Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

életrajzi


Sorrend:

Csődtömeg, A (1DVD) (1998) (Ewan Mcgregor)
Megtörtént eset, hogy 1995-ben egy bróker egymaga csődbe vitte a világ legrégebbi
kereskedelmi bankját, Anglia pénzügyi dicsőségét, a Barings Bankot. A
bróker igen rövid idő alatt iszonyú mennyiségű határidős, erősen spekulációs
tranzakciót hajtott végre a bank szingapúri kirendeltségén. Munkaadói későn
vették észre tevékenységének következményeit.


A film alkotói a bróker életrajzából és börtönbeli beszélgetéseiből gyúrták
össze a fo... 
990 Ft
Csuklyások - BlacKkKansman (1DVD)

A legendás Spike Lee rendezésében érkezik ez az elképesztő igaz történet, amely egy valódi amerikai hősről mesél. Az 1970-es évek elején Ron Stallworth (John David Washington) lesz a Colorado Springs-i Rendőrség első afroamerikai detektívje. Elszánt abban, hogy bizonyítsa rátermettségét, ezért aztán elvállal egy veszélyes küldetést: beépülni és leleplezni a Ku Klux Klant. Igen ám, de feketeként ő maga nem sokra menne a KKK-val szemben, ezért egyik tapasztalt kollégáját, Flip Zimmermant (Adam Driver) kéri meg arra, hogy a klánba beépülve segítsen a nyomozásban. Együttesen próbálják meg a lehetetlent, térdre kényszeríteni a világ egyik legszélsőségesebb szervezetét, mielőtt az túl sok hívet szerezne magának. A Tűnj el! Oscar®-díjas* gárdája a Csuklyásokkal egy olyan kompromisszummentes, valós alapokon nyugvó bepillantást nyújt az 1970-es évek Amerikájának faji súrlódásaiba, amely még napjainkban is releváns.

 
2 990 Ft
  Dán lány, A (1DVD) (The Danish Girl, 2015) (Einar Wegener életrajzi film) / tékás

Az Oscar®-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) és a filmben nyújtott alakításáért Oscar®-díjjal kitüntetett Alicia Vikander (Ex Machina) főszereplésével az Oscar®-díjas Tom Hooper (A király beszéde) rendezett filmet ebből a lenyűgöző szerelmi történetből. Gerda (Vikander) arra kéri férjét, Einart (Redmayne), hogy női ruhában álljon modellt festményéhez. Ez régóta elfojtott vágyakat hoz felszínre a férfiban, aki ennek hatására elkezd nőként élni. A házaspár élete alapjaiban változik meg, és Einart olyan útra indul, amelyen csakis Gerda feltétel nélküli szeretete segítségével tud végigmenni.

 
1 990 Ft
  De-Lovely - Ragyogó évek (1DVD) (Cole Porter életrajzi film)

A ’20-as évek Amerikájának legnépszerűbb dalszerzője, Cole Porter életét mutatja be ez az egyedi hangvételű, Hollywoodi sztárok és világhírű énekesek egész sorát felsorakoztató romantikus életrajzi musical, amelyben természetesen sorra felcsendülnek Porter legnépszerűbb szerzeményei.

A történet nem csak Porter zenei munkásságáról szól, hanem regénybe illő magánéletéről is. Arról, hogyan ismerkedett meg feleségével, aki kezdettől fogva tudta, hogy Porter a férfiakhoz vonzódik, ennek ellenére első, brutális férje után még ezeket a „kicsapongásokat” is hajlandó volt elnézni a dalszerzőnek, aki ha testileg nem is, érzelmileg és szellemileg tökéletes társa volt.

A musicalben Porter szerzeményeit olyan előadók feldolgozásában szólalnak meg, mint Robbie Williams, Diana Krall, Sheryl Crow, Alanis Morissette, vagy Elvis Costello!

 
3 990 Ft
  Diana (2013) (1DVD) (Naomi Watts) (Diana hercegnő életrajzi film)

Lady Diana, a szívek királynője, az ikon, maga volt az elegancia, a kedvesség. Tizenhat évvel ezelőtt bekövetkezett, tragikus halála az egész világot megdöbbentette. Oliver Hirschbiegel filmje a walesi hercegné teljesen új arcát mutatja meg: az életének utolsó két évét feldolgozó produkcióból megismerhetjük a magánember Dianát, akinek állandóan meg kellett küzdenie az őt zaklató sajtóval, és aki mégis képes volt titokban tartani Dr. Khanhoz, a pakisztáni orvoshoz fűződő kapcsolatát. A nép hercegnője, Lady Di távol a világtól, a szeretett férfi oldalán végre önmagára talált… Diana szerepében az Oscar®-díjra jelölt Naomi Watts látható, szerelmét, Dr. Khant a Lost – Eltűntek sorozatból jól ismert Naveen Andrews játssza ebben a megható, érzelmektől fűtött szerelmi történetben.

 
1 990 Ft
  Doors, The (1DVD) (B-Roll kiadás) (Doors és Jim Morrison életrajzi film)

Oliver Stone-tól megszokhattuk, hogy filmjei rendre megosztják a közönséget, felkorbácsolják az indulatokat, vitát gerjesztenek - egyesek imádják alkotásait, mások felháborodnak, hidegen azonban aligha hagynak bárkit is. Stone forgatott már a Kennedy-gyilkosságról, Vietnámról és az amerikai fociról, a most megjelenő filmjével pedig egy hozzá hasonlóan ellentmondásos zenésznek, Jim Morrisonnak, a legendás The Doors együttes frontemberének állít emléket.
Jim Morrison egyesek számára maga volt az Isten, mások pedig a Sátánt látták benne. Élete extrém volt, önpusztító és végletekkel teli. Tiltakozott minden szabály ellen, dühösen, szenvedélyesen és veszélyesen élt a zene, a szex, az alkohol és a kábítószer mámorában.

A The Doors együttes motorjaként néhány év alatt egy egész generáció bálványává, váratlan és hirtelen halálával pedig legendává vált.

Oliver Stone rengeteg zenével, lendületesen és egyedi képi világgal mutatja be a legendát, akit Val Kilmer szenzációs alakítása kelt életre a filmben!

 
990 Ft
  Dühöngő Bika (1DVD) (Robert De Niro) (Jake La Motta életrajzi film)

A 40-es évek verhetetlen középsúlyú bokszbajnoka, Jake La Motta életéről
és pályájáról szól Scorsese döbbenetes erejű filmje. La Motta
nem hiába kapta a ringben a Dühöngő Bika nevet. Forró vérű, agresszív
ember volt, rengeteg elfojtott indulattal, amelyet szerencsés esetben a ringben
engedett szabadjára, olykor azonban feleségét és ügyeit intéző öccsét sem kímélte.

Karrierjét is önfejűségének és hihetetlen becsvágyának köszönhette. Nem törődve
a kockázattal, a helyi alvilági figurák nyomása ellenére úgy döntött, hogy nem
játszik bunda-meccseket, hanem tisztességes feltételekkel veszi el a bajnoki
övet Sugar Ray Robinsontól. Jake sikert sikerre halmoz, de fékezhetetlen
természetével az 50-es évekre teljesen padlóra küldi mind bokszolói karrierjét,
mind pedig magánéletét.

De kitartó, mint egy bika, és nem hagyja, hogy az élet tizet számoljon rá.
Minden erejét összeszedi, és megpróbál felállni a padlóról…

A filmtörténeti legendák szerint De Niro a forgatás közben 25 kilót
szedett magára, hogy hitelesen játszhassa el a fiatal, erős sportolót, és a
kiégett, elhízott, idősödő La Mottát!

 
2 990 Ft
Dumas (1DVD) (Alexandre Dumas életrajzi film)

Mindenki tudja, hogy Alexandre Dumas 'A három testőr' világhírű szerzője, de vajon hányan tudják, hogy a mestermű társírója egy bizonyos Auguste Maquet? Nem sokan, mivel neve soha nem szerepelt a könyvborítókon. Tűz és víz, extrém különcség és csöndes szorgalom ellentéte a két ember, mégis elszakíthatatlan barátság és alkotó közösség jellemzi kapcsolatukat. Mindaddig, amíg fel nem tűnik a színen Charlotte Desrives, a gyönyörű fiatal lány, aki börtönben sínylődő apja kiszabadítása érdekében elbűvöli az általa Dumasnak vélt Maquet-t. Ez a kavarodás az alkotópáros munkájára is kiható konfliktust és persze számos mulatságos jelenetet is eredményez.

 
1 490 Ft
  Ég és Föld között - Talál meg önmagad (2DVD - összecsomagolva) (Shirley MacLaine életrajzi film)

Az Ég és föld között a világhírű színésznő - Shirley MacLaine - Találd meg önmagad! című önéletrajzi bestseller regényéből készült. A két részes közel 4 órás játékfilm nagy vitákat kavart, melyben az Oscar díjas művész nyíltan és őszintén vall saját spirituális útkereséséről és élményeiről.
A történet a színésznő (aki az alkotásban önmagát alakítja) életének azon időszakát dolgozza fel, melyben egy mindent elsöprő szerelem éri utol. Viszonyba bonyolódik egy feltörekvő politikussal (Charles Dance – Michael Collins, Trónok harca), ám mivel Gerry nős, kapcsolatukat titokban kell tartaniuk. Miközben Shirley a világ számos pontján megfordul, hogy szenvedélyes találkáik helyszínére utazzon, megismerkedik egy titokzatos idegennel –Daviddel - (John Heard – Ébredések, Pollock), akinek hatására elkezd érdeklődni a spiritualitás iránt. Végül Daviddel Peruba tart, ahol olyan élményeket tapasztal meg, melyek alapjaiban változtatják meg mindazt, amit Shirley addig hitről és az életről vallott...

 
3 990 Ft
Egy nemzet születése (1DVD) (2016) (kissé karcos lemez)

1831-et írunk. Nat Turner csupán egy afroamerikai a sok közül, akik rabszolgaként töltik életüket Virginiában. Samuel Turner, a gazda és Raymond Cobb rabszolgahajcsár felügyelete alatt keményen dolgozik, viszont minden egyes nap újabb és újabb sérelmek érik. Végül egy Walthall nevű prédikátor segítségével Nat Turner fellázad és fellázít minden egyes színesbőrű rabszolgát, hogy együtt, összefogva eltöröljék a rabszolgatartást Amerikában.

 
1 990 Ft
  El Greco (1DVD) (Nick Ashdon - Yannis Smaragdis) (El Greco életrajzi film)

A sötétség kiolthatja a fényt?

Egy hősi történet, egy meg nem alkuvó művészről és szabadságharcosról, Domenicos Theotokopoulosról, akit a világ úgy ismer: „El Greco”.

El Greco a XVI. század gyermeke volt, a szabadságot és a szerelmet keresve eljutott a krétai és velencei udvarból Toledóba, Spanyolországba. Itt szembe találta magát legnagyobb ellenfelével, a Szent Inkvizícióval.

Soha nem hátrált meg kora hatalmaival vívott harcában. El Greco története a nem mindennapi hősiesség, az árulás, a szerelem, az emberi erő és az alkotói öntudatának elbeszélése, az, ahogy kibírta és legyőzte a barbárságot és a tudatlanságot.
Egy olyan inspiráció, ami még napjainkban is él.

 
3 990 Ft
  Első ember, Az (1DVD) (First Man, 2018) (Neil Armstrong életrajzi film) (Ryan Gosling)

Az Oscar®-díjas rendező Damien Chazelle és a színész Ryan Gosling újabb közös filmje az első holdra szállás történetét meséli el, méghozzá Neil Armstrongra és az Apollo 11 legendás küldetését megelőző évtizedre fókuszálva. James R. Hansen könyve alapján készült ez a zsigeri és intim film, amely Armstrong szemszögéből meséli el, hogy milyen sikerekkel és az asztronautára, a családjára és az egész nemzetre nézve milyen lemondásokkal járt a történelem egyik legveszélyesebb küldetése.

 
2 990 Ft
Elvis (1DVD)
Ez a grandiózus film a legendás Elvis Presley életét mutatja be, ahogy még sosem láttuk: titokzatos menedzsere, a magát csak „ezredesnek” szólíttató Tom Parker szemén keresztül. 
2 990 Ft
  Ember, aki ismerte a végtelent, Az (1DVD) (Dev Patel) (Srinivasa Ramanujan életrajzi film)

Srinivasa Ramanujan a XX. század egyik ismert matematikusa volt, fontos felfedezések köthetők a nevéhez, különösképpen a végtelen sorokkal és a számelmélettel kapcsolatban. Az indiai férfi az 1910-es években küldött leveleket angol professzoroknak, segítséget kért tőlük, de ezen felül munkáit is megosztotta velük. G.H. Hardy cambridge-i matematikus figyelmét sikerült is felkeltenie.

 
2 990 Ft
Fényes csillag (1DVD) (John Keats életrajzi film)

London, 1818. Titkos szerelmi viszony kezdődik a 23 éves angol költő, John Keats és a szókimondó szomszéd hölgy, Fanny Brawne között. A furcsa pár eleinte egymáson köszörüli nyelvét, a férfi azt gondolja, hogy a nő csak egy elegánsan kacérkodó társasági liba, míg Fanny-t egyáltalán nem érdekli Keats költészete, sőt, az irodalom sem. Ám a lány meghallja, hogy Keats milyen odaadóan ápolja súlyosan beteg öccsét, segítőkészsége pedig megérinti a férfit, így amikor Fanny arra kéri, tanítsa költészetre, beleegyezik. A költészet hamarosan eszköz lesz különbségeik áthidalására, és muníció az egyre hevesebb érzelmek táplálására. Amikor Fanny édesanyja és Keats legjobb barátja ráébrednek erre, az ifjú szerelmesek már visszavonhatatlanul elköteleződtek, és ezt az eléjük tornyosuló problémák csak mélyítik. Keats egy évvel később súlyosan megbetegszik, melyből már nem tud felgyógyulni, így a párnak házasság helyett a végső elválásra kell felkészülnie.

Jane Campion (Zongoralecke, Egy hölgy arcképe) Arany Pálma-díjra jelölt életrajzi drámája tragikus szerelmi történet Ben Whishaw (Parfüm: Egy gyilkos története, I’m Not There - Bob Dylan életei) és Abbie Cornish (Candy, Elizabeth: Az aranykor) főszereplésével az angol romantika egyik legnagyobb költőjéről.

 
1 990 Ft
  Frida (2DVD) (2002) (Frida Kahlo életrajzi film) (Oscar-díj) (felirat)

1925 szeptemberében egy szörnyű buszbaleset örökre megváltoztatta Frida Kahlo életét. A busz egy villamossal ütközött, sokan veszették életünket vagy szenvedtek súlyos sérülést a tragédiában. Fridára félmeztelenül találtak rá a roncsok között, vér és aranypor borította, testét egy vasrúd szúrta át. Gerincoszlopa, bordái, medencecsontja és kulccsontja összetörtek a balesetben. Jobb lába szétzúzódott. A bal lába, mely évekkel korábban gyermekparalízisben megbénult, tucatnyi helyen eltört.

A fájdalmas gyógyulás és a drága terápiák hónapjai következtek. Testi felépülése mozgását korlátozó gipszöntvények, fűzők, és gyakran barbár kísérleti műtétek közt telt. De Frida szenvedésének java a helyzetével járó elszigeteltségből és magányból fakadt. Így érzéseit a festményeibe öntötte.

Szülei gyakorlatilag mindenüket eladták, hogy fedezni tudják a számtalan operáció költségeit. Szűkös anyagi helyzetük ellenére támogatták ágyhoz kötött lányuk új szenvedélyét, és egy speciálisan kialakított festőállványt is szereztek neki.

Amikor Frida újból tudott beszélni, vette a bátorságot, hogy felkeresse az elismert Diego Riverát és szakmai véleményét kérje. Diegót nem csak Frida lenyűgöző képei ragadták meg, hanem az ifjú művésznő kitartása, bája és szépsége is. Ez a találkozás mindkettejük életének meghatározó pillanata volt...

A Frida egy politikai, művészi és szexuális forradalmár bátor, megalkuvást nem ismerő, provokatív és ellentmondásos életének megrendítő, felkavaró és lenyűgöző krónikája. A film Oscar-díjat nyert a legjobb kísérőzene és a legjobb smink kategóriájában.

 

Extrák: 2. lemez

Interjú - Hosszú, részletes interjú a Fridát alakító Salma Hayekkel a film születéséről, és a történet hátteréről. (kb. 38 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Interjú - Az Amerikai Filmintézet tagjainak filmmel kapcsolatos szakmai kérdéseire válaszol a rendezőnő, Julie Taymor. A szokásos marketing-interjúknál jóval több és mélyebb információt kapunk a rendezőtől, köszönhetően a szakmai kérdéseknek. (kb. 30 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Interjú - A PBS televízió riportere (Bill Moyers) beszél a filmről a rendezőnővel. (kb. 19 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Interjú - Chavela Vargas zenész-legendával (kb. 16 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Kisfilm - Lila Downs hangja - a portréfilm bemutatja az énekesnőt, akit a film zeneszerzője néhány dal előadására választott ki a filmhez. (kb. 5 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Kisfilm - A Frida látványa - A rendezőnő bemutatja az operatőrt, Rodrigo Prieto-t, akivel közösen alkották meg a film egyedi képi világát. (kb. 6 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Kisfilm - A Frida zenéje - A zeneszerző, Elliot Goldenthal és Salma Hayek beszél a film zenéjéről. (kb. 5 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Kisfilm - Látogatás a forgatási helyszíneken. (kb. 5 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Kisfilm - Salma Hayek dalának felvétele. (kb. 3 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
Werkfilm (így készült) - Egy művésznő élete (kb. 14 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
A trükkök bemutatása - (kb. 11 p.) - MAGYAR FELIRATTAL
 
1 990 Ft
  Frida (2DVD) (extra változat) (Frida Kahlo életrajzi film) (Oscar-díj)

1925 szeptemberében egy szörnyű buszbaleset örökre megváltoztatta Frida Kahlo életét. A busz egy villamossal ütközött, sokan veszették életünket vagy szenvedtek súlyos sérülést a tragédiában. Fridára félmeztelenül találtak rá a roncsok között, vér és aranypor borította, testét egy vasrúd szúrta át. Gerincoszlopa, bordái, medencecsontja és kulccsontja összetörtek a balesetben. Jobb lába szétzúzódott. A bal lába, mely évekkel korábban gyermekparalízisben megbénult, tucatnyi helyen eltört.

A fájdalmas gyógyulás és a drága terápiák hónapjai következtek. Testi felépülése mozgását korlátozó gipszöntvények, fűzők, és gyakran barbár kísérleti műtétek közt telt. De Frida szenvedésének java a helyzetével járó elszigeteltségből és magányból fakadt. Így érzéseit a festményeibe öntötte.

Szülei gyakorlatilag mindenüket eladták, hogy fedezni tudják a számtalan operáció költségeit. Szűkös anyagi helyzetük ellenére támogatták ágyhoz kötött lányuk új szenvedélyét, és egy speciálisan kialakított festőállványt is szereztek neki.

Amikor Frida újból tudott beszélni, vette a bátorságot, hogy felkeresse az elismert Diego Riverát és szakmai véleményét kérje. Diegót nem csak Frida lenyűgöző képei ragadták meg, hanem az ifjú művésznő kitartása, bája és szépsége is. Ez a találkozás mindkettejük életének meghatározó pillanata volt...

A Frida egy politikai, művészi és szexuális forradalmár bátor, megalkuvást nem ismerő, provokatív és ellentmondásos életének megrendítő, felkavaró és lenyűgöző krónikája. A film Oscar-díjat nyert a legjobb kísérőzene és a legjobb smink kategóriájában.

 
2 990 Ft
  Gandhi (1DVD) (Oscar-díj) (Mohandász Karamcsand Gandhi életrajzi film)

Ez a nyolc Oscar-díjjal jutalmazott, látványos filmeposz 56 évet ölel fel a
79 évesen merénylet áldozatává lett, legendás indiai vezető életéből.

Fiatal ügyvéd Dél-Afrikában, amikor kiutasítják az elsőosztályról, noha érvényes
jegye van. Ettől a megaláztatástól feldühödve kezd el tiltakozni és küzdeni
az indiaiak és más színes bőrűek jogaiért. Sikerei hallatán hazahívják: megdöbbenti
a nyomor és a britek zsarnoksága...

A film címszerepében Ben Kingsley India huszadik századi történelmének
legjelentősebb alakját formálta meg. A szerepre történt gondos előkészületei,
melyek nyomán a politikus szinte egész életművét áttanulmányozta, végül sikerre
vezettek: alakításáért Oscar-díjjal jutalmazták.

 
1 990 Ft
Géniusz (1DVD) (2015)
Minden idők leghíresebb könyvszerkesztője, Max Perkins olyan kiváló szerzők műveit felügyelte a Scribnernél, mint Thomas Wolfe, Ernest Hemingway vagy F. Scott Fitzgerald. Az ő életén keresztül bepillantást nyerhetünk az irodalom születésének kulisszái mögé. A. Scott Berg többszörösen díjnyertes könyve nyomán. 
1 990 Ft
  Glenn Miller élete (1DVD) (feliratos) (1953) (fotó csak reklám)
Ebbe az elképesztő zenei biográfiába foglalva újra hallhatók Glenn Miller lenyűgöző
big band klasszikusai.

A nagyszerű Jimmy Stewarttal és June Allysonnal a főszerepben a
film hangzatos főhajtásul szolgál az egyik legnagyobb legendává lett amerikai
zenekarvezető előtt, nyomon követve Miller felemelkedését az ismeretlenségből
és nyomorból egészen a kora 40-es években elért hírnévig és jólétig.
A fantasztikus eredeti Miller zene a Glenn Miller Orchestra tolmácso... 
3 990 Ft

Sorrend: