Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

művész / kultfilmek

Főkategória >DVD - külföldi >művész / kultfilmek

Sorrend:

prev
next

  Szemközti ablak, A (1DVD) (Ferzan Özpetek) (PCM DVD kiadás) (használt példány)

Új alapszabály: csak akkor vigyél haza ismeretlen kóborlót az utcáról, ha teljesen biztos vagy benne, hogy a lehető legnagyobb rendben van az életed. A fiatal és szép Giovanna hiába tiltakozik élhetetlen (és kevésbé sikeres) férje legújabb szerzeménye ellen, az emlékezetét vesztett idős férfi lassan a család, leginkább a nő mindennapjainak fontos részévé válik. Miközben az öregúr életét igyekszik rendbe tenni, Giovanna saját sorsának bizonytalanságával szembesül, választani kényszerül a megszokás és addig beteljesítetlen vágyainak kiélése között.

Özpetek ismét finom, szép, olykor szépelgő filmet csinált. Pillanatokra el tudunk andalodni a szereplőkkel, ám ezek az időtartamok talán megnyújthatóak lettek volna, ha a rendező nem próbál minden nyomorúságot olyan koncentrációban sűríteni, hogy valószerűtlen példázattá emelje a központi konfliktust. A kevesebb esetleg ebben az esetben is több lett volna, hiszen a csendesebb, visszafogottabb, de mindemellett erős színészi jelenlét a hangulatok, a vadhajtásoktól megtisztított történet mellett is bőven szolgáltathatnak lehetőséget, hogy a néző az érzelmeivel dolgozzon.

 
2 990 Ft
Szent szív (1DVD) (Ferzan Özpetek)

Irene sikeres, ám gátlástalan üzletasszony. Keze alatt a családi vállalkozás folyamatosan bővül, és szépen prosperál. De miután két barátja cégét felvásárolja, akik ezt követően öngyilkosságba menekülnek, Irene önbizalma megbicsaklik.

Visszatér Rómába, a családi rezidenciára, ahol megtapasztalja, hogyan élte le anyja élete utolsó éveit. Megismerkedik Bennyvel, az utcán élő fiatal lánnyal, aki tolvajlásból tartja fenn magát. Benny állandó kihívásokkal szembesül, sajátos életvitele nagy hatással van Irene-re is, aki a lánynak köszönhetően másképp kezdi szemlélni a világot, a benne élő embereket és önmagát is.

Egy újabb tragédiát követően Irene jótékonysági munkát vállal, fényűző villájából hamarosan hajléktalanok menedéke lesz. Mániákus lelkesedéssel veti bele magát új hivatásába, szinte az őrületig hajszolja magát. Hogy lelke végre békére leljen, ahhoz meg kell találnia az arany középutat emberbaráti cselekedetei és saját életének megóvása között.

A film írója és rendezője Ferzan Ozpetek, akinek keze alatt olyan filmek születtek, mint A szemközti ablak, a Tudatlan tündérek, Az utolsó hárem és a Törökfürdő.

 
2 990 Ft
Szerelem, pasta, tenger (1DVD) (Ferzan Özpetek)

Az olasz tésztagyáros család két reménysége - Tommaso és Antonio - mindketten másképp képzelik el az életüket, mint ahogy felmenőik szeretnék, s ebből komoly galiba támad a családi asztal körül. Tommaso nagy bejelentésre készül: tudatni tervezi szüleivel, hogy homoszexuális, és tőlük távol, Rómában, íróként szeretné folytatni az életét. Így Antonióra marad a hagyományosan családi üzlet, a tésztaüzem vezetése, de legszívesebben ő is menekülne a feladat elől. Valamelyiküknek azonban áldozatot kell hozni… A fiúk döntéseit a sokat látott nagymama segíti, akinek szív dolgaiban mindig is megvolt a határozott véleménye. S ha ő nem lenne elég meggyőző, megérkeznek a már amúgy is hangos családi villába Tommasso római barátai, akik szintén befolyásolni szeretnék az események alakulását…

 
2 990 Ft
Szerelmi lecke (1DVD) (Ingmar Bergman)

Ezzel a filmmel új szín jelenik meg Bergmannál a férfi-nő tematikában: az érett, higgadt, egymás gyengéit jól ismerő és elfogadó házaspár típusa. A szenvedélyekből már régen kigyógyultak, a vonzalom már csak a közös emlékek hatására támad fel bennük újra. Tisztában vannak férfi, illetve női szerepük fontosságával, és ezt tömör, pergő, szellemes dialógusokban adják egymás tudtára. A házasság történetének emlékezetes epizódjai flash backekben elevenednek meg, a történet felépítése laza és ötletszerű.

 
3 990 Ft
Szeretők, utazók (1DVD) (Pedro Almodóvar)

Egy teljesen vegyes összetételű embercsoport kiszolgáltatott helyzetbe kerül egy Mexikóvárosba tartó repülőgép fedélzetén.
Egy technikai hiba (egy igazolható hanyagság eredményeképpen – még ha ez ellentmondásosan is hangzik, de ilyenek az emberi cselekedetek) sodorja veszélybe a Peninsula Flight 2549 utasainak életét. A tapasztalt, edzett pilóták igyekeznek megoldást találni a probléma elhárítására az irányító-központtal együtt. A légiutas-kísérők és főnökük atipikus, barokk karakterek, akik a veszélyhelyzetben igyekeznek elfelejteni saját személyes problémáikat és testüket-lelküket a feladatnak szentelni, hogy minél élvezetesebbé tegyék az utasok repülését, míg a megoldásra várnak. Az élet a felhők felett éppolyan bonyolult, mint a földön, és ugyanúgy két egyszerű dologra redukálható: a szexre és a halálra.
A Business Class utasai közt találhatunk frissen egybekelt, kimerült házaspárt; sikkasztó pénzembert, aki gátlástalan az üzletben, és egyedül lánya elidegenedése hat rá; egy kiöregedett Don Juant, aki nehéz lelkiismerettel próbál elbúcsúzni egyik szeretőjétől; egy vidéki médiumot, aztán ott a pletykalapok királynője, és egy fontos titkot őrző mexikói. Mindnyájuknak dolga van Mexikóvárosban, legyen szó munkáról vagy szökésről. Valamilyen titka mindegyiküknek van, nem csak a mexikóinak.
A veszéllyel szemben érzett védtelenség általános katarzist idéz elő az utasokban és a személyzetben, és ez a lehető legjobb módja a haláltól való félelem leküzdésének. Ez a katarzis szenzációs vallomások formájában tölti ki az időt, mely segít az utasoknak elfelejteni a pillanat kínját.

 
1 990 Ft
  Szomszéd szeretők (1DVD) (Francois Truffaut) (Computer Panoráma kiadás)

Se veled, se nélküled - a francia filmművészet fenegyereke, Truffaut
ebben a filmjében is a szerelem és a szenvedély rejtélyét kutatja.

Gérard Depardieu és Fanny Ardant kivételes alakítást nyújt a
tragikus sorsú szerelmesek, Bernard és Mathilde szerepében.

Bernard boldog családi környezetben él feleségével, Arlette-tel
és fiával, míg egy napon egy házaspár költözik a velük szomszédos házba. A nő
nem más, mint Mathilde.

Több évnyi szünet után meglepve látja viszont egymást az egykori szerelmespár,
szenvedélyes kapcsolatuk olyan erővel tör ismét felszínre, hogy mindent elpusztít
maga körül...

 
1 990 Ft
Tejút, A (1968 - La Voie lactee) (1DVD) (Luis Bunuel)

A film kerettörténete a pikareszk regények hagyományát idézi. Két "csavargó" (Paul FRANKEUR - A burzsoázia diszkrét bája, A Mona Lisa tolvaja; Laurent TERZIEFF - Csalók, Don Bosco, Pontormo) Párizsból Compostellába indul, az ősi, s egyben modern zarándokúton, amelyet a XI. század óta oly sokan végigjártak. Vándorlásuk közben találkoznak a múlt alakjaival és a katolikus dogmatika tanaival, amelyekkel hívőként vagy hitetlenként minden embernek találkoznia kell élete során. Velük egy időben, kicsivel előttük járja végig a maga útját az evangélium Jézusa is.

 
2 990 Ft
  Törvénytől sújtva (1DVD) (Jim Jarmusch) ( karcos példány )

Jack, a selyemfiú és Zack, az egykor szebb napokat látott lemezlovas, két rafinált fickó, akiket a törvény hosszú keze utolért és bedugott egy világtól elzárt börtönbe. A két „ártatlan”, akik egyébként nem bírják túl jól egymás társaságát újabb lakótársat kap Roberto, a szerencsétlen hamiskártyás olasz turista személyében.

Bob pedig, bár külföldi, de látta a filmekben, hogy Amerikában az a „szokás”, hogy mindenki megszökik a börtönből, így hát ő is kitalálja, hogy lehet lelépni arról a szűk helyről.

 
3 990 Ft
Tristana (1DVD) (Luis Bunuel) (felirat)

Amikor Tristana édesanyja meghal, a szép fiatal lány Don Lope gyámsága alá kerül. A köztiszteletben álló Don Lopénak egyetlen gyengéje van: a nők. Így aztán az ártatlan Tristana sem tudja elkerülni a sorsát.

 
2 990 Ft
  Utolsó tangó Párizsban, Az (1DVD) (Ultimo tango a Parigi) (Bernardo Bertolucci)

Egy férfi, aki képtelen megszabadulni titokzatos múltja emlékképeitől, a jelenben próbál feledést találni. Megváltoztathatatlanul, feloldhatatlanul magányos, és ezt csak egy nő társaságában képes elviselni.

Egy üres lakásban találkozik egy idegen lánnyal, és azonnal szenvedélyes vad viszony kezdődik közöttük. Életük pattanásig feszített húr - és ők nem elégednek meg ennyivel.

A kétszeres Oscar-díjas világhírű rendező filmjében csak testeket látunk - és az emberi lélek legtitkosabb mélységeibe pillanthatunk be. Marlon Brandóról már többen megírták, hogy valószínűleg ő minden idők legvonzóbb és legjobb színésze. Ebben a filmben bebizonyítja, hogy méltatói nem túloztak.

 
4 990 Ft
Vad gyerek, A (1DVD) (Francois Truffaut)

1798-ban egy franciaországi erdőben vadászok egy 12 év körüli fiút találnak, aki vadember módjára él az erdőben. Beszélni nem tud, csak artikulátlanul kiáltozik, ruhátlanul járkál, gyökereket és makkot eszik. Miután rátalálnak, a Süketnémák Intézetébe viszik és Dr. Itard (François Truffaut) kezd el fog-lalkozni vele. A jólelkű orvos kollégáival ellentétben nem hajlandó elfogadni, hogy a gyermek szellemi fogyatékos. És mivel szenvedélyesen érdekli, hogy milyen az az ember, aki saját fajtársaitól elszakítva a civilizáció hatásaitól érintetlenül töltötte el élete első éveit, magához veszi a fiút és személyesen törődik vele. Házvezetőnője segítségével, emberfeletti türelemmel és határtalan szeretettel próbálják védencüket, Victort ránevelni a civilizált viselkedésre.

 
1 990 Ft
Vágy titokzatos tárgya, A (1DVD) (Luis Bunuel)

A finom modorú özvegyembert, Mathieu-őt (Fernando REY) napról-napra egyre jobban kínozza szobalánya, Conchita (Carole BOUQUET) iránt érzett, s lassan leküzdhetetlennek tűnő nemi vágya, s meg akarja vásárolni a lányt. Amikor ez nem sikerül, követni kezdi, sőt üldözni, kutatni álmainak titokzatos tárgyát. A lányt fürkésző megszállottsága olykor irtózatosan megalázó helyzetekbe sodorja...
Luis BUÑUEL utolsó, kirobbanóan érzéki filmje a rendező élethosszig tartó, a kéj sötét mélységeiben tett felfedezőútjára kalauzolja el a nézőt.

 
2 990 Ft
Viridiana (1DVD) (Luis Bunuel)

Viridiana, a fiatal apácanövendék beavatása előtt pár nappal nagybátyjához utazik látogatóba. Don Jaime azonban nemcsak rokoni szeretettel közelít a lány felé, aki megbotránkozva utasítja el az öregember közeledését. Don Jaime elkeseredésben öngyilkos lesz, de minden vagyonát mostofafiára illetve Viridianára hagyja. A lány úgy dönt, hogy a hirtelen ölébe hullott vagyonból menhelyet hoz létre a csavargók, koldusok számára, akik azonban csúnyán visszaélnek Viridiana jóságával...

A világhírű rendező, Luis Buñuel (A burzsoázia diszkrét bája, Az öldöklő angyal) hazájában ugyan sok kritikát kapott a Viridiana miatt (vallásellenesnek titulálták), a Cannes-i Filmfesztiválon viszont elnyerte a fődíjat.

 
3 990 Ft
Volver (1DVD) (Pedro Almodóvar)

Madrid, napjaink. Raimunda egy fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. Nővére, Sole egyedül él, és illegális fodrászatában keresi kenyerét. Paula, a nagynéni, egy La Mancha-i kisvárosban lakik, a család szülővárosában, ott ahol a két nővér szülei egy tűzvészben életüket vesztették.

Egy tavaszi vasárnapon Sole felhívja Raimundát, hogy tájékoztassa őt Paula nénikéjük haláláról. Raimunda nagyon szerette nénikéjét, mégsem tud ott lenni a temetésen, ugyanis percekkel a telefonhívás előtt, munkájából érkezve holtan találta férjét a konyha padlóján egy késsel a mellkasában. Lánya bevallja, hogy ő végzett vele, mert részegen szexuálisan zaklatta őt.
Raimunda számára a legfontosabb, hogy megmentse lányát...

 
1 990 Ft
Volver (DVD+CD) (Pedro Almodóvar) (kissé karcos példámy)

Madrid, napjaink. Raimunda egy fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. Nővére, Sole egyedül él, és illegális fodrászatában keresi kenyerét. Paula, a nagynéni, egy La Mancha-i kisvárosban lakik, a család szülővárosában, ott ahol a két nővér szülei egy tűzvészben életüket vesztették.

Egy tavaszi vasárnapon Sole felhívja Raimundát, hogy tájékoztassa őt Paula nénikéjük haláláról. Raimunda nagyon szerette nénikéjét, mégsem tud ott lenni a temetésen, ugyanis percekkel a telefonhívás előtt, munkájából érkezve holtan találta férjét a konyha padlóján egy késsel a mellkasában. Lánya bevallja, hogy ő végzett vele, mert részegen szexuálisan zaklatta őt.
Raimunda számára a legfontosabb, hogy megmentse lányát...

A CD-n a film zenéje található!

 
2 990 Ft
Vörös sivatag (1DVD) (Michelangelo Antonioni)

Giuliana egy gazdag gyáros felesége és egy kicsi fiú édesanyja. Életében látszólag minden rendben van, mégis zavartan viselkedik, nem találja a helyét, úgy érzi, nem képes kapcsolatot találni a többiekkel.

Azt reméli, magányát és kétségbeesését talán feloldja egy új szerelem, a városukon átutazó Corrado érdeklődése.

Ebben a filmben alkalmazta Antonioni először a színes technikát, és a színek tudatos megkomponálásával, esetenként a természet átfestésével teremtett a lélek mozdulásait is kifejező környezetet.

 
3 990 Ft
  Yojimbo - A testőr (1DVD) (Akira Kurosawa) (Etalon Film kiadás)

Akira Kuroszava híres filmjében Sanjuro, a gazdátlan szamuráj (Toshiro Mifune) egy olyan településre jut el, amely lakóinak békés életét két szembenálló kereskedő folyamatos háborúskodása lehetetleníti el. Kezdetben Sanjuro hol az egyik, hol a másik fél mellé áll, ám valójában nem kíván részt venni az egyre elkeseredettebbé váló küzdelemben. Amikor azonban ráébred, hogy szándéka ellenére sem maradhat pártatlan, mindkét fél ellen harcba száll, hogy így hozhassa el a település lakói számára a békét, amelyre azok mindennél jobban vágynak... A Yojimbo – A testőr a látványos küzdelmek és a súlyos mondanivalójú történetek kedvelőinek igényeit egyaránt kielégíti. Az Etalon Kiadó Akira Kuroszava ezen filmjével és az egy évvel későbbi, Sanjuro című folytatásával, valamint az Ikiru – Élni című alkotásával tiszteleg a neves rendező munkássága előtt, A japán filmművészet remekei sorozat keretében.

 
2 990 Ft
Zabriskie Point (1DVD) (Michelangelo Antonioni)

Michelangelo Antonioni (Nagyítás), a világhírű olasz filmrendező izgalmas és merész eszközökkel forgatott filmet a hippikorszak szabadságvágytól túlfűtött ifjúságáról. A Los Angelesben, és a környező sivatagban játszódó történet főhőse egy fiatal, titkárnőként dolgozó lány (Daria Halprin), akivel főnökének (Rod Taylor) nem csak a munkahelyén vannak nagy tervei, és egy lázadó egyetemista fiú, akit egy rendőr meggyilkolásával hoznak összefüggésbe.

A két fiatal megismerkedik, egymáshoz csapódik, évődik, szeretkezik, majd elválik egymástól: a fiú útja a pusztulásba, a lányé egy új élet felé vezet. A film letaglózó erejű befejezése, melynek üzenete évtizedek elteltével is aktuális maradt, valóban felejthetetlen élménnyé teszi Antonioni alkotását.

A filmben elhangzó dalok előadói: PINK FLOYD / KALEIDOSCOPE / JERRY GARCIA / JOHN FAHEY / THE GRATEFUL DEAD / THE ROLLING STONES / THE YOUNGBLOODS

 
2 990 Ft
Zene a sötétben (1DVD) (Ingmar Bergman)

Bengt katonai szolgálatát tölti, és egy lőgyakorlat során megvakul. Magára marad, barátai, menyasszonya elhagyják, vidéki rokonoknál húzódik meg. Itt ismerkedik meg a fiatal Ingriddel. A lány beleszeret, csodálja Bengt tehetségét, zongorajátékát, vonzza a másfajta élet, a művészet. Egyszer azonban meghallja, amint a keserű Bengt gúnyosan „kiscseléd”-nek nevezi őt a nagynénje előtt.

A fiatalok útjai elválnak: a megbántott Ingrid úgy dönt, hogy a városba költözik, és tanulni fog, Bengt pedig állást keres zongoristaként. Később újra találkoznak a városban, és mindkettőjüknek szembesülnie kell a kérdéssel: mi lehet a sorsa a kapcsolatuknak a megváltozott körülmények között.

 
990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés