Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

történelmi / dráma

Főkategória >DVD - külföldi >történelmi / dráma

Sorrend:

prev
next

Suriyothai legendája (1DVD)

A középkorban játszódó történet Suriyothai sziámi hercegnő életét mutatja be. A legendás hercegnő élete során számtalanszor bizonyítja be, hogy képes feláldozni saját boldogságát országa boldogulásának az érdekében.
Fiatal lányként, hogy országát megmentse a politikai felosztottságtól, igaz szerelmétől megválik, és érdekházasságot köt. Az évek folyamán hűségesen kitart férje mellett, védi és támogatja a hatalmi harcokban, és végül a csatamezőn is ott áll mellette…

A film érdekessége, hogy maga a thai herceg, Chatri Chalerm Yukol rendezte a filmet, és a film születésénél édesanyja, Sirikit thai királynő is ott bábáskodott. A több ezer statisztával (köztük 160 elefánttal) készült látványos szuperprodukció producere pedig nem más, mint a világhírű filmrendező, Francis Ford Coppola.

 
990 Ft
Szabadság himnusza, A (1DVD)

1797-ben járunk. William Wilberforce, a rabszolgaság eltörlésének brit élharcosa üdülni megy, hogy szívbetegségét kúrálja. Itt megismerkedik az elragadó Barbara Spoonerrel, akiben lelki társra és szerelmére talál, és akinek elkezdi mesélni élettörténetét. Wilberforce mellett áll a rabszolgahajó-kapitányból lett pap, egyben az "Amazing Grace" című híres himnusz szerzője, valamint egy rabszolgából lett író. Együtt sikeresen veszik fel a harcot az emberek közömbösségével szemben.

 
2 990 Ft
Szent Lajos király hídja (1DVD)

Thornton Wilder világhírű regényének megfilmesítésében, öt, látszólag egymással semmilyen kapcsolatban nem álló utazó élete kapcsolódik össze egy tragédiában.

Útjuk Peruban, a Szent Lajos király-hídon keresztezi egymást a végzetes napon, 1714. augusztus 20-án. A híd hirtelen összeomlik és ők mindannyian a mély szurdokba zuhanva lelik halálukat.

Baleset volt? Vagy esetleg volt valamilyen közös kapocs, ami halálukat okozhatta? A filmben egy pap utazása során arra a megdöbbentő feltevésre jut, hogy esetleg a véres tragédia hátterében isteni akarat volt.

 
1 990 Ft
Szerelmes nővérek (1DVD)

Charlotte és Caroline egy arisztokrata családból származó testvérpár. Mindketten szerelembe esnek a kétes hírnevű íróval, Friedrich Schillerrel. Bár a körülöttük lévők elítélik a különös kapcsolatot, a nővérek nem törődnek velük. A történet az ő szerelmi háromszögüket követi nyomon.

 
1 990 Ft
  Trockij meggyilkolása (1972) (1DVD) (Alain Delon) /használt /

Trockij 1929-ben hagyta el a Szovjetuniót, majd miután bejárta a fél
világot, Mexikóban telepedett le.

Sztálin minden áron meg akart szabadulni tole, ezért semmilyen eszköztől
nem riadt vissza, hogy célját elérje. Profi bérgyilkost bíztak meg azzal, hogy
férkőzzön Trockij közelébe és ölje meg. A fanatikus bérgyilkos, Jackson
ördögi tervet eszelt ki, hogy végrehajthassa a feladatot...

 
990 Ft
Tűzzel-vassal (1DVD) (Henryk Sienkievicz)

A lengyel-ukrán határon szolgálatot teljesítő fiatal ezredes, Skrzetuski haza- felé tart a Krímből, amikor a sors a szétesett hintójában veszteglő Helena karjaiba vezeti. Szerelem első látásra. Helena azonban már foglalt, legalábbis papíron. Családja ugyanis egy Bohun nevű ukrán katonának ígérte. Skrzetuski felbukkanása viszont mindent megkavar. A felbőszült Bohun elveszti a fejét, felgyújtja a birtokot, és háborút hirdet a família, illetve vetélytársa ellen.

 
2 990 Ft
  Utolsó király, Az (2016 - Birkebeinerne) (1DVD) (Nils Gaup)

A valós eseményeken alapuló történet a polgárháború sújtotta Norvégiában játszódik. A norvég király halálos ágyán is küzd a hatalom megóvásáért, miközben titokban született törvénytelen fiát ellenlábasai holtan akarja látni, megbízza két leghűségesebb harcosát, hogy óvják meg a trónörökös életét. Skjervald és Torstein útra kel a csecsemővel és átszelve a zord norvég vidéket igyekeznek megvédeni a leendő király életét.

 
1 990 Ft
Utolsó skót király, Az (1DVD) (Oscar-díj)

Néró? Sztálin? Pol Pot? A történelem legveszélyesebb, legveszettebb diktátora talán Idi Amin volt. Véletlenek sorozatának köszönhetően egy humanitárius segélyakcióban részt vevő skót orvos a retteget népvezér közelébe kerül, megmenti az életét, és a szeszélyes Amin még aznap személyes orvosának és legfőbb bizalmasának választja a férfit.

Dr. Garrigan kezdetben élvezi a váratlan helyzetet, de hamarosan rájön, micsoda barbár közvetlen közelében él - és azzal is szembe kell néznie, hogy már neki magának is egyre nagyobb része van az elkövetett bűnökben. Mit tehetne? Megpróbálja menteni a menthetőt: megóvni a haláltól, akit lehet, és élve hazajutni az afrikai pokolból.

A film sok díjat nyert - Forest Whitaker a Legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe és Oscar-díját is a magáénak tudhatja.

 
2 990 Ft
Véres dinasztia, A - A Borgia család története

A XV. század vége. Az európai hegemóniáért küzdő két nagyhatalom, Franciaország és Spanyolország küzdelmének célkeresztjében a reneszánsz itáliai városállamok feletti uralom kerül, amelyeket dúsgazdag, családi oligarchiák uralnak: Milánót a Sforzák, Firenzét a Mediciek, míg Róma legbefolyásosabb családjának az Orsiniek számítanak.
Az egyházi és világi kinevezésekkel, házasságokkal fenntartott kényes politikai egyensúlyt minden idők leghírhedtebb dinasztiájának, a Borgiáknak az előretörése borítja fel, amikor is Rodrigo Borgiát VI. Sándor néven pápává választják. A pápai udvar a szentség álarca mögött a bűn fellegvárává vált: hamarosan méregkeverők, bérgyilkosok, zsaroló levelek, fenyegetések és lefizetések jutottak főszerephez....

 
1 990 Ft
  VIII. Henrik magánélete (1933) (1DVD) (Korda Sándor) (Oscar-díj)

VIII. Henrik összesen hat feleséget „fogyasztott el”. Kettőtől elvált, egy meghalt, kettőt lefejeztetett és csak egy úszta meg, hogy egy fejjel kisebb legyen. Intrikák és hálószobatitkok Anglia leghíresebb uralkodójának életéből.

A magyar származású, később világhírűvé vált filmes, Korda Sándor, akit az angol filmgyártás megújítójaként tartanak számon, ezzel a filmmel aratta első nagy sikerét. A mérföldkőnek számító alkotás még mai szemmel is rendkívül szórakoztató, az Oscar-díjjal kitüntetett Charles Laughton alakítása pedig utolérhetetlen!

 
1 990 Ft
Vörös Szikla (1DVD)

John Woo (Ál/Arc, Rés a pajzson) elkészítette a kínai történelem legizgalmasabb időszakáról szóló monumentális háborús eposzát, amelyben a fortélyos hadvezérek, a látványos csatajelenetek mellett az érzelmek is szerephez jutnak. Minden idők legnagyobb költségvetésű kínai filmje ez, ami hazájában minden bevételi rekordot megdöntött.
Időszámításunk szerinti 208-at írunk. Észak-Kína több éves polgárháború után halálos csendbe borul. A felkelő hadurakkal egyenként végzett a főminiszter, Cao Cao kardja. Még maga a Han császár is leborul hatalma előtt. Ám dél felől mégis új kihívás érkezik. Két vezér összefog Cao Cao zsarnoki uralma ellen: az idősödő Liu Bei és a tapasztalatlan Sun Quan…

 
1 990 Ft

prev
next

Sorrend: