Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

művész / kultfilmek

Főkategória >DVD - külföldi >művész / kultfilmek

Sorrend:

prev
next

Huszadik század 1-2. (2DVD) (Bernardo Bertolucci)

Bernardo Bertolucci (Az utolsó tangó Párizsban, Az utolsó császár) rendező alkotását az Elfújta a széllel említik egy napon. A világsztárokkal leforgatott monumentális filmeposzt Ennio Morricone nagyszerű zenéje kíséri.
A film kerettörténete 1945-ben játszódik, s a fasiszták bukásával kezdődő leszámolások kapcsán visszapillantásokban tárul elénk a századelőn egyszerre, de különböző sorban született és együtt felnőtt parasztfiúnak, Olmónak és Alfredónak, az uraság unokájának bonyolultan egymásba fonódó életpályája. 1918-ban, a háborúból hazatérvén, majd jövendőbelijeikkel együtt újra szentesítik barátságukat, Alfredo azonban cserben hagyja az ártatlanul gyerekgyilkossággal gyanúsított Olmót. Barátságuk megromlik, akárcsak Alfredo házassága, aki hagyja szabadon garázdálkodni a szadista fasiszta intézőt, Attilát; ez utóbbival csak Olmo mer szembeszállni, de miután fellázítja ellene a parasztokat, menekülni kényszerül.

 
2 990 Ft
I Love You (1DVD) (Marco Ferreri)

Michel akár boldog is lehetne, hiszen körülrajongják a nők és jól menő utazási irodája van. Ő azonban csak akkor tud igazán örülni, amikor egy női arcot ábrázoló kulcstartó hullik a lába elé „égi ajándékként”, mely füttyszóra azt feleli: „I love you”.

Az aprócska tárgy különös fontosságot nyer az életében: úgy érzi, más társra nincs is szüksége, kényezteti, féltékeny rá. Ráadásul kiderül, hogy más férfiaknak is van hasonló kulcstartójuk, és ők is hasonlóan éreznek iránta. Michelnek azonban peche van: megharagszik kulcstartójára, amiért az más férfinak is felelt, dühében a falnak hajt motorjával. A baleset következtében kitörik a foga és soha többé nem tud fütyülni...

 
1 990 Ft
Jelenetek a bábuk életéből (1DVD) (Ingmar Bergman)

Peter Egermann brutálisan meggyilkol egy prostituáltat, majd közösül a hullával. A film nem időrendi sorrendben próbálja kideríteni, mi lehetett a gazdag, jóképű Peter indítéka. Megjelenik előttünk az aggódó pszichiáter, a csodaszép feleség, a melegszívű anya, valamint a jó barát, és már nem is annyira érthetetlen ez a tabuszámba menő bűntett...

 
3 990 Ft
Jules és Jim (1DVD) (Francois Truffaut)

Truffaut többszörösen díjnyertes filmjét a kritikusok minden idők egyik legjobb filmjének tartják. A Jules és Jim története az I. világháború előtt és után játszódik és a sztori középpontjában két fiatal diák áll: az osztrák Jules (Oskar Werner) és a francia Jim (Henri Serre). Mindketten végzetesen beleszeretnek a gyönyörű, ámde kissé öntörvényű Catherine-be (Jeanne Moreau). A húsz évet felölelő kapcsolatuk során egyik férfi sem tudja függetleníteni magát a lány végzetes vonzerejétől, és bár szerelmi háromszögük szenvedélyes és viharoktól sem mentes, a két barát éveken át megőrzi egymás iránt érzett felelősségét. Ezen a helyzeten már csak Catherine tud változtatni, méghozzá drasztikus módon...

 
4 990 Ft
  Júlia és a szellemek (2DVD) (exkluzív kiadás) (Federico Fellini)  !

Júlia 15 éve él látszólag boldog házasságban Giorgio-val, akire naiv imádattal tekint. A nyarat egy tengerparti luxusvillában tölti, ahová férje néha különc vendégsereggel érkezik és nagy, dekadens partikat rendez. Az asszonynak persze fogalma sincs róla, hogy férje mivel foglalkozik és arra is csak későn jön rá, hogy Giorgio már régóta csalja. Teljesen összeomlik és szinte megszállottan próbálja kideríteni az igazságot: szellemeket idéz, pszichológusokkal találkozik, magándetektívet fogad. Mire megbizonyosodik róla, hogy a gyanúja nem alaptalan, spirituálisan és szexuálisan is teljesen felszabadul. Már tudja, mit kezdjen az életével…

Fellini Júliája talán a 8 és ½ tematikájával rokonítható, de itt egy férjes asszony felszabadulásának történetét láthatjuk. A filmet Amerikában fogadták a legnagyobb lelkesedéssel, ahol megkapta a Golden Globe-ot a Legjobb külföldi film kategóriájában, valamint megnyerte a New York-i és az amerikai filmkritikusok díját is. Olaszországban három Ezüst Szalag díjjal tüntették ki.

A digitálisan felújított, szélesvásznú kiadásban megjelenő film kísérőlemezén a Fellini: Született hazudozó című dokumentumfilm látható.

 
2 990 Ft
Kagemusha - Az árnyéklovas (1DVD) (Akira Kurosawa)

A XVI. század végtelen szamurájháborúi valamelyik csatájában halálos sebet kap az egyik legnagyobb hadvezér. Arra még van ereje, hogy kiadja utolsó parancsát: keressék meg hasonmását. Sem saját hadserege sem az ellenség nem tudhat a rettegett hadúr haláláról.
A hasonmást megtalálják, és egy szegény tolvaj egyszer csak egy hatalmas hadsereg és egy pompás udvartartás fejévé válik. Hamarosan ráérez a hatalom ízére: valóban olyan katonává válik, mint akit megszemélyesít. Félelmetes, rettenthetetlen, véreskezű. Aztán a sors kereke ismét fordul egyet…

 
4 990 Ft
  Kagemusha - Az árnyéklovas (2DVD) (extra változat) (Akira Kurosawa)

A XVI. század végtelen szamurájháborúi valamelyik csatájában halálos sebet kap az egyik legnagyobb hadvezér. Arra még van ereje, hogy kiadja utolsó parancsát: keressék meg hasonmását. Sem saját hadserege sem az ellenség nem tudhat a rettegett hadúr haláláról.
A hasonmást megtalálják, és egy szegény tolvaj egyszer csak egy hatalmas hadsereg és egy pompás udvartartás fejévé válik. Hamarosan ráérez a hatalom ízére: valóban olyan katonává válik, mint akit megszemélyesít. Félelmetes, rettenthetetlen, véreskezű. Aztán a sors kereke ismét fordul egyet…

 
4 990 Ft
  Kaland, A (1960 - L'avventura) (1DVD) (Michelangelo Antonioni) (Etalon Film kiadás)

Michelangelo Antonioni klasszikusának főszereplője Monica Vitti, aki a rá jellemző természetességgel játssza el az érzelmek csapdájába esve saját magával is viaskodó Claudiát. A rendező 1960-ban a Cannes-i Filmfesztiválon kiérdemelte alkotásával a zsűri nagydíját.

Anna és barátnője, Claudia a tengeren nyaral egy jachton, melynek fedélzeten ott van még Anna vőlegénye, Sandro, valamint egy ismerős pár is. Amikor megpihennek Szicília partjainál, Annának nyoma vész. Kétségbeesetten keresni kezdik, egyedül Sandro az, aki furcsa módon nem igazán aggódik, sőt egyre inkább érdeklődni kezd a barátnője után kutató Claudia iránt. Őt nem is hagyja hidegen a közeledés, és végül kettesben barangolják be a szigetet, miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ám az egyik reggel Sandro nincs kettejük szobájában, és ugyan Claudia azt hiszi, barátnője került elő, a férfira mégis egy másik nő társaságában akad rá...

 
2 990 Ft
Kifulladásig (1DVD) (Jean-Luc Godard)

Michel Poiccard, a kisstílű gazember egy autólopás után lelövi az őt üldöző motoros rendőrök egyikét és elmenekül.

Párizsban találkozik amerikai barátnőjével, akinek ismét a szeretője lesz. Meggyőzi a lányt, hogy tartson vele Olaszországba. Ám a rendőrség felfedezi a gyilkos személyazonosságát és a nyomában van...

 
1 990 Ft
Kígyótojás (1DVD) (Ingmar Bergman)

„Az események Berlinben játszódnak, 1923-ban. Egy csomag cigaretta négymilliárd márkába kerül. Senki sem hisz már a jövőben, sem a jelen-ben.”

Az állástalan zsidó artista, Abel Rosenberg (David Carradine) keservesen tengeti életét a vesztes háború terheit nyögő, szegény és szomorú vá-rosban. Ám amikor testvére váratlanul öngyilkos lesz, pokoli események sora veszi kezdetét. Abel környezetében többen titokzatos körülmények között eltűnnek, mások kegyetlen kínhalállal halnak meg.

Abelt a gyanakvás és a rettegés fojtogató légköre szinte megbénítja, és az alkoholban keres menedéket a rémálomszerű mindennapok elől. Eközben sógornője, Manuela (Liv Ullmann) foggal-körömmel küzd meg napi betevő falatért, kettőjük túléléséért ebben az élhetetlen világban mely olyan, mint a kígyótojás: a vékony héjon átsejlik egy rettenetes hüllő immár tökéletes körvonala.

 
2 990 Ft
Kis Buddha, A (1DVD) (Bernardo Bertolucci)

Tibeti szerzetesek egy nyolcéves amerikai kisfiúban vélik megtalálni az elhunyt Dorje láma utódát, de miután a kis Jesse szülei beleegyeznek, hogy Buthanba utazzanak a gyerekkel, újabb "kijelölt" kis Buddhákra bukkannak a szerzetesek.

 
1 990 Ft
Kis katona, A (1DVD) (Jean-Luc Godard)

„A kis katona” az algériai háború sajátos ábrázolása. Bruno Forestier, a bérgyilkos megbízást kap egy baloldali, az algériaiakkal szimpatizáló újságíró meggyilkolására. A titkos küldetést Genfben kell teljesítenie, ahol találkozik Veronikával, ismeretségük szerelmi viszonnyá válik. A férfi feletteseinek kétségei vannak ügynökük megbízhatóságát illetően.

Ez idő alatt az FLN (a Nemzeti Felszabadítási Front) harcosai elkapják és megkínozzák őt. Kiderül, hogy az elkövetőkkel együttműködő Veronika elárulta a férfit. Brunónak sikerül elszöknie, megtalálja a nőt, akinek végül megbocsát. El akarnak szökni, hogy elfelejtsék ezt az egész szörnyűséget. Bruno felettesei azonban nem hajlandóak szemet hunyni az eset felett...

 
2 990 Ft
Lopott szépség (1DVD) (Bernardo Bertolucci)

A 19 éves amerikai Lucy anyja halálát követően Olaszországba utazik, hogy a festői szépségű Toscanaban töltse a nyarat. A dombtetei tanyaház különös lakói – az író, a szobrász, a műkereskedő, valamint a helyi arisztokrácia néhány tagja felbolydulnak Lucy érkezésére.

A lány kamaszos bája, erotikus kisugárzása, ifjonti lelkesedése különösen Alexet ragadja magával, és Lucy is különös vonzódást érez az idős, beteg férfi iránt. Ám kettejük vonódása egymáshoz olyan kapcsolaton alapul, amit a lány először még nem is sejthet.

 
1 990 Ft
Megtört ölelések (1DVD) (Pedro Almodóvar)

Egy férfi, aki teljes sötétségben ír, él és szeret, tizennégy évvel ezelőtt egy brutális autóbaleset áldozata lett Lanzarote szigetén. A balesetben nemcsak a szeme világát veszítette el, hanem élete szerelmét, Lenát is. Ez a férfi két nevet használ: irodalmi álneve Harry Caine, azaz Hurrikán – így írja alá irodalmi műveit, történeteit, forgatókönyveit. Valódi neve pedig Mateo Blanco. Ezen a néven éli valós életét, és rendez filmeket. Ám a múlt nem hagyja nyugodni a fájdalmába süppedt férfit, szép lassan felszínre kerül egy elhallgatott, tragikus szerelmi történet, melynek középpontjában egy angyali szépségű színésznő állt...

A spanyol géniusz, Pedro Almodóvar új alkotása egy őrült szerelem története, melyet a sorsszerűség, a féltékenység, a hatalom és a bűntudat ural. A megrázó dráma főszerepében Lluís Homar és Penélope Cruz remekel.

 
2 990 Ft
  Megvetés, A (1DVD) (Jean-Luc Godard) ( a borító csak reklám ! -  a film MIRAX kiadás )

Paul Javal fiatal dramaturg. Egy nap állást kap egy amerikai filmproducertől, Jeremy Prokochtól. A magas fizetéstől Paul és felesége, Camille anyagi helyzete egyik napról a másikra rendbe jön, ennek ellenére Paul nem érzi magát elemében. Művészi szabadsága korlátozott, és néha olyan dolgok írására kényszerítik, amelyekkel nem ért egyet. Ez történik Caprin is, ahol a házaspár ellátogat Fritz Lang filmjének, az ""Odüsszeusznak"" a forgatására.
A producer által követelt javításokkal se Lang, se Paul nem ért egyet. Az amerikai producer azonban lefizeti a forgatókönyvírót, aki enged a pénz csábításának. Camille ráébred, hogy Paul az ő bájait kihasználva egyengeti karrierjét...

 
2 990 Ft
  Mit vétettem, hogy ezt érdemlem? (1DVD) (Pedro Almodóvar) (nagyon karcos példány)

Egy szétesett család, három generáció egy fedél alatt: Gloria, a gyógyszerfüggő
takarítónő egyszerre kénytelen megküzdeni családja minden tagjával. Férje, Antonio
egy idősödő német énekesnőbe szerelmes, anyja egyetlen öröme egy leguán, anyósa
csapvízzel üzletel, egyik fia heroinárus, a másik, a homoszexuális Miguel
pedig egy pedofil fogorvos karjaiban köt ki. Van-e kiút ebből a káoszból?

 
2 990 Ft
Nagy zabálás (1DVD) (Marco Ferreri)

A négy nagy színész - jelentőségteljes gesztussal - saját keresztnevén játssza el a főszerepeket. Gasztronómiai kísérletükre titokban gyűlnek össze egy párizsi villában. Valódi szükséglet híján azonban hamar csömörbe fordul a jó étvágy, már a nők sem jelentenek örömforrást egy eszményien kövér, anyásan megértő tanítónő kivételével. Gúvadó szemmel falják a mesterien elkészített étkeket a rosszullétig és tovább. Az életfunkciók vaskos humorral bemutatott, abszurd ábrázolása mind tragikusabbra színezi sorsuk stációit.

 
2 990 Ft
  Nagyítás (1DVD) (Michelangelo Antonioni) (Warner Home Video kiadás)

A nagy presztízsű Filmkritikusok Szövetsége 1966-ban, alapításának évében a legjobb film és legjobb rendezés díját ítélte oda Michelangelo Antonioni stílusteremtő remekművének, a Nagyításnak.

A művészet szerepét boncolgató film egyben hangulatos pillanatfelvétel a 60-as évek Londonjáról, a korszak szabad szelleméről és alakuló partikultúrájáról (a film zenéjét Herbie Hancock szerezte, egy jelenet erejéig pedig feltűnik a Yardbirds).

A képek titkai közt élő fotóst az akkor még ismeretlen David Hemmings, a fotók rejtélyes hölgyét Vanessa Redgrave alakította.

 
2 990 Ft
Nap szépe, A (1DVD) (Luis Bunuel)

Pierre köztiszteletben álló orvos, aki türelmes megértéssel viszonyul gyönyörű felesége frigiditásához.

Ugyanakkor a hideg, szenvtelennek tűnő nagypolgári asszony súlyos titkot őriz: megelevenedő képzeletvilágából fel-felsejlik aberrált, mazochista szexualitása.

 
2 990 Ft
Ne nyúlj a fehér nőhöz (1DVD) (Marco Ferreri)

A sziú indiánok legnagyobb győzelmét Ülő Bika aratta az amerikai 7. lovasezred felett. Little Bighorn-nál 1876. június 15-én George A. Custer kapitány totális vereséget szenvedett mintegy 1200 indián harcostól.

Marco Ferreri ennek az eseménynek állít sajátos emléket filmjével. Kedvenc színészeit kérte fel a fő karakterek életre keltésére: Buffalo Billt Michel Piccoli alakítja, Custer kapitány szerepében Marcello Mastroianni látható, a további fontos szerepekben pedig Ugo Tognazzi, Philippe Noiret, valamint Catherine Deneuve játékát élvezhetjük e kifordított, szürreális, kosztümös westernkomédiában.

 
2 990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés