mielőtt
Inman bevonul, hogy a konföderáció oldalán harcoljon az északiak ellen, örök
hűséget esküsznek egymásnak. És bármi történjék is velük, ragaszkodnak ígéretükhöz.

A férfit elnyeli a háború. Borzasztó dolgokat lát és él át. Petersburgnál súlyosan
megsebesül, de túléli, kórházba kerül. Megelégelte az öldöklést, csupán egyetlen
dolog élteti: a hazatérés. Megszökik, és bujkálva, menekülve, gyalogol a Hideghegy
felé.

Szerelme eközben magára marad, és az egyre zordabbra forduló világban igyekszik
túlélni a háború hozta szörnyűségeket. Ő is csak azért küzd olyan elszántan,
mert bízik benne, hogy Inman egyszer megérkezik hozzá: hiszen megígérte neki.

Az Angol beteg és A tehetséges Mr. Ripley rendezőjének legújabb
monumentális filmjét 7 Oscar-díjra jelölték, és Renée Zellweger alakításáért
el is nyerte az Akadémia díját!

 
1 990 Ft
Homok alatt, A (1DVD) (2015) feliratos
A II. világháborút követően fiatal német hadifoglyokat vezényelnek ki a dán tengerpart homokjában rejtőző mintegy kétmillió taposóakna felkutatására és hatástalanítására. A feladat elvégzésére teljesen kiképzetlen férfiak hamarosan rádöbbennek, hogy a háború számukra még korántsem ért véget. A homok alatt a történelem egy eddig kevéssé ismert eseményét tárja elénk, amelyben szinte még gyerek katonák néznek szembe a reménytelen és könyörtelen feladattal, amit a legtöbben nem élnek túl.... 
1 990 Ft
Hosszú jegyesség (1DVD)

Mathilde és Manech kisgyermekkoruk óta elválaszthatatlanok egymástól. Manech a német-francia frontra kerül, ahol egy fegyelmi vétségért a hadbíróság a két frontvonal közti senkiföldjére, azaz a biztos halálba száműzi. Mikor Mathilde értesül a fiú halálhíréről, szíve mélyén biztosra veszi, hogy Manech még életben van. Vőlegénye haláláról még a volt katonaorvos is hiába próbálja meggyőzni. Ragaszkodik megérzéseihez. Elindul, hogy megkeresse a fiút, és ebben semmi sem akadályozhatja meg. Ha kell, akár a sorssal is szembeszáll…

 
1 490 Ft
  Hosszú jegyesség (2DVD) (extra változat) (Audrey Tautou) (Fórum Home Entertainment Hungary kiadás)

Mathilde és Manech kisgyermekkoruk óta elválaszthatatlanok egymástól. Manech a német-francia frontra kerül, ahol egy fegyelmi vétségért a hadbíróság a két frontvonal közti senkiföldjére, azaz a biztos halálba száműzi. Mikor Mathilde értesül a fiú halálhíréről, szíve mélyén biztosra veszi, hogy Manech még életben van. Vőlegénye haláláról még a volt katonaorvos is hiába próbálja meggyőzni. Ragaszkodik megérzéseihez. Elindul, hogy megkeresse a fiút, és ebben semmi sem akadályozhatja meg. Ha kell, akár a sorssal is szembeszáll…

 
1 990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés