Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

vígjáték


Sorrend:

prev
next

Fekete kefe (1DVD) (Vranik Roland) (angol felirat) / tékás

A film négy fiatal fiú kényszerű, de ártalmatlan ámokfutását dolgozza fel. A történet egy nap alatt játszódik. Zoli a teológus hallgató, Döfi a festő, Anti a hobbi költő és Papi, aki általában csendben van és semmit nem csinál arra kényszerül, hogy munkát vállaljon.

Zoli, aki egy-két hónapja Pejkernek, a kéményseprő és kéménybélelő középvállalkozónak dolgozik, egy reggel magával viszi három haverját. A négy álkéményseprő egy elrontott délelőtt után, egy kecske gyomrában keresi a megoldást... Megtalálják?

 
1 990 Ft
  Fizessen, nagysád! (1937) (1DVD) (Kabos Gyula) (régi magyar filmek) (Magyar klasszikusok gyűjtemény 19.)

A gazdag malomtulajdonos lányának, Zsuzsinak jó partit remél. Ezért aztán amikor felveszi az Amerikából hazatért szegény fiatalembert magához dolgozni, megígérteti vele, hogy rá sem néz a lányára. Péter megbízható ember, tartja a szavát. Zsuzsi azonban nem tud belenyugodni, hogy miközben mindenki a lába előtt hever, ez a különös Szilágyi pillantásra sem méltatja. Ezért aztán mindent megtesz, hogy meghódítsa.

 
990 Ft
Fűre lépni szabad (1DVD) (Makk Károly)

Kárászék egy meggondolatlan felajánlást kihasználva beköltöznek a Kéri villába, ahol ettől kezdve tumultuózus jelenetek játszódnak le, és mindennapi dolog a két család közötti veszekedés. Miközben a szülők marják egymást, a fiatalok egymásba szeretnek. A gyerekek boldogsága az egyetlen dolog, aminek kedvéért a sértett szülők hajlandók kibékülni.

 
1 990 Ft
Getno (1DVD) (2004) (angol felirat) (karcos példány)
Miről álmodik Jancsi és felesége egy lakótelepi másfélszobásban? Arról, hogy boldogok, sikeresek, gazdagok lesznek. Álmodoznak az amerikai álomról. És mert a férfi apja már vagy harminc éve amerikai állampolgár, ők végre összeszedik a bátorságukat és minden pénzüket, hogy nekivágjanak a nagy kalandnak. Átrepülik az óceánt, hogy lázadó kamaszlányuk társaságában kezdjenek új életet az ígéret földjén. Igaz, csupán néhány angol szót ismernek. Tény, hogy Amerikáról csak annyit tudnak, amennyi a fi... 
1 490 Ft
  Hattyúdal - Villa Negra (1DVD) (Magyar filmek gyűjteménye sorozat 10.) (angol felirat)

A Villa Negra valóban nem fényes lokál, hanem egy kültelki viskó az épülő lakótelep szomszédságában. Itt él Tamburás (Páger Antal), a vén csavargó és kisstílű szélhámos, aki gondtalan életét apróbb lopásokkal, stiklikkel, néha alkalmi munkákkal színesíti. Maga köré gyűjti a kallódó fiatalokat, akiket szintén a könnyed életre nevel. Ám Tamburásnak is be kell látnia, hogy társai ennél többre vágynak és hamarosan nemcsak ők fogják elhagyni, hanem a féktelen mulatozásoktól hangos otthonát, a Villa Negrát is maga alá gyűri a gyorsan terjeszkedő városrész.

 
2 990 Ft
Hét tonna dollár (1DVD) (Kabos László)

A bezárásra ítélt vándorcirkusz szegény vörös kis bohóca a bondorosi csárdában elképesztő fogadásokat köt, és megjósolja ki mennyit fog nyerni. Számmisztikai egyenlete minden szerencsejátékra alkalmazható.
Szánthódi és a titokzatos Zima elvtárs is felfigyel erre a különleges képességére.

Jelszavuk: Ki kell fosztani a kapitalizmust a haza javára.
Hogy ez sikerüljön, szükségük van egy gammafaktorra, Margitra, a csábos pincérlányra.

Ezzel megkezdődik a monte-carlói kaszinók, az angol bukmékerirodák, majd a világ kifosztása.
Bondoros világvárossá lesz…

 
3 990 Ft
Hippolyt (2000) (1DVD) (12felirat) (Koltai Róbert)

Schneider úr az egykori kisvállalkozó a rendszerváltást követően megcsinálta a szerencséjét - kamionjai már Európa minden útját bejárták.

Schneider úr azonban minden vagyona ellenére éppolyan kisember maradt, mint amilyen korábban volt. De az asszony ingatag. Schneiderné nem elégszik meg az ura "hétköznapiságával" és egyszemélyes imázs-központként döntő lépésre szánja el magát. Anélkül, hogy megpályáztatná, megtendereztetné, vagy csak megemlítené urának szándékát, orv módon szerződtet egy diplomáciai körökben is megfordult költséges lakájt, Hippolytot, aki aztán fenekestül felforgatja Schneiderék életét.

Diéta és jóga, Könnyű kis barátnő, vagyonos kérő dukála família megfelelő tagjai számára. De elviselhető-e ennyi váratlan változás egy hirtelen meggazdagodott, de szellemiségében erősen az átlagra hajazó - és hagymázó - család számára?

A klasszikus magyar vígjáték modern feldolgozása!

 
1 990 Ft
Hippolyt (2000) (1DVD) (remake) (Koltai Róbert)

Schneider úr az egykori kisvállalkozó a rendszerváltást követően megcsinálta a szerencséjét - kamionjai már Európa minden útját bejárták.

Schneider úr azonban minden vagyona ellenére éppolyan kisember maradt, mint amilyen korábban volt. De az asszony ingatag. Schneiderné nem elégszik meg az ura "hétköznapiságával" és egyszemélyes imázs-központként döntő lépésre szánja el magát. Anélkül, hogy megpályáztatná, megtendereztetné, vagy csak megemlítené urának szándékát, orv módon szerződtet egy diplomáciai körökben is megfordult költséges lakájt, Hippolytot, aki aztán fenekestül felforgatja Schneiderék életét.

Diéta és jóga, Könnyű kis barátnő, vagyonos kérő dukála família megfelelő tagjai számára. De elviselhető-e ennyi váratlan változás egy hirtelen meggazdagodott, de szellemiségében erősen az átlagra hajazó - és hagymázó - család számára?

A klasszikus magyar vígjáték modern feldolgozása!

 
1 490 Ft
  Hukkle (1DVD) (Pálfi György) (angol felirat) (karcos példány)

- Hukkle..., hukkle..., hukkle..., - hallatszik a
falucska utcáján. Egy öregúr üldögél a kispadon, a háza előtt. Ő a mesélő. -
Hukkle - mondja az öreg. Csuklik. Teste kissé megemelkedik, mozdul alatta
a korhadt pad: nyek. Hukkle, nyek..., hukkle, nyek..., - válaszolgatnak egymásnak.

A távolból lovas kocsi közeledik, a lovak patkójának dobogása
egyre hangosabbá válik. - Tluk-tlik, tluk-tlik, hukkle, nyek...tluk-tlik,
tluk-tlik, hukkle, nyek, már a részegen alvó hajtó horkolását is hallani:
- Khrhoo...khrhoooo...ooo...

Belesimul a többi zajba, elemévé válik. Idilli életkép. Az
emberi tevékenység hangjai tökéletes zenei rendben zajszimfóniává fejlődnek.
A négynegyedet az öreg mesélő csuklásai mérik. Az apró zajokból történetecskék
sejlenének föl, szintén bonyolult szövedékké állva össze, míg kimunkálják magukból
az egyetlen történetet, a rejtett hibát a béke mögött, az emberi tragédiát.

A néni ebédet főz - a hagymát vágja apró, kemény darabokra,
ritmusban maradva; autó érkezik, szép, elegáns a városból, nagymamához unokákkal,
tíz ajtócsapódás (négyet-négyet a kinyíló és bezáródó ajtó, kettőt a csomagtartó),
és a lakásé még egyet; fiú az ablakot dobálja kővel, szerelmesét akarja kicsalogatni;
az öreg rendíthetetlenül csuklik; felvonulás a falu utcácskáján, mazsorettek
és tűzoltózenekar lépked és játszik az öreg csuklásainak ütemére. Majd csönd.

A rejtett történet tragédiája a csúcspontjára ér, megtörténik
a borzalom. Megérzi ezt a mindenség, és némaságba ágyazza a belőle született
tettet: tehát csönd. Az öreg csodálkozik, nem akarja elhinni, hogy megszűnt
a baja, amellyel megtanult már együtt élni. A faluban is megáll az élet, senki
és semmi nem mozdul. - Hukkle...- bukik ki aztán az öreg száján -
hukkle... - rázkódik össze a teste. Megint csuklik. Körülötte a faluban
újra zajokat hallani: felébrednek a tyúkok, a bádoglemez veri az ablakot, a
házakban takarítanak, motor zúg fel a távolban, újra rákezdenek a dolgok és
személyek, hogy hangjukat hallassák, még intenzívebben mint az imént, szigorúan
az öreg csuklásának üteméhez igazodva, míg az eső meg nem ered, egy nagy mennydörgés
mindent megszüntető hangjára, tapsnak tűnő apró kopogásaival az aszfalton.

 
1 490 Ft
  Hyppolit, a lakáj (1931) (1DVD) (Kabos Gyula) (régi magyar filmek) (Magyar klasszikusok gyűjtemény 03.) (!Multimix kiadás!)

A magyar film első hangos sikere a felejthetetlen Kabos Gyulával és a vészjóslóan erőteljes Csortos Gyulával. Örökzölddé vált mondatok, igazi békebeli világ, ahol a hagymát is hagymával eszik, és ahol minden körülmények között meg kell őrizni a látszatot. Immár a sokadik generáció dúdolhatja, hogy „pá, kisaranyom, pá” és szurkolhat a bumfordi, felkapaszkodott kispolgár mellett a fiatalok szerelmének.

 
990 Ft
Idegölő (1DVD) (angol felirat)

A bérgyilkosokat nem nagyon szereti senki. Nem is csoda, hisz válogatás nélkül ölnek és piszkosul jól keresnek vele. Ám eszünkbe jut-e néha, hogy a bérgyilkosoknak magánéletük is van? Például egy süketnéma anyjuk, akinek a legegyszerűbb azt hazudni, hogy egyszem fia zenész. És gondolunk-e néha arra, hogy a bérgyilkosoknak rossz foguk is lehet, amely éppúgy megfájdulhat, mint bárki másé?
Ez történik Közép-Európa legprofibb bérgyilkosával, Keszeggel (Gesztesi Károly) is Rodoszon, aki kénytelen felkeresni a térség legvacakabb fogorvosát, Jorgost (Yiannis Zouganelis). Ám gyökérkezelés közben rádöbben, hogy a fogorvos nem más, mint a megölendő célszemély…
Tudni akarják, megfér-e egymás mellett a hidegvér és a romantika? Egy csinos rendőrnő (Natalia Dragoumi) és egy süketnéma mama (Molnár Piroska)? Lehet-e jóbarát üldöző és üldözött? És hogy egyáltalán miért akarna bárki megöletni egy fogorvost? Nos, akkor csak meg kell nézni a filmet. Nem kell félni, nem fog fájni!

 
1 990 Ft
  Igazi Mikulás, Az (1DVD) (angol felirat) (karácsonyi filmek)

Misunak, a lerobbant bárzongoristának félresiklott az élete. Alkalmi munkákból tengődik, december 6-án például reklám-mikulásnak áll egy nagyáruházban.

Ugyanezen a téli napon egy árva kislány, Liza megszökik a gyerekotthonból, mert egyszer régen az anyukája azt ígérte neki, hogy ha majd 8 éves lesz, kap egy biciklit a Mikulástól.

Azon a napon, december 6-án, mikor a sűrű hóesés egészen befedi a várost, Liza odalép Misuhoz és elkéri a biciklit.

 
1 990 Ft
Indul a bakterház (1DVD)

Nehéz az élet a tanyavilágban. Regős Bendegúz, az égetni valóan rossz csemete sokat tudna róla mesélni. Gyerekkorában sokféle dolgot tartottak felőle: hogy csodagyerek, meg, hogy akasztották volna fel kétnapos korában. Most az anyja elszegődteti a bakterházba. A kisfiú szenved a pénzéhes lókupec, a lusta bakter, a fukar paraszt, de legfőképpen a Büdös Banya miatt.

 
1 490 Ft
Intim fejlövés (1DVD) (angol felirat)

A film cselekménye egyetlen nap alatt játszódik.Négy férfi ugyanazon az estén, ugyanabban a night clubban köt ki, egymástól függetlenül egy nehéz nap végén. A négy férfi négy külön történetének a szexualitás áll a középpontjában.

 
1 990 Ft
  Isten hozta, őrnagy úr! (1DVD) (Latinovits Zoltán - Örkény István)

Valahol Észak-Magyarországon fenyvesek közt a hegyek ölében, van egy kis falu. Mindentől messze van. Levegője tiszta és huzatos, ezért sok turista és nyaraló keresi fel, akiknek a helybéliek szívesen adnak ki szobát heti bérbe.

Élt ebben a faluban, ahol csen és békesség honolt, és például tűzvész sem pusztított hosszú esztendők óta, egy községi tűzoltó. Tót Lajosnak hívták…

 

A film Örkény István: Tóték című regényéből készült.

 
2 990 Ft
Kalandorok (2008) (1DVD) (Paczolay Béla) (angol felirat)

A negyedik felesége által kiebrudalt, emiatt az autójában lakó Elekes Géza (Rudolf Péter) - láncdohányos és majdnem sikeres trombitás - egy hakni után felkerekedik fiával (Schruff Milán), hogy meglátogassák a nagyapát (Haumann Péter). A nagymama féltékenységi jeleneteit tovább tűrni képtelen Elekes István a fiához költözne, ha egy élet beférne a csomagtartóba. De nem fér be. Némi huzavona után, több kupica pálinka formájában levezényelt úti áldással és egy tüchtig tetőcsomagtartóval felszerelkezve nagyapa, apa, fia mégis elindul Pestre.

A három férfi megküzd önmagával, egymással, és persze ki-ki a hozzá tartozó nővel. Egy halálosnak látszó gázolás, a gyanús rakománnyal felszerelt, ám elbűvölő özvegyasszony, üldözés a hivatalos erők által, valamint egy kevésbé hivatalos, de annál emlékezetesebb találkozás a helyi szürkegazdaság képviselőivel… nos úgy tűnik, összecsapnak fejük fölött a hullámok. Na és ott a hulla. Kikerül- e a három férfi a lelki és motorikus slamasztikából? Visszafordulni? Na, azt nem!

Három generáció, nagyapa, apa, fia kalandjai az óperencián még innen, de a zöldhatáron túl. Paczolay Béla keserédes vígjátéka a 38. Magyar Filmszemle Simó Sándor Emlékdíját nyerte el.

 
2 990 Ft
  Képzelt beteg, A (1971) (1DVD) (Bessenyei Ferenc - Moliére)

Argan (Bessenyi Ferenc) egész életében pánikszerûen retteg mindenféle betegségtõl, nyavajától. Így nem csoda, ha egész vagyonát orvosokra és mindenféle kuruzslókra költi – nem is gondolva arra, hogy igazából makkegészséges. Különös és egyben drága szenvedélyét persze elõszeretettel használják ki az ezernyi gondot orvosló doktorok. Aragan életének egyetlen igaz gyönyöre felesége, Béline (Máthé Erzsi), akirõl nem is sejti, hogy pusztán önös érdekbõl van mellette. Ám az igazi gondok csak akkor kezdõdenk, amikor Argan lányát, Angelinát (Detre Annamária) egy orvohoz akarja feleségül adni. A fiatal lány azonban másba szerlemes, így hamar kitör a bonyodalom apja és lánya között.

Moliére utolsó és egyben egyik leghíresebb színdarabja A képzelt beteg (1673-as elõadásán a hipohonder fõszereplõt alakító Moliére a színpadon halt meg), melyet a Magyar Televizió 1971-ben a kor nagy színészeinek közremûködésével készített el.

 
1 990 Ft
Kész cirkusz (1DVD) (angol felirat)

Egy tucat külvárosi lúzer menthetetlen csetlése és rombolása, a Kész cirkusz. Van itt negyvenes ex-focista, aki csak egy klozetos incidens miatt maradt le a ’86-os Magyar Kupáról a Fradi ellen. Van egy menedzserasszony, aki a maga 80-as mellbőségével permanens pénzéhségben szenved. Van három fáradt agybajnok, akik miközben megtárgyalják, ténylegesen mekkora is Bill Gates vagyona, megfúrnak egy kis takarékot. Van egy feleség, akit meglopott az egyik szeretője, és a szerető, aki szerint csak kölcsönvett, és mellesleg a világ első írógép-dobosa. Van egy cukorbeteg civil zsaru, aki mellékállásban fényképeket készít, persze pénzért, a feleségről, a szeretőről, és a biztonság kedvéért a megrendelőről, az ex-focista férjről is.

És van egy táska. És mindenki a táskára hajt. Van, aki eladná, van, aki megvenné, van, aki csak vinné.

 
1 990 Ft
Kísértet Lublón (1DVD)

Kísértet elevenedik meg Lublón: Kaszparek Mihály borkereskedő
nappal is riogat. A lovát fordítva üli meg, hamis aranyakkal fizet, és a feleségét
is sokszor meglátogatja, aki egy cseppet sem iszonyodik halott ura ölelésétől.

Strang Jakab, a szürke, de zseniális kis rendőrfelügyelő deríti ki a
szövevényes ügyet: a szépséges Kaszparekné azért mérgezte meg a férjét,
hogy annak féltestvérével, az aranyat hamisító Csernyiczky Mihállyal
élhessen boldog szerelemben és gazdagságban. A lépten-nyomon Spinozát
idéző Strang felfedezi, hogy a hamis aranyak és a "kísértet"
között összefüggés van. A szép özvegyet kolostorba szállíttatja, így csalja
lépre a pénzhamisítót.

 
3 990 Ft
  Kölcsönkért kastély, A (1937) (1DVD) (Kabos Gyula) (régi magyar filmek) (Magyar klasszikusok gyűjtemény 12.)

A Gruberek közt futótűzként terjed a hír, hogy dúsgazdag amerikai rokonuk, Gruber Menyhért a lányával, Maryval Magyarországra látogat. Különböző terveket eszelnek ki a gazdag rokon megfejésére. Mind közül a legmerészebb Koltay Bálint terve, aki egyenesen Mary kezére pályázik. A fiatalok azonban egymásba szeretnek, annyira, hogy Bálint akkor is kitart Mary mellett, amikor a "gazdag" Gruber közli vele, hogy tönkrement. Ekkor már csak azt kell elrendezni, hogy a magát földbirtokosnak kiadó Bálint valóban fel tudjon mutatni jövendő apósa előtt egy úri kastélyt...

 
990 Ft

prev
next

Sorrend:

Webáruház készítés