Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

történelmi / dráma

Főkategória >DVD - külföldi >történelmi / dráma

Sorrend:

prev
next

New York bandái (2DVD+digital copy) (extra változat)

New York jó százötven évvel ezelőtt a bűnbandák városa volt. A történet szereplőinek
otthona az Öt Pont, Amerika egyik legszegényebb környéke, ahol folyton
rivális bandák vívnak háborút az utcák feletti hatalomért.

Amsterdam Vallon, miután kiengedik a javítóintézetből, visszatér az
Öt Ponthoz. Egyetlen célja, hogy bosszút álljon Hentes Billen,
aki édesapját szeme láttára ölte meg tizenöt évvel korábban. A bandavezér hatalma
azóta csak nőtt, és most még nagyobb kegyetlenséggel harcol az új ír bevándorlók
ellen.

Győzelmeit minden évben megünnepli, és Vallon pont erre a napra vár,
hogy méltó bosszút álljon apjáért... Közben azonban beleszeret Hentes Bill
egykori szerelmébe, Jenny Everdeane-be...

Egyetlen rendező sem ismeri úgy a bűnözők világát, mint a nagyszabású filmek
amerikai mestere Martin Scorsese (Casino, Nagymenők, Taxisofőr),
aki ezúttal is egy látványos, nagyköltségvetésű, epikus művet készített, melyhez
korunk egyik legnépszerűbb színésze, Leonardo DiCaprio (Titanic)
mellé megnyerte az Oscar-díjas Daniel Day-Lewis-t, aki hat évnyi
távollét után a New York bandái kedvéért tért vissza a filmezéshez. A
film további szerepeiben is sztárok láthatók: Cameron Diaz (Charlie
angyalai) mellett olyan ismerős arcok tűnnek fel, mint Liam Neeson (Schindler
listája), John C. Reilly (Chicago) és Jim Broadbent
(Bridget Jones naplója). A világszerte sikerrel vetített történelmi thrillert,
- mely Scorsese klasszikus művei mellé sorakozik fel - tíz Oscar-díjra
jelölték 2003-ban.

 
3 990 Ft
Nostradamus (1994) (1DVD) (Tcheky Karyo)

16. században élt az a látnoki szellemű titokzatos személy, Nostradamus, akit egyaránt ért áldásként és átokként a jövendölés képessége. A rendkívüli férfi igyekezett hétköznapi ember maradni, ám a jóslás pillanatai, a jövő képei hihetetlen mértékű szenvedést okoztak neki, melyeket az elképesztő történelmi távolságok miatt gyakran képtelen volt felfogni: "Minden éjjel a legszörnyűbb dolgokat látom. Gyilkosságot, erőszakot, népirtást, katasztrófákat, iszonyatos háborúkat olyan fegyverekkel, amiket ma még el sem tudunk képzelni."

 
1 990 Ft
  Özönvíz (1974) (2DVD) (Henryk Sienkiewicz)( használt, karcos )

A lengyel főnemesség árulása miatt svéd csapatok szállják meg Lengyelországot. A küzdelemben az egész nemzet részt vesz. A látványos, eseményekkel teli kalandfilmet a belső nemesi viszályok, az idegenek elleni harc, valamint Andrzej Kmicic és Olenka szerelmének fordulatos eseményei teszik izgalmassá.

 
3 990 Ft
Pál, Krisztus apostola (1DVD)

Pál (James Faulkner – Trónok harca-sorozat) a keresztények hírhedten kegyetlen üldözőjéből vált Krisztus egyik legnagyobb hatású apostolává. Utolsó napjait egy rideg és sötét börtöncellában töltötte, arra várva, hogy végrehajtsák a Nero császár által elrendelt kivégzését. Barátja és orvosa, Lukács (Jim Caviezel – A Passió) meglátogatja az ítélet végrehajtása előtt, pedig Rómába utazásával az életét kockáztatja. Mauritius (Olivier Martinez – S.W.A.T. – Különleges kommandó), a börtön prefektusa ugyanis minden lépését árgus szemmel figyeli… Lukácsnak sikerül lejegyeznie az idős tanító bölcsességeit, amely nyomán aztán létrejöhetett a katolikus egyház, a ma ismert formájában.

Hitük kihívást jelentett egy egész birodalom számára. Szavaik megváltoztatták az egész világot.

 
1 990 Ft
Pompei - Egy város pusztulása (2DVD) (Giulio Base)

A Római Birodalom egyik legpompásabb városa éli megszokott életét: polgárjai mindennapjait szerelem, ármánykodás és politikai csatározás tölti ki, a katonák pedig teljesítik a császár parancsát: bármi áron megvédik az Örök Város dicsőségét. Azonban van valami, ami elől senki nem lenne képes megvédeni egyetlen birodalmat sem – a természet hatalmas ereje. A várost előbb óriási földrengés rázza meg, majd néhány évre rá szokatlan jelenségek ütik fel fejüket a tenger vizében éppúgy, mint a város fölé magasodó Vezúv lejtőin. Többen meg vannak győződve róla, hogy átok ült a városra, míg a Krisztus utáni u. 79. év augusztus havának 24. napján olyasmi történik, amit élő ember addig nem látott: a hegy roppant hamufelhő és óriási robbanás kíséretében tüzes lávát okád magából, ami kisvártatva az egész környéket vastagon beteríti. Az égből aláhulló kőzápor elől nincs menekvés: a fényűző paloták és a szövevényesen alakuló emberi sorsok egy csapásra a múlt ködébe vesznek.

 
2 990 Ft
  Quo Vadis (1951) (2DVD) (extra változat) (Henryk Sienkiewicz) (Pro Video kiadás)

Róma lángokban áll, Néró hegedül, a kereszténység egyre terjed – a közönség tódult a moziba, hogy lássa e hosszú évekig készült monumentális filmalkotást, mely nyolc Oscar-jelölést mondhatott a magáénak (többek között a legjobb filmét).

A 110 szereplőt megszólaltató és harmincezer ember részvételével készült mű olyan látványelemekkel büszkélkedhet, mint a menetelő légiók eredeti helyszíneken felvett, szédítő képsorai, a fényűző paloták képei és a sokkoló jelenetek, melyekben oroszlánok elé vetett keresztények halnak mártírhalált a Colosseum éljenző tömegei előtt.

Marcus Vinicius légióparancsnok (Robert Taylor) szerelemre lobban egy gyönyörű rabszolgalány iránt (Deborah Kerr), amivel átlépi a szigorú határvonalat a Birodalom és a keresztények között. Sorsuk Néró (Peter Ustinov) kezében van: Róma fényűző, de elátkozott birodalmának tébolyult, gyilkos császára mindenek felett uralkodik.

 
2 990 Ft
  Quo Vadis (2001) (2DVD) (mozi és teljes minisorozat változat) (Henryk Sienkiewicz)

Sienkiewicz világhírű regényéből készült gigantikus filmeposz középpontjában az őskeresztények küzdelmei állnak. A Néró császár uralkodásának végnapjaiban játszódó történet egyszerre megrázóan szép szerelmi elbeszélés és lenyűgöző látványvilágú történelmi tabló, hiteles korrajz, amelyben a néző előtt megelevenedik az antik Róma egy igen sötét időszakának minden részlete.

A dupla lemezes DVD tartalmazza a 161 perces szinkronizált játékfilmet, valamint a 274 perces teljes mini-sorozatot, eredeti nyelven, magyar felirattal.

 
2 990 Ft
Ragtime (1DVD) (Milos Forman)

Az E.L. Doctorow világhírű regényéből készült film visszarepít minket az 1910-es évek botrányoktól, utcai harcoktól és a ragtime-tól hangos Amerikájába. Sikerek és tragédiák váltják egymást a több szálon futó történetben a feltörekvő énekesnőről, kinek férje díszes közönség előtt végez szeretőjével, a polgári családról, melynek ifjabb tagja terroristák közé áll, és a sikeres fekete jazz-zongoristáról, ki megaláztatása után a maga módján áll harcba az igazságért.

Milos Forman filmje korhű díszleteivel, jelmezeivel és az Oscar®-díjas Randy Newman magával ragadó zenéjével csodálatosan idézi fel a századeleji New York világát.

 
2 990 Ft
  Régiségek kicsiny boltja (1DVD) Charles Dickens regényadaptáció
A kis Nell nagypapájával él London belvárosában, egy régiség boltban. Az öreg szenvedélyes kártyás és minden vagyonukat eljátszotta. Adósságot-adósságra halmoz, ezért a hitelezők elől menekülniük kell. Gulf a gonosz uzsorás ráadásul a gyereklány kezére is pályázik. Kalandos utazásuk során számos segítőkész emberrel találkoznak, de kiderül, a kislány súlyos beteg...
 
1 990 Ft
Richard Nixon-merénylet, A (1DVD) (Sean Penn)

Samuel Becke (Sean Penn) igazi amerikai, jó amerikai volt. Hitt az Amerikai Álomban és minden erejével próbálta megvalósítani, de bárhogy igyekezett, valahogy nem sikerült neki. Sőt. Miközben egyre jobban hajtotta a mások sikerei utáni vágy, azzal kellett szembesülnie, hogy az élete összeomlik. Házassága tönkrement, a munkáját is elvesztette. Becke az idegösszeomlás szélén végzetes akcióra szánta el magát: merényletet próbált elkövetni Richard Nixon, az Amerikai Egyesült Államok elnöke ellen…

 
1 490 Ft
Rochester grófja - Pokoli kéj (1DVD) (Johnny Depp)

Rochester grófja, John Wilmot (Johnny Depp) az élvezetek rabja. A gróf London valamennyi bordélyházát és kocsmáját megjárta már, az összes kurtizán előre köszön neki, és nincs olyan nap, ami ne részeg ájulással végződne. Ám ez a kéjsóvár botrányhős egyben a XVII. század egyik legfigyelemreméltóbb költője is, aki pimaszul szellemes írásműveivel messze meghaladta korát.

Mikor Wilmot megismerkedik Elizabeth-tel (Samantha Morton), a színésznői karrierről álmodó prostituálttal, azonnal beleszeret, és elhatározza, hogy olyan darabot ír neki, amely a színpad ünnepelt csillagává teszi. Ám a túlontúl merész művet a király (John Malkovich) személyes sértésnek veszi, ez pedig a gróf karrierjének, címének és életének végét jelentheti.

 
2 990 Ft
Róma (1DVD) (V.I.P. Art)
Az "örök város", ahová minden út vezet. A hatalmas ókori birodalom szíve, melyet át meg átsző a XXI. század megannyi létesítménye. A Circus Maximus és a Fórum Romanum csak rommező.... 
990 Ft
Rudolf, Sissi egyetlen fia (1DVD)

1889. január 30-án a meyerlingi kastélyban öngyilkosságot követ el Rudolf főherceg, a Monarchia trónjának várományosa, Sissi és Ferenc József egyetlen fia. Vajon min ment keresztül az a fiatalember, aki 31 éves korában ilyen szörnyű módon vet véget életének?

A régi történet 21. századi, monumentális filmes feldolgozásában a maga teljességében bontakozik ki Rudolf különleges személyisége. Nem csak az a romantikus hős volt ő, akinek szerelmi kalandjait mind a mai napig emlegetik. Hanem egyike az első nagy politikai gondolkodóknak, akik az egységes, felvilágosult Európáról mertek álmodni. Rudolf kora azonban még nem áll készen az efféle eszmék befogadására és a fiatalember sorsa elkerülhetetlenül tragédiába torkollik...

A főherceget kitűnően alakító, fiatal Max von Thun körül olyan nagynevű színészek „asszisztálnak”, mint például Omar Sharif, Klaus Maria Brandauer vagy Cristian Clavier!

 
2 990 Ft
Sade márki (2001) (1DVD) (Daniel Auteuil)

Donatien grófja, a hírhedt De Sade márki a történelem egyik leghírhedtebb figurája. Neve az emberi nemi eltévelyedés egyik fogalmaként maradt az utókorra. A 18. század végi Franciaország nemeseinek szétzilált erkölcsét a forradalom terrorja, a biztos halál árnyéka még inkább a végletek felé sodorja. Sade márki szigorú házi őrizetben él sorstársaival egy aranykalitkában, a Párizs közeli Picpusban, a volt kolostorban. Elcsábít egy fiatal szűz nemeslányt, aki készséges kiszolgálójává válik a megaláztatások közepette...

 
1 490 Ft
Sas, A (1DVD) (Channing Tatum)

Időszámításunk szerint 140-ben, Britanniában vagyunk. Húsz éve már annak, hogy a Kilencedik Légiónak titokzatos módon nyoma veszett Skócia hegyei között. Marcus Aquila, egy ifjú centurio megérkezik Rómából, hogy megfejtse a rejtélyt, és hogy helyreállítsa édesapja hírnevét, aki a légió parancsnoka volt. Segítségére van ebben egy brit rabszolga, Esca, akivel együtt vágnak neki a roppant nehéz útnak, amely során átkelnek Hadrianus falán, és bejárják Skócia még felfedezetlen felföldjeit. Az út végén pedig az elveszett légió aranyból készült jelképe, a Kilencedik Sas vár rá.

 
1 990 Ft
Sophie Scholl - Aki szembeszállt Hitlerrel (1DVD)

Fehér rózsa volt a szimbóluma annak az ellenállási szervezetnek, amelyben néhány müncheni egyetemista a Náci rezsim ellen harcolt. Az 1943-ban játszódó film a nemzetiszocializmus ellen küzdő testvérpár Sophie és Hans Scholl a Fehér Rózsa vezetőinek utolsó napjait mutatja be. Egyik akciójuk során az egyetem gondnokának feljelentésére a Gestapo foglyaivá válnak. Bebörtönzésük és a napokig tartó kihallgatás során Sophie-nak sikerül átvernie a vallató tisztet, Robert Mohr-t ám Hans megtörik a tortúra alatt, és mindent bevall. Sophie-nak be kell ismernie elveit, de ugyanakkor védenie is kell a csoport többi tagját. Február 22-én a Scholl testvéreket és első számú segítőjüket Cristoph Probst-ot hazaárulás terhével vád alá helyezik, és halálra ítélik. Az ítélet-végrehajtásra még aznap sor kerül. A fiatal Sophie Scholl vezette müncheni egyetemisták elszánt megmozdulása az igazságszeretetnek és a bátorságnak mindig követésre méltó példája marad.

 
1 990 Ft
  Spartacus (1960) (1DVD) (Kirk Douglas - Stanley Kubrick) (Oscar-díj) (felirat)

Spartacust, a forrófejű rabszolgát egy gladiátoriskola
tulajdonosa, Lentulus vásárolja meg. A korrupt római szenátor, Marcus
Licinus Crassus szórakoztatására Lentulus gladiátorai élet-halál
küzdelmet készülnek vívni az arénában.

A véres játékok előestéjén - számos gladiátor számára az
utolsó estén - Lentulus néhány rabszolganőt küld gladiátoraihoz, hogy
boldogan töltsék a halálos küzdelem előtti éjszakát. Spartacus ekkor
ismerkedik meg a brit rabszolgalánnyal, Variniával, akibe azonnal beleszeret.
Később azonban megtudja, hogy a lányt Crassus szenátor vásárolta meg.
Spartacus fellázad és csatlakoznak hozzá gladiátor-társai is. A lázadás
híre futótűzként terjed és Spartacus hamarosan ezernyi harcra kész rabszolga
élén indít támadást a szenátor és hadserege ellen.

A négy Oscar-díjra jelölt klasszikus filmeposz eredeti
rendezőjét (Anthony Mann-t) a forgatás elején Stanley Kubrick váltotta le, akinek
ez a film lett élete legmonumentálisabb alkotása.

A filmet az idők során többször cenzúrázták, de néhány
évvel ezelőtt a korábban kivágott, illetve nem engedélyezett jelenetekkel kiegészítve
felújították a Spartacust. A most DVD-n megjelenő klasszikus, a teljes,
a rendező által eredetileg megálmodott, felújított és újonnan digitalizált változatban
kerül a nézők elé!

 
2 990 Ft
  Spartacus (1960) (2DVD) (vágatlan változat) (Kirk Douglas - Stanley Kubrick) (Oscar-díj) (Budapest Film kiadás) (szinkron)

Spartacust, a forrófejű rabszolgát egy gladiátoriskola
tulajdonosa, Lentulus vásárolja meg. A korrupt római szenátor, Marcus
Licinus Crassus szórakoztatására Lentulus gladiátorai élet-halál
küzdelmet készülnek vívni az arénában.

A véres játékok előestéjén - számos gladiátor számára az
utolsó estén - Lentulus néhány rabszolganőt küld gladiátoraihoz, hogy
boldogan töltsék a halálos küzdelem előtti éjszakát. Spartacus ekkor
ismerkedik meg a brit rabszolgalánnyal, Variniával, akibe azonnal beleszeret.
Később azonban megtudja, hogy a lányt Crassus szenátor vásárolta meg.
Spartacus fellázad és csatlakoznak hozzá gladiátor-társai is. A lázadás
híre futótűzként terjed és Spartacus hamarosan ezernyi harcra kész rabszolga
élén indít támadást a szenátor és hadserege ellen.

A négy Oscar-díjra jelölt klasszikus filmeposz eredeti
rendezőjét (Anthony Mann-t) a forgatás elején Stanley Kubrick váltotta le, akinek
ez a film lett élete legmonumentálisabb alkotása.

A filmet az idők során többször cenzúrázták, de néhány
évvel ezelőtt a korábban kivágott, illetve nem engedélyezett jelenetekkel kiegészítve
felújították a Spartacust. A most DVD-n megjelenő klasszikus, a teljes,
a rendező által eredetileg megálmodott, felújított és újonnan digitalizált változatban
kerül a nézők elé!

 
4 990 Ft
Spartacus (2004) (1DVD) (Goran Visnjic) (Intercom kiadás)

I.e. 72-ben, mikor a Római Birodalom brutális ereje messze elért, minden leigázott
ország új rabszolgákat jelentett, kik római uraik akaratát teljesítették.

Spartacus, akit kisfiúként adtak el rabszolgának, miután apja meggyilkolását
végignézte, idővel a hatalmas római vezérek és politikusok elleni rabszolgalázadás
vezérévé növi ki magát. Spartacusnak a béke nevében indított, megrázó
kihívásának hatását a Római Birodalom több éven át érezte.

A klasszikus történet legújabb mini-sorozat feldolgozásában a címszerepet a
Vészhelyzet sorozat Kovac doktora, a jóképű Goran Visnjic
alakítja!

 
1 990 Ft
Suriyothai legendája (1DVD)

A középkorban játszódó történet Suriyothai sziámi hercegnő életét mutatja be. A legendás hercegnő élete során számtalanszor bizonyítja be, hogy képes feláldozni saját boldogságát országa boldogulásának az érdekében.
Fiatal lányként, hogy országát megmentse a politikai felosztottságtól, igaz szerelmétől megválik, és érdekházasságot köt. Az évek folyamán hűségesen kitart férje mellett, védi és támogatja a hatalmi harcokban, és végül a csatamezőn is ott áll mellette…

A film érdekessége, hogy maga a thai herceg, Chatri Chalerm Yukol rendezte a filmet, és a film születésénél édesanyja, Sirikit thai királynő is ott bábáskodott. A több ezer statisztával (köztük 160 elefánttal) készült látványos szuperprodukció producere pedig nem más, mint a világhírű filmrendező, Francis Ford Coppola.

 
990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés