Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

történelmi / dráma

Főkategória >DVD - külföldi >történelmi / dráma

Sorrend:

prev
next

Szabadság himnusza, A (1DVD)

1797-ben járunk. William Wilberforce, a rabszolgaság eltörlésének brit élharcosa üdülni megy, hogy szívbetegségét kúrálja. Itt megismerkedik az elragadó Barbara Spoonerrel, akiben lelki társra és szerelmére talál, és akinek elkezdi mesélni élettörténetét. Wilberforce mellett áll a rabszolgahajó-kapitányból lett pap, egyben az "Amazing Grace" című híres himnusz szerzője, valamint egy rabszolgából lett író. Együtt sikeresen veszik fel a harcot az emberek közömbösségével szemben.

 
2 990 Ft
Szent Johanna (1DVD) (Leelee Sobieski)

A francia történelem egyik legsötétebb korszakában, a százéves háború idején egy 18 éves, egyszerű parasztlány Isten hírnökének vallja magát, és állítása szerint küldetésül kapta, hogy a trónörököst tegye fölszentelt királlyá és tisztítsa meg az országot az angoloktól. Elszántan hisz abban, hogy az ő vezetésével legyőzhető a világ legerősebb hadserege, és felszabadítható hazája. Hogy Johanna az isteni hívásnak engedelmeskedhessen, kérlelhetetlenül szembe kellett szegülnie környezetével. Története a végtelen hit és a töretlen bátorság meséje. A megszállott francia lány legyőzi az angolokat, megkoronázza a trónörököst, s fellépésével összekovácsolja a francia nemzet egységét. Sorsa azonban elkerülhetetlen, a király, akit ő koronázott meg, politikai célja érdekében feláldozza és a kíméletlen inkvizíció kezére játssza. Hite adta az erejét, királyától kapta a parancsot, hazájától pedig a küldetését. Elhozta a szabadságot népének, míg azok, kik korábban követték, később elárulták őt.

 
1 990 Ft
Szent Lajos király hídja (1DVD)

Thornton Wilder világhírű regényének megfilmesítésében, öt, látszólag egymással semmilyen kapcsolatban nem álló utazó élete kapcsolódik össze egy tragédiában.

Útjuk Peruban, a Szent Lajos király-hídon keresztezi egymást a végzetes napon, 1714. augusztus 20-án. A híd hirtelen összeomlik és ők mindannyian a mély szurdokba zuhanva lelik halálukat.

Baleset volt? Vagy esetleg volt valamilyen közös kapocs, ami halálukat okozhatta? A filmben egy pap utazása során arra a megdöbbentő feltevésre jut, hogy esetleg a véres tragédia hátterében isteni akarat volt.

 
1 990 Ft
Szerelmes nővérek (1DVD)

Charlotte és Caroline egy arisztokrata családból származó testvérpár. Mindketten szerelembe esnek a kétes hírnevű íróval, Friedrich Schillerrel. Bár a körülöttük lévők elítélik a különös kapcsolatot, a nővérek nem törődnek velük. A történet az ő szerelmi háromszögüket követi nyomon.

 
1 990 Ft
Sziget foglya, A (1DVD)

1850-ben járunk, egy Új-Fundland melletti, ám Franciaországhoz tartozó kis szigeten. Brutális, látszólag megmagyarázhatatlan indíttatású gyilkosság történik: két részeg férfi leszúr egy öregembert, állításuk szerint azért, mert el kellett dönteniük: „Nagy-e vagy kövér”. Hamarosan megszületik az ítélet is: az egyik tettest fegyenctelepre száműzik, másikra pedig a guillotine vár. Ám hiába a verdikt, a szigeten nincs sem nyaktiló, sem hóhér – így a halálbüntetést sem lehet végrehajtani. Neel Auguste tehát börtönben marad, és egyre reménytelenebbül várja, hogy a francia állam végre megküldje kivégzésének eszközét és végrehajtóját. Sorsa iránt időközben egyre inkább érdeklődést mutat a rendőrfőnök felesége, a szép és fiatal Pauline, aki felfogadja a félénk és zavarodott férfit kertésznek. Neel hűségesen és odaadóan kíséri a nőt, miközben tudja, ha esetleg megszökne, Pauline férjét végeznék ki. A hetek teltével egyre szorosabb kapocs alakul ki közöttük, az asszony közbenjárására pedig egyre többen ismerik meg a férfi valódi énjét.

A Rizsporos intrikákért Oscar-díjra jelölt rendező, Patrice Leconte érdekes és egyedi karakter-tanulmányt nyújt elénk. A bennünk lakozó valódi személyiségről alkotott filmet, és arról, vajon mi alapján ítéljük meg egymást. Vajon mindig azt a valakit látjuk-e, akit látni akarunk, vagy akiről ezt feltételezzük? Lehetséges-e, hogy előítéleteink, és elhamarkodott döntéseink nem engednek közel másokhoz, miközben épp rájuk van szükségünk? Leconte ehhez olyan nagyágyúkat nyert meg, mint a francia filmgyártásban már évek óta brillírozó, utánozhatatlan fizimiskájú Daniel Auteuil és Juliette Binoche – párosukat egyébként hamarosan újból láthatjuk Michael Haneke nagy sikerű, számtalan díjat nyert alkotásában, az Elrejtvében. Az igazi meglepetés viszont az elítéltet alakító jugoszláv rendező, az Underground és a Macska-jaj direktora, Emir Kusturica, aki élete első filmszerepében megmutatja, hogy nem csupán a kamera mögött, de előtte is felejthetetlen munkára képes.

 
4 990 Ft
Tizenhárom nap - Az idegháború (1DVD)

1962 októberében tizenhárom napon keresztül az egész világ a harmadik világháború
kitörésétől tarthatott. Milliók figyelték feszülten, hogy mi lesz a vége annak
az Egyesült Államok és a Szovjetunió között zajló diplomáciai, politikai és katonai
konfliktusnak, amely könnyedén totális nukleáris háborúba torkollhatott volna.
A Szovjetunió nukleáris rakétákat telepített Kubába, felborítva ezzel a közte
és az Egyesült Államok között meglévő törékeny, és korántsem zavartalan egyensúlyt.
A probléma megoldására két lehetőség létezett: a tárgyalóasztal vagy a katonai
beavatkozás.

Roger Donaldson rendező ennek a 13 feszültségekkel teli napnak a történetét
vitte filmre, meglehetős történelmi hűséggel. Az eseményeket Kenny O'Donnel
személyén keresztül mutatja be, aki ebben az időben az amerikai elnök különleges
politikai tanácsadójaként dolgozott, és teljes rálátása, sőt befolyása volt
a modernkori történelem talán legveszélyesebb napjaira.

 
1 990 Ft
  Trockij meggyilkolása (1972) (1DVD) (Alain Delon) /használt /

Trockij 1929-ben hagyta el a Szovjetuniót, majd miután bejárta a fél
világot, Mexikóban telepedett le.

Sztálin minden áron meg akart szabadulni tole, ezért semmilyen eszköztől
nem riadt vissza, hogy célját elérje. Profi bérgyilkost bíztak meg azzal, hogy
férkőzzön Trockij közelébe és ölje meg. A fanatikus bérgyilkos, Jackson
ördögi tervet eszelt ki, hogy végrehajthassa a feladatot...

 
990 Ft
Tűzzel-vassal (1DVD) (Henryk Sienkievicz)

A lengyel-ukrán határon szolgálatot teljesítő fiatal ezredes, Skrzetuski haza- felé tart a Krímből, amikor a sors a szétesett hintójában veszteglő Helena karjaiba vezeti. Szerelem első látásra. Helena azonban már foglalt, legalábbis papíron. Családja ugyanis egy Bohun nevű ukrán katonának ígérte. Skrzetuski felbukkanása viszont mindent megkavar. A felbőszült Bohun elveszti a fejét, felgyújtja a birtokot, és háborút hirdet a família, illetve vetélytársa ellen.

 
2 990 Ft
  Utolsó király, Az (2016 - Birkebeinerne) (1DVD) (Nils Gaup) (karcos példány)

A valós eseményeken alapuló történet a polgárháború sújtotta Norvégiában játszódik. A norvég király halálos ágyán is küzd a hatalom megóvásáért, miközben titokban született törvénytelen fiát ellenlábasai holtan akarja látni, megbízza két leghűségesebb harcosát, hogy óvják meg a trónörökös életét. Skjervald és Torstein útra kel a csecsemővel és átszelve a zord norvég vidéket igyekeznek megvédeni a leendő király életét.

 
1 490 Ft
Utolsó skót király, Az (1DVD) (Oscar-díj)

Néró? Sztálin? Pol Pot? A történelem legveszélyesebb, legveszettebb diktátora talán Idi Amin volt. Véletlenek sorozatának köszönhetően egy humanitárius segélyakcióban részt vevő skót orvos a retteget népvezér közelébe kerül, megmenti az életét, és a szeszélyes Amin még aznap személyes orvosának és legfőbb bizalmasának választja a férfit.

Dr. Garrigan kezdetben élvezi a váratlan helyzetet, de hamarosan rájön, micsoda barbár közvetlen közelében él - és azzal is szembe kell néznie, hogy már neki magának is egyre nagyobb része van az elkövetett bűnökben. Mit tehetne? Megpróbálja menteni a menthetőt: megóvni a haláltól, akit lehet, és élve hazajutni az afrikai pokolból.

A film sok díjat nyert - Forest Whitaker a Legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe és Oscar-díját is a magáénak tudhatja.

 
3 990 Ft
Véres dinasztia, A - A Borgia család története

A XV. század vége. Az európai hegemóniáért küzdő két nagyhatalom, Franciaország és Spanyolország küzdelmének célkeresztjében a reneszánsz itáliai városállamok feletti uralom kerül, amelyeket dúsgazdag, családi oligarchiák uralnak: Milánót a Sforzák, Firenzét a Mediciek, míg Róma legbefolyásosabb családjának az Orsiniek számítanak.
Az egyházi és világi kinevezésekkel, házasságokkal fenntartott kényes politikai egyensúlyt minden idők leghírhedtebb dinasztiájának, a Borgiáknak az előretörése borítja fel, amikor is Rodrigo Borgiát VI. Sándor néven pápává választják. A pápai udvar a szentség álarca mögött a bűn fellegvárává vált: hamarosan méregkeverők, bérgyilkosok, zsaroló levelek, fenyegetések és lefizetések jutottak főszerephez....

 
1 990 Ft
Véres vasárnap (1DVD) (karcos példány)

Derry, Észak-Írország, 1972. január 30. A városban ezen a napon békés tüntetés készül a brit kormány intézkedése ellen, mely lehetővé teszi a katolikus írek börtönbe zárását bírói ítélet nélkül. A felvonulás szervezője Ivan Cooper, aki hisz abban, hogy békésen meg lehet oldani a konfliktusokat. A tüntetők között feltűnik a 17 éves katolikus Gerry Donaghy is, aki gyűlöli az ellenségeskedést, és legszívesebben protestáns barátnőjét venné feleségül.

A demonstrálók brit katonákkal találják szembe magukat. A „Véres vasárnap”-on tizenhárom fegyvertelen tüntető hal meg, és rengetegen megsebesülnek. Ez a nap drámai fordulópontot jelentett a modernkori ír történelemben – fiatalok tömegei csatlakoztak az IRÁ-hoz, elíndítva ezzel egy több évtizedes erőszakhullámot.

 
1 490 Ft
  VIII. Henrik magánélete (1933) (1DVD) (Korda Sándor) (Oscar-díj)

VIII. Henrik összesen hat feleséget „fogyasztott el”. Kettőtől elvált, egy meghalt, kettőt lefejeztetett és csak egy úszta meg, hogy egy fejjel kisebb legyen. Intrikák és hálószobatitkok Anglia leghíresebb uralkodójának életéből.

A magyar származású, később világhírűvé vált filmes, Korda Sándor, akit az angol filmgyártás megújítójaként tartanak számon, ezzel a filmmel aratta első nagy sikerét. A mérföldkőnek számító alkotás még mai szemmel is rendkívül szórakoztató, az Oscar-díjjal kitüntetett Charles Laughton alakítása pedig utolérhetetlen!

 
1 990 Ft
Vörös Szikla (1DVD)

John Woo (Ál/Arc, Rés a pajzson) elkészítette a kínai történelem legizgalmasabb időszakáról szóló monumentális háborús eposzát, amelyben a fortélyos hadvezérek, a látványos csatajelenetek mellett az érzelmek is szerephez jutnak. Minden idők legnagyobb költségvetésű kínai filmje ez, ami hazájában minden bevételi rekordot megdöntött.
Időszámításunk szerinti 208-at írunk. Észak-Kína több éves polgárháború után halálos csendbe borul. A felkelő hadurakkal egyenként végzett a főminiszter, Cao Cao kardja. Még maga a Han császár is leborul hatalma előtt. Ám dél felől mégis új kihívás érkezik. Két vezér összefog Cao Cao zsarnoki uralma ellen: az idősödő Liu Bei és a tapasztalatlan Sun Quan…

 
1 990 Ft
Zero Dark Thirty (1DVD)

Az Oszoma bin Laden utáni hajtóvadászat két amerikai elnök és az egész világ figyelmét lekötötte több mint egy évtizeden át. Végül azonban egy zseniális CIA-ügynökökből álló maroknyi csoportnak sikerült a világ legveszélyesebb terrorista vezérét előkerítenie. Küldetésüket természetesen teljes titokban kellett véghezvinniük. Az Oscar®-díjas alkotópáros, Kathryn Bigelow és Mark Boal lenyűgöző filmjéből a hírszerzési műveletek legfontosabb mozzanataiba és a CIA-akció bennfentes részleteibe nyerhetünk bepillantást.

 
1 990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés