Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

gyűjtemény


Sorrend:

prev
next

  Elnök emberei, Az / Piszkos Harry / Gyilkos túra / Száll a kakukk fészkére (4 DVD box) ('70-es évek klasszikusai - 4 filmes gyűjtemény) (Oscar-díj)

Az elnök emberei:

A Watergate irodaházban négy betörőt tetten érnek. A végzetes éjszakával leleplezéssorozat veszi kezdetét, amely végül az USA elnökének kényszerű lemondásához vezet. A valóság produkálta politikai krimiben kulcsszerep jutott két washingtoni újságírónak, Bob Woodwardnak és Carl Bernsteinnek, akik lecsaptak a sztorira, és a kételyek, tagadások, fenyegetések ellenére is kitartottak, amíg ki nem derítették az igazságot.


Piszkos Harry:

A "Piszkos Harry"-nak nevezett Callahan felügyelő cinikus, magányos farkas, akinek a bűnözők leleplezésére alkalmazott módszerei többnyire a törvényesség határát súrolják. Ezért fordulhat elő, hogy az embereket San Franciscóban válogatás nélkül halomra ölő pszichopata gyilkost egy formai hiba miatt szabadlábra kell helyezni. Amikor aztán a gyilkos újra lecsap, "Piszkos Harry" szolgálati megbízás nélkül számol le vele.

Gyilkos túra:

Négy férfi egy kis kikapcsolódásra vágyik, egyikük a golfozást javasolja, a másik vadvízi kenuzásra invitálja a többieket. Végül az evezés mellett döntenek, John Boorman rendező négy barát küzdelmét mutatja be a természettel, egymással és a környék legvadabb, legvérengzőbb, legkegyetlenebb ragadozójával, az emberrel.

Száll a kakukk fészkére:

Amikor a csip-csup ügyeken lebukott csirkefogó, Randie P. McMurphy megérkezik az állami elmegyógyintézetbe, béklyókat nem tűrő, szabad szellemével egykettőre felforgatja a zárt osztály lélekölő, merev rendjét. Háború tör ki, amelynek egyik oldalán ő áll, a másikon pedig a halk szavú, ám zsarnoki Ratched nővér. A tét nem kevesebb, mint az intézet összes ápoltjának sorsa.

 
4 990 Ft
Emmanuelle 1-3. gyűjtemény (1993) (3DVD box)

Emmanuelle 1. - Mindörökké Emmanuelle:

Emmanuelle Indiában találkozik Ádámmal. Tíz évvel később újra találkoznak Anver városában.
Emmanuelle úgy érzi a barátja boldogtalan, viselkedése megváltozott. Ádám egy rockbanda énekese, a banda szakácsa pedig szerelmes Emmanuelle-be.

Emmanuelle 2. - Emmanuelle szerelme:

Az erotikus kalandokat kereső hősnő egy tibeti szérumnak köszönhetően megfiatalodik. Emmanuelle felveszi Nicky ikertestvérének alakját, hogy elcsábítsa Ninot. A gond csak az, hogy ő is szereti Ninót.

Emmanuelle 3. - Emmanuelle varázsa:

Az erotikus kalandokat kereső hősnő egy tibeti szérumnak köszönhetően megfiatalodik. A fiatal Emmanuelle ezúttal Cocoval meglátogatja egy régi barátnőjét, akinek szobrász férje beleszeretett a saját alkotásába.

 
4 990 Ft
Fargo /Tortúra (2DVD)

Fargo:

Minnesota álmos, havas vidékén - hogy nagy üzleti tervét valóra váltsa - a használtautó-kereskedő elraboltatja saját feleségét. Az ötlet remek, hősünk csupán azzal nem számolt, hogy sikerült Amerika két legbetegebb elméjű pszichopatáját felbérelnie. gy az őslakosok hamar úgy kezdenek hullani, mint a legyek. Ám jő a terhes rendőrnő, és a piték s burgerek majszolása közben - mintegy mellékesen - lefüleli a gazokat.

Tortúra:

A sikeres író a hófödte hegyekben autóbalesetet szenved, s éppen egyik szenvedélyes rajongója, egy ápolónő talál rá. Hazaviszi elhagyatott kis házába, és gondját viseli. Amikor azonban megtudja, hogy az író legújabb könyvében "eltette láb alól" kedvenc hősnőjét, válogatott kínzásokkal megpróbálja a férfit arra kényszeríteni, hogy írja át a regényt..

 
4 990 Ft
  Háborús filmek gyűjtemény - A k-alakulat / Bíbor szív /Seal Team VI. - Út a földi pokolba / Az élők és a holtak (4DVD) (2011)

A K-alakulat

Joe Delaney tengerészgyalogos túlélte az I. világháborút. Fájdalmas, szívszorító, s mégis izgalmas élményeiről egy könyvben emlékezett meg. E mű az első napoktól fogva, naplószerűen örökítette meg alakulatának sorsát. Joe számára a háború eleinte izgalmas kalandnak tűnt, melyhez nagyszerű díszletet adott a gyönyörű francia táj. Ám ahogy egyre közelebb került társaival a frontvonalhoz, az egyre nagyobb mentális terhelés alól csak néhány pillanatra lélegezhetett fel. Lövészárkokban, golyózáporban kellett helyt állniuk, miközben barátaik sorra elhulltak, és sosem tudhatták, ki lesz a következő...

Seal Team VI. - Út a földi pokolba

 A Seal Team VI. az USA haditengerészetének és különleges alakulatainak legelitebb egysége, terroristák ellen vetik be a világ bármely területén. Működése titkos, tagjai akármilyen nehéz küldetést teljesíthetnek, elismerést csak főnökeiktől kapnak. Legújabb feladatuk szerint Irakba kell utazniuk, hogy egy szupertitkos akciót hajtsanak végre - négy nappal a "Sivatagi pajzs" hadművelet előtt. Egyikük hibája folytán lelepleződnek, így magukra utalva kell kihúzniuk a hadműveletig hátralévő időt, s ez majdhogynem lehetetlen feladat, hiszen ellenségeik bekerítették őket...

Az élők és a holtak

A film két párhuzamos történeten keresztül mutatja meg a háborúk legsötétebb mélységeit. Az egyik a 93-as bosznia-hercegovinai harcokat veszi alapul, a másik szál a II. világháborúban küzdőket láttatja. Mindkét csapat reménytelen küzdelmet folytat az életben maradásért.

Bíbor szív

Allen ezredesnek egy hadifogolyként szenvedett tengerészgyalogost kell likvidálnia, aki úgy döntött, hogy fogságából szabadulván bosszút áll az őt hátrahagyókon. Mindeközben az ezredes ráérez arra, hogy az igazság nem egészen az a férfival kapcsolatban, amit mondtak neki.

 
4 990 Ft
  HellBoy gyűjtemény  - Hellboy & Hellboy 2.- Az aranyhadsereg (extra változat) (2DVD) (2008)
Hellboy 1.

Pokolfajzatot a II. világháború alatt a pokol tüzében azért teremtette meg az őrült Grigori Rasputin, hogy a gonoszt szolgálja. Az apokalipszis előfutárának szánt Pokolfajzatot a szövetségesek mentették meg Broom professzor vezetésével.

A professzor - aki egy titkos hivatal, a Paranormális Kutatás és Védelem alapítója, fiaként nevelte fel a megmentett fiút és segített előhívni különleges, paranormális képességeit. Származása ellenére Pokolfajzat a jó oldalon harcol ... 
3 990 Ft
  Idegen a házban / Ellenségem holtteste / Arany bűvöletében, Az / Fejvadász, A / Örökös, Az (5DVD box) (Jean-Paul Belmondo gyűjtemény I.) (digipack) (DVD díszkiadás)

Idegen a házban:

A sztárügyvéd, Jacques Loursat, felesége öngyilkosságát követően visszavonultan, összetörve él, az alkoholba fojtja bánatát. Lányával, Isabelle-lel és szolgálójával él egy házban. A lány apját okolja anyja halála miatt, ami csak tovább rontja a helyzetet. Egy este aztán lövés dördül a házban, Jacques pedig egy drogdíler holttestére bukkan. A házukban talált idegen férfi meggyilkolásával lánya egyik barátját gyanúsítják. A megkeseredett ügyvédet érdekelni kezdi a nyomozás, összeszedi magát, és nyomozni kezd. Nem is sejti, hogy az eset kapcsán lányáról és annak furcsa barátairól is egyre többet tud majd meg. Az „Idegen a házban” – mely Georges SIMENON (A londoni férfi, Özvegy Coudercné, Maigret-sorozat) regénye alapján készült – az 1942-es azonos című Henri DECOIN-klasszikus feldolgozása. A film érdekessége, hogy egy szerep erejéig feltűnik benne Jean-Paul Belmondo nővére, Muriel BELMONDO is.

Ellenségem holtteste:

Francois-t drogkereskedelemmel vádolja meg egy drogbáró, s bár a vád hamis, a feltételezett tettek miatt a férfi mégis hét évre börtönbe kerül. Szabadulása után a bosszúra szomjazó Francois trükkösen úgy irányítja az eseményeket, hogy a drogbanda vezérét éppen legbizalmasabb embere ölje meg. Ettől a fordulattól persze többi emberének is inába száll a bátorsága: mindannyian attól tartanak, hogy őket is kapcsolatba hozzák volt főnökük összes mocskos cselszövésével.

Arany bűvöletében, Az:

Pierre Augagneur a második világháború francia idegenlégiójának egyik legkomolyabban kiképzett és legjobb katonája, megbízhatóságáról azonban nem zengenek ódát.

A német hadsereg tunéziai előrenyomulása miatt a légiónak sürgősen biztonságba kell helyeznie az ott elrejtett francia aranykészlet egy részét. A feladat veszélyessége miatt Pierre-t kérik fel a csapat vezetésére, amelyet ezzel a feladattal bíznak meg. Bár Pierre és társai teljesítik a feladatot, a németek csapdába ejtik őket, és csak néhányan élik túl az összecsapást. Az arany viszont náluk marad...

Fejvadász, A:

Roger Pilard fejvadászt (Jean-Paul BELMONDO - A nő, az nő; A profi; Két apának mennyi a fele?) a francia rendőrség azokban a kiemelt esetekben alkalmazza, amelyekben feltétlenül meg kívánja tartani a látszatot, hogy a hivatalos szerveknek valójában semmi köze nincs a nyomozáshoz. Pilard a lehető legtisztább módon végzi átlagosnak cseppet sem mondható munkáját, mindezt sziporkázó humorral és sármos bájjal fűszerezve. A Rotterdam közelében működő drogkartellt például egy terhesnek öltöztetett, ám hasa helyén óriási, pocak formájú heroin-szállítmányt cipelő nő megfigyelésével fülel le. Bár a dühödt drogbárók a nyomába erednek, inkognitója mindvégig megvédi őt a következményektől, még azután is, hogy egy kis kéjgáz segítségével nyakon csípi az éppen az ő elkapását tervezgető, egybegyűlt fejeseket. A gáztól bódult, hahotázó bandavezérek felettébb jó kedvvel vonulnak rács mögé, de Pilard ekkor már egy újabb ügyön dolgozik. A Sólyom nyomában jár, aki rendkívül hiszékeny fiatalemberek segítségével hajtja végre jól kitervelt bankrablásait, majd amint tud, megszabadul „társaitól”...

Örökös, Az:

A fiatal ipar- és médiamágnás repülőgépszerencsétlenségben elveszti édesapját, így hatalmas vagyont örököl és ezért azonnal hazatér Amerikából, hogy átvegye apja helyét.

Hamarosan felmerül a gyanú, hogy a gép mégsem ártatlan baleset folytán csapódott a földbe. A férfi nyomozni kezd, ám hamar rájön, hogy barátján kívül nem számíthat senkire a szövevényes ügyben. Lassan kiderül, lehet, hogy erejét meghaladó erőkkel és érdekekkel áll szemben...

 
9 990 Ft
  Idegenek a vonaton / Gyilkosság telefonhívásra / Tévedés áldozata, A / Rémület a színpadon / Meggyónom (6DVD box) (Alfred Hitchcock gyűjtemény) (Warner Home Video) (DVD díszkiadás)

Idegenek a vonaton:

Két egymástól gyökeresen eltérő személyiségű férfi egy kupéban utazik. A hosszú
vonatút során van idejük megtárgyalni ezt-azt. Kifogyva az általános témákból,
lassan a magánéletre terelődik a szó... és kiderül, hogy mindketten könnyebben
boldogulnának, ha eltűnne életükből egy-egy kulcsfigura.
Guy Haines a feleségétől szeretne megszabadulni, Bruno Anthony
sorsát pedig apja nehezíti meg. Guy megdöbbenve hallgatja utastársa elmélkedését
arról, milyen tökéletes bűntény lenne, ha kölcsönösen eltennék láb alól azt,
aki a másiknak útjában áll. Korábban soha nem találkoztak, nem kapcsolja össze
őket semmi, nincs indokuk sem arra, hogy megöljék az áldozatot, a rendőrség
tehát soha nem akadna a gyilkos nyomára...

Guy döbbenete rettegéssé változik, amikor nem sokkal később Bruno
valóban elvégzi a feladat rá eső részét - megöli Guy feleségét - és azt
várja, hogy végre Guy is lépjen...

Gyilkosság telefonhívásra:

Tony Wendice tudomást szerez róla, hogy felesége, Margo megcsalta őt, ezért gyilkos tervet eszel ki az asszony ellen: megvárja, míg szeretője újra felbukkan a városban, hogy majd ráterelhesse a gyanút.

Az aprólékosan kidolgozott első terv azonban kútba esik, így a férfi kénytelen máshogy nekifogni a bosszúnak. Amikor a kulcsfontosságú pillanatban tárcsázza azt a számot, amin az alibije is múlik, a telefonközpont véletlenségből tévesen kapcsol.

Minden borul és már egy fémesen csillogó olló is gyilkos fegyverré válhat…

Mesterien adagolt feszültség, könnyed elegancia és nagyszerű színészi alakítások teszik ezt a Hitchcock-klasszikust emlékezetessé. Grace Kelly 1954-ben megkapta a New York-i Filmkritikusok Díját Margo szerepéért.

Tévedés áldozata, A:

A tévedés áldozata ízig-vérig Hitchcock-film és mégis merőben
más, mint a többi. A képek varázslatosak, a konfliktus szinte megoldhatatlan,
a feszültség pedig egyre csak nő - ezúttal azonban a lélektani krimik mestere
egy ártatlanul megvádolt ember igaz történetét dolgozza fel.

Henry Fonda játssza Manny Balestrerót, a New York-i zenészt,
akit külseje miatt összetévesztenek egy körözött rablóval, letartóztatják, és
börtönbe vetik. Felesége, Rose beleőrül a megpróbáltatásokba.

Manny és Rose meghurcolásának történetét Hitchcock fájdalmas
elevenséggel vitte vászonra. A kisebb szerepekben az eredeti tárgyalás tanúit
láthatjuk viszont, néhány jelenetet pedig eredeti helyszínen forgattak; ilyen
például Manny börtöncellája, Rose szanatóriuma, vagy Manny
egykori munkahelye, a New York-i Stork Club.

Rémület a színpadon:

Halálos veszély leselkedik a zenekari árokban, a színészek szerepet játszanak,
és ki tudja, mikor tűnik el valaki a süllyesztő mélyén?

Charlotte Inwood, az ünnepelt sztár feldúltan, véres ruhában ront be
színésztársához, az egykori szeretőhöz. A díva Jonathannel osztja meg
először a szörnyű hírt: férjét meggyilkolták. A férfi azonnal a tett színhelyére
siet és ezzel megpecsételi sorsát. Hamarosan ő a rendőrség első számú gyanúsítottja.

Jonathan egyetlen reménye Eve, egy fiatal színészhallgató, aki
hajlandó segíteni neki. Eve Charlotte-hoz szegődik szolgálónak, és nem
hiába: egymást követik a meglepő fordulatok és felfedezések…

A színházi világot használva izgalmas háttérként, Hitchcock szülőhazájában,
Angliában forgatta le ezt a szellemes krimit. A filmben a rendező lánya, Patricia
Hitchcock is feltűnik egy kisebb szerepben. Függöny fel!

Meggyónom:

Michael Logan atya, a vallásos áhítat és jámborság mintaképe meggyóntat
egy gyilkost, így ő az egyetlen, aki ismeri a tettes kilétét.

A papi titoktartás azonban hallgatásra kötelezi. Még akkor is, amikor az ügyben
megindult nyomozás során egyre inkább ráterelődik a gyanú.

A kor egyik legnagyobb sztárja, Montgomery Clift, lenyűgöző átéléssel
játssza az ördögi körben vergődő Logan atyát.

Színésztársai az Oscar®-díjas Anne Baxter és a szintén Oscar®-díjas
Karl Malden. Hitchcock Quebec festői szépségű utcáin forgatta le
ezt a különleges krimit, amelynek felejthetetlen végkifejlete ma már filmtörténeti
kuriózum.

 
9 990 Ft
  James Bond 21. - Casino Royale / 22. Quantum csendje, A / 23. - Skyfall (3DVD box) (Daniel Craig gyűjtemény) (DVD díszkiadás) (Intercom kiadás)

James Bond 21. - Casino Royale:

A hivatalos sorozathoz tartozó, 1962-2002 között készített 20 James Bond-filmmel lezárult egy fejezet a 007-es ügynök történetében, de csak azért, hogy 2006-ban újra induljon, az alapoktól kezdődjön ismét a legenda. Ian Fleming legelső Bond-történetének filmadaptációjában a korábbi jólfésült, tökéletes ízlésű, modorú és öltözetű ügynök helyett egy keményebb, "faragatlanabb", nyersebb fickóval találkozhatunk, aki történetünk elején nyeri el a gyilkosságra feljogosító duplanullás státuszt.

Bond első 007-es küldetése során egy Mollaka nevű terrorista kapcsolatait és terveit kellene feltérképeznie, de a madagaszkári nyomozás nem a tervek szerint alakul. Az újonc ügynök nem várja meg az újabb parancsot és az MI6 felhatalmazása nélkül nyomoz tovább a terrorista sejt után. Így jut el a Bahamákon Dimitrioshoz és gyönyörű barátnőjéhez, Solange-hoz. Kideríti, hogy Dimitrios kapcsolatban áll egy bizonyos Le Chiffre-vel, aki a világ több jelentős terrorista-hálózatának bankárjaként tevékenykedik.

A titkosszolgálat időközben megtudja, hogy Le Chiffre egy nagyszabású póker-játszmán próbálja stabilizálni szervezete anyagi biztonságát. A montenegrói Casino Royale-ban rendezett zártkörű parti tétje több tízmillió dollár, amely kihúzná a pácból Le Chiffre "vállalkozását". Az MI6 legjobb pókerjátékos ügynökére, James Bondra vár a nehéz feladat, hogy a kártyaasztal mellett kényszerítse térdre a terrorszervezet bankárát.

M a gyönyörű, de szigorú Vesper Lynd felügyeletére bízza Bondot és a kormány millióit, amellyel a 007-es ügynök beszállhat a játékba. A kaszinóban látszólag csak a szerencsén múlik az akció sikere, de a háttérben egymásnak feszülnek az ellenfelek és életre-halálra menő küzdelem veszi kezdetét. Bond segítségére siet az MI6 helyi ügynöke, Mathis, és felbukkan a CIA embere, Felix Leiter is, de a piszkos trükkökkel és erőszakkal terhes maratoni játék után a 007-es ügynök újra csak magára számíthat, ha élve akar kikerülni a csapdából...

A Casino Royale alkotói egyszerre szerették volna modernizálni és a klasszikus gyökerekhez visszaterelni a James Bond-sorozatot. Az új filmben már nem az előző néhány részben egyre inkább domináló digitális trükköké a főszerep, hanem a sorozat hőskorát jellemző, lélegzetelállító, valódi kaszkadőrmutatványok és akció-jelenetek dominálnak. A Bond-szerepben most először megismert Daniel Craig pedig a Fleming regények 007-es ügynökét alakítja, aki kezdő ügynökként inkább hidegvérű gyilkos, mint angol úriember.

Úgy tűnik, a sorozat "hidegindítása" teljes siker: a Casino Royale már most minden idők anyagilag legeredményesebb James Bond-filmje, és mind a kritika, mind pedig a rajongók a sorozat egyik legjobb darabjának tartják!

James Bond 22. - Quantum csendje, A:

Bond sem volt mindig az a hideg, érzelemmentes ügynök, akinek megismertük: pályája elején elragadta az indulat – és kevésen múlott, hogy az egész világ fizessen érte. Vesper halálánál csak egyvalami rázta meg jobban a 007-est: az árulása. M (Judi Dench) segítségével annak a titokzatos szervezetnek a nyomára jut, amely megzsarolta a férfi egykori szerelmét.

Bond Tahitira utazik, ahol a saját bosszúhadjáratát folytató Camille (Olga Kurilenko) nyomában eljut Dominic Greene-hez (Mathieu Amalric), a szervezet egyik vezetőjéhez. Ausztrián, Olaszországon és Dél-Amerikán keresztül üldözi gyanúsítottját, aki egyedül szeretné birtokolni a világ egyik legfontosabb természeti kincsét és ehhez egy száműzött dél-amerikai diktátorral szövetkezik.

Árulások és gyilkosságok dzsungelén keresztül Bond egyre közelebb jut az emberhez, aki miatt Vesper elárulta őt. Gyorsnak kell lennie, mert a CIA meg őrá vadászik...

James Bond 23. - Skyfall:

M-et sötét múltja kísérti, Bondnak pedig bizonyítania kell felé tanúsított hűségét. Az MI6 titkosszolgálat bajban van, 007-nek fel kell kutatnia és el kell pusztítania a fenyegető veszélyt - bármi áron.

 
8 990 Ft
  Jóbarátok  01. évad (4DVD) (2004) (új kiadás) (műanyagtokos)
A sorozat hat, a húszas éveiben járó fiatal (három férfi és három nő) mindennapjait követi nyomon. Rachel Green elkényeztetett "apuka-kislánya"; Monica Geller kényszeresen rend- és tisztaságmániás séf; Chandler Bing viccelődő okostojás, a szerelemben szerencsétlen irodakukac; Joey Tribbiani szexmániás, gyerekded színész; Ross Geller elvált, stréber paleontológus, Phoebe Buffay pedig szórakozott hippi, masszőz, énekesnő és dalszövegíró. 
2 990 Ft
Jurassic Park 1.-2. (2DVD) (Box) (Díszdoboz kopott)

Jurassic Park:
John Hammond, a vállalkozó kedvű milliárdos borostyánba zárt dinoszauruszvérből újraalkotja az őslényeket. Az egyik tudós megjósolja: a folyamatok előbb-utóbb ellenőrizhetetlenné válnak. A park tervezői áttörhetetlennek látszó biztonsági rendszert dolgoztak ki, egy tényezővel azonban nem számoltak: az emberi mohósággal.

 

Jurassic Park: Elveszett világ

Sorna szigeten újrakezdődik a rémálom. A parkalapító Hammond tudóscsoportot küld a titkos szigetre, hogy dokumentálják az ott élő és szaporodó dinófajtá- kat. Ugyanis annak idején Sornán tenyésztették az őslényeket, s onnan szállí- tották át őket a Jurassic Parkba. A park elpusztulása után őrült vihar tom- bolt Sornán is, a kutatótelep megsemmisült, az állatok elszabadultak és bené- pesítették a szigetet. Most kutatók és pénzéhes vadászok kerülnek a dinók kar- mai közé.

 
4 990 Ft
  Karamazov testvérek, A / Félkegyelmű, A / Rettegett Iván / Jöjj és lásd! / Kálvária (7DVD box) (Orosz filmművészet remekei I. gyűjtemény, Az) (DVD díszkiadás) (Etalon Film kiadás)

Karamazov testvérek, A (2DVD) (vágatlan változat):

A Dosztojevszkij azonos című regényét feldolgozó film 1870-ben játszódik a cári Oroszországban. Fjodor Karamazov, az öregedő vidéki uraság a nők és a féktelen tivornyák megszállottja. Vagyonának sorsa, az örökös kiválasztásának kérdése egyre fokozódó feszültséget okoz négy felnőtt fia között. A folyton adósságokba bonyolódó katonatiszt Dimitrij, az ateista újságíró Iván, a szerzetesnek készülő Aljosa és a háziszolgaként tartott törvénytelen fiú, Szmergyakov valamiképp mind ellenségként tekintenek apjukra. Amikor az öreg gyilkosság áldozata lesz, a következmények váratlan fordulatot hoznak a köztük dúló szenvedélyek és vallási-filozófiai viták terén is.

Félkegyelmű, A:

„Egy tökéletesen szép embert szeretnék ábrázolni. De nincs ennél nehezebb a világon, különösen most. A szép az eszményi, de sem a mi eszményünk, sem a civilizált Európáé nincs még kidolgozva. Csak egy tökéletesen szép személyiség van a világon: Krisztus" - nyilatkozta Dosztojevszkij egyik legnagyobb hatású művéről, A félkegyelműről. Ivan Pirjev rendező a tõle megszokott biztos szakmai tudással vitte filmre a regényt, halála miatt azonban a kétrészesre tervezett feldolgozásból csak az első epizód készült el, Nasztaszja Filippovna alcímmel.
A főhős, Miskin herceg nem más, mint a XIX. századi Oroszországba helyezett „földöntúli” lény, az abszolút jó ember. A mű azt vizsgálja, hogy vajon van-e megváltás, egy mai Krisztus diadalmaskodhatna-e a pénz, az önzés hatalma felett, egyesíthetné-e embertársait a szeretet jegyében. Jurij Jakovlev fantasztikus alakítása nem kis szerepet játszott abban, hogy hazájában a bemutató évében A félkegyelmű a legjobb filmek közé került.

Rettegett Iván (2DVD):

„A legnagyobb történelmi film, mely valaha készült.”
(Charlie Chaplin)

Eisenstein a második világháború befejezése után a szovjet mozi talán legmonumentálisabb filmjét készítette el. Az oroszok legendás uralkodója, IV. Iván cár életét bemutató film lenyűgözően nagyszabású, amelyben megjelenik a rendező bravúros montázstechnikája, és olyan képekben gyönyörködhetünk, mintha minden filmkocka egy-egy képzőművészeti alkotás lenne.

„Vannak filmek, amelyek határtalanul messze állnak a közvetlen megfigyelés elveitől. Eisenstein Rettegett Ivánja ilyen. Nem csupán hieroglifa már önmagában is, hanem egészében is hieroglifákból áll, nagyokból és kicsikből meg még kisebbekből. Mindazonáltal ennek a filmnek hihetetlenül erőteljes a zenei-ritmikus szerkezete. A jelenetrészek váltogatása, a plánváltások, a kép és a hang kombinációja – mindez olyan finoman van kidolgozva, olyan szigorúan, olyan törvényszerűen, ahogyan csak a zene építkezik.”
(Andrej Tarkovszkij).

Jöjj és lásd!:

A második világháborúról készült drámai alkotások között az egyik legdöbbenetesebb Elem Klimov Jöjj és lásd! című filmje. Ez az apokaliptikus tabló egy alig elviselhető kép a háborúkban zajló teljes elállatiasodásról, amely alól a hazájukat, otthonukat védők, sőt a gyerekek sem vonhatják ki magukat. A második világháború kellős közepén Flera, a kis parasztfiú talál egy puskát, és beáll a partizánok közé. A parancsnok a gazdasági szakaszhoz osztja be a legfiatalabbakat, mert nem sejti, hogy hamarosan a legnagyobb szenvedéseknek lesznek kitéve az itt szolgálók...

Kálvária:

A tragikus sorsú, fiatalon elhunyt rendező, Larisza Sepityko fő műve ez a felemelő és katartikus élményt nyújtó orosz alkotás. A film hőseinek legnagyobb próbatétele következik, amikor a náci fogságban dönteniük kell a túlélés vagy az elvek melletti bátor kiállás között. A keresztény filmművészet egyik legnagyobb jelentőségű alkotásának tartott film egy ember bukásáról és egy megalkuvást nem tűrő hős diadaláról szól, miközben hitet tesz amellett, hogy az élet minősége, és nem a hossza a lényeges.

 
11 990 Ft
  Ketten az úton / Végzetes rágalom / Délutáni szerelem (3DVD box) (Audrey Hepburn) (Hollywood klasszikusai gyűjtemény) (DVD díszkiadás)

Ketten az úton:

A gyönyörű Joanna (Audrey Hepburn) és a tehetséges Mark (Albert Finney) az országúton találkoznak először egymással, valahol Európában. Ekkor még nem sejtik, hogy ők ketten sok utat fognak együtt megtenni életük során. Változik, hogy éppen traktoron utaznak-e vagy luxuslimuzinban, tucatnyi csomag között szorongva vagy egy szál fürdőruhában. Aki útjaik során találkozik velük, hol boldog szerelmes párt lát, hol civakodó házasokat, hol a kapcsolatukba belefásult kiégett embereket. Néha társak is kísérik őket útjukon, és olykor előfordul, hogy útjaik különválnak. Sőt, az is előfordul egyszer-egyszer, hogy valamelyikük tévúton jár… Végül azonban mindig kiderül, hogy Joanna Mark nélkül nem juthat el sehová, Mark pedig egy tapodtat sem tud mozdulni Joanna nélkül.

Végzetes rágalom:

Martha Dobie (Shirley MacLaine) és Karen Wright (Audrey Hepburn) bentlakásos leányiskolát vezet a konzervatív New England városában. Az iskola egyik tanulója, Mary problémás gyerek, aki állandóan zsarolja osztálytársait, hazudozik és féltékenykedik. Amikor Karen hazugságon kapja Maryt, szobafogságra ítéli. A kislány viszont bosszút forral: kitalál egy történetet, mely egy kihallgatott beszélgetés részletein alapul és Martha és Karen leszbikus kapcsolatát feltételezi. A gusztustalan és aljas hazugság saját életre kel és a pletyka pillanatok alatt beépül az emberek tudatába. A leányiskola egyik napról a másikra kiürül, mert a szülők végleg elhozzák onnan gyermekeiket. A magukra maradt nők még az utcára sem mernek kilépni, mert máris szájára veszi őket a város. Egy véletlen folytán azonban mégis fény derül az igazságra, de az események addigra már végzetes következményekhez vezetnek…
A gyönyörű Audrey Hepburn (Római vakáció, Álom luxuskivitelben, My Fair Lady) és a kiváló alakításairól híres Shirley MacLaine (Becéző szavak, Legénylakás, Képeslapok a szakadékból) játsszák a főszerepet William Wyler (az Oscar-csúcstartó Ben-Hur rendezője) a maga korában provokatívnak számító mozijában.

Délutáni szerelem:

Ariane (Audrey Hepburn) szeretett édesapja híres magándetektív Párizsban. Monsieur Chavasse (Maurice Chevalier) hiába nagyon óvatos, kíváncsi leánykája titokban kihallgatja apja minden beszélgetését a város lakóinak kínos vagy éppen sikamlós magánügyeiről. Amikor aztán Ariane meghallja, hogy egy féltékeny férj golyót akar röpíteni a hírhedt playboy-milliomos, Frank Flannagan fejébe, úgy érzi, közbe kell lépnie. A mentőakció azonban nem várt fordulatot vesz...

A 18 éves csitri menthetetlenül beleszeret a sármos Flannaganbe (Gary Cooper), aki viszont már nem éppen fiatal, ráadásul megszámlálhatatlan szerelmi kaland áll mögötte. Amikor Ariane detektív papája rájön, hogy kicsoda Flannagan legújabb kedvese, borzasztóan megijed, hogy a nőcsábász összetöri majd kislánya szívét...

Billy Wilder (Van, aki forrón szereti, Sógorom a zugügyvéd) romantikus vígjátéka.

 
9 990 Ft
  Ki kopog az ajtómon? / Aljas utcák / Alice már nem lakik itt / Lidérces órák / Nagymenők (6DVD box) (Martin Scorsese gyűjtemény) (DVD díszkiadás) (Oscar-díj)

Ki kopog az ajtómon?:

A filmszerető világ ajtaján 1968-ban új tehetség kopogtatott. A frissen lediplomázott Martin Scorsese első filmjét Roger Ebert az amerikai film nagy pillanataként jellemezte. Harvey Keitel játssza J.R.-t, a munkanélküli olasz-amerikai fiatalt, aki New York utcáin éli mindennapjait. Élete gyökeresen megváltozik, mikor beleszeret egy helyi diáklányba. Ahogy a fiatalok egyre jobban belebonyolódnak a kapcsolatba, társadalmi és kulturális különbözőségük egyre nyilvánvalóbbá válik, és mikor J.R. rájön, milyen sötét titok lapul a lány múltjában, válaszút elé kerül: talán élete legfontosabb döntését kell meghoznia. Martin Scorsese rendezői debütálásában ugyanaz az eleven tűz lobog, amely olyan későbbi mesterműveiben is visszaköszön, mint az Aljas utcák, A taxisofőr, a Dühöngő bika és a Nagymenők.

Aljas utcák:

Martin Scorsese az Aljas utcákkal végleg megvetette lábát a filmvilágban, s ekkor indult el hosszú, gyümölcsöző útjára Robert De Niróhoz fűződő szakmai kapcsolata is. A rendező önéletrajzi ihletésű filmje a New York-i Kis Itália első generációs gyermekeiről mesél.

Charlie (Harvey Keitel), a helyi maffiafőnök unokaöccse a kitörésről álmodozik, ám az utca törvényei más sorsot szánnak neki. Epilepsziás barátnőjét (Amy Robinson) Charlie családja nem hajlandó befogadni, a lány unokatestvére, a kiszámíthatatlan és felelőtlen Johnny Boy (Robert De Niro) pedig újra és újra bajba sodorja őket. Vajon sikerül-e elmenekülni végzetük elől, vagy keserű sorsuk előre elrendeltetett?

Alice már nem lakik itt:

A filmben nyújtott felejthetetlen alakításáért a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjjal jutalmazott Ellen Burstynt (Az ördögűző) Alice Hyatt szerepében láthatjuk, aki férje halálát követően énekesnőként próbál új életet kezdeni Kaliforniában. 11 éves fiát beülteti leszuperált autójába, és elindulnak bele a nagyvilágba. Alec kénytelen kétes hírű lokálokban fellépni, erőszakoskodók elől menekülni, majd végül pincérnői állást vállalni egy bárban. Itt ismerkedik meg Daviddel (Kris Kristofferson), akivel szenvedélyes kapcsolatba bonyolódik…

Martin Scorsese zseniális érzékkel tárja elénk Alice odüsszeáját, és közben egy pillanatra sem zavarja, hogy a tőle megszokott nagyvárosi környezet helyett most a kisvárosi miliő szolgáltat vásznat történetéhez.

Az epizódszereplők is kitűnőek: Jodie Foster, Harvey Keitel vagy a szerepéért Oscar-díjra jelölt Diane Ladd. Ez a film egy szeletke élet, szomorú és vidám, keserű és reményteli, magával ragadó élmény.

Lidérces órák:

Paul (Griffin Dunne), a világ legunalmasabb szövegszerkesztője abban a hitben indul késő esti randijára, hogy most végre megfogta az isten lábát. Ám amikor a száguldó taxiból az összes pénzét kiviszi a huzat, az pusztán a kezdete a véget nem érő őrületnek. Paul számára ez az éjszaka valóban egy kicsit más lesz, mint a többi. Csak egy kicsit máshogy, mint azt ő szeretné.

Pault egyre bizarrabb helyzetekbe sodródik, szadista bűnözők, punk szobrászok, labilis idegállapotú pincérnők céltáblájává válik, nem beszélve arról a dühöngő tömegről, amely az ő életére pályázik. Mikor véget ér az éjszaka, vajon Paul hol köt ki: a saját ágyában vagy egy hullazsákban? Megtudhatjuk Martin Scorsese fekete humorú vígjátékából, amelyért 1986-ban elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál legjobb rendezőnek járó díját.

Nagymenők (2DVD) (extra változat):

Henry Hill gyerekkora óta nagymenő szeretett volna lenni. Vágyakozva bámulta a szemközt lakó maffiózót, aki mindig nagy kocsikon érkezett haza, akit mindig a legjobb nők kísértek, és akit soha nem zaklatott a rendőrség, ha túl hangos bulit csapott az éjszaka közepén. Henry egy napon nagy elhatározásra jut: önként jelentkezik a maffiózónál kisegítőnek. Néhány nap múlva már ő árulja a lopott cigarettát a gyárkapuban, néhány hónap múlva már név szerint ismeri őt a legjobb bár ajtónállója, és nem telik el sok idő, mire az utcán előre köszönnek neki a tőle rettegő emberek…

Martin Scorsese maffiafilmje a műfaj egyik alapműve! 1990-ben hat Oscar-díjra jelölték, amelyből egyet meg is nyert.

 
7 990 Ft
  Laredo utcái 1-4. (Larry McCmurtry)  (4 DVD) (összecsomagolva)
Folytatódik a Texas Saga . A harmadik ciklus írója ismét az Oscar-díjas Larry McMurtry, aki a Texasi Krónikák és a Vad vidék sorozatokból megismert Woodrow Call kapitány és környezete történetén keresztül meséli tovább Amerika hőskorát.Woodrow Call kapitány (James Garner), a hajdanvolt legendás texasi lovascsendőr élete alkonyán egy utolsó, embert próbáló feladatra készül.A vasúttársaság felkérésére fel kell kutatnia és el kell intéznie Joey Garzát (Alexis Cruz), a tizenéves szőke hajú mexikó... 
3 990 Ft
  M.A.S.H  - 1. évad (3DVD box) (1972) (egyik lemez kissé karcos)
A Mobile Army Surgical Hospital az amerikai hadsereg tábori kórházát jelentik. Ebben az intézményben, csupán néhány mérföldnyire a koreai front mögött három amerikai sebész teljesíti kötelező katonai szolgálatát. Az orvosok keserű cinizmussal végzik rettenetes munkájukat. Kikapcsolódást a főszereplők számára csak az alkohol, a szex, a sport és a játék jelent.
 
7 990 Ft
  Maffiózók  5.évad (4 DVD)(Box) (2004) (angol kiadás) (magyar feliratos)
His separation hasn't been working out. His nephew's fiance has become a distraction. His paroled cousin is giving off bad vibes. His business rival is looking for payback. His therapist isn't buying into the "other Tony." It's enough to send any mob boss over the edge. Hell hath no fury like The Sopranos. 
3 990 Ft
  Menyasszony feketében volt, A / Mississippi szirénje, A / Férfi, aki szerette a nőket, A (3DVD box) (Francois Truffaut gyűjtemény) (DVD díszkiadás)

Menyasszony feketében volt, A:

Julie-t menyasszonyként szörnyű sokk éri: élete legszebb napján az esküvői szertartás után brutálisan kivégzik férjét a templom lépcsőjén. A nő először öngyilkos akar lenni, de mérhetetlen gyűlölete felülkerekedik halálvágyán és bosszút esküszik. Öt név, öt gyilkos neve szerepel kis fekete könyvében, de hamarosan valamennyi név áthúzásra kerül. A fekete özvegy nem válogat eszközeiben, könyörtelenül beteljesíti bosszúját.

François Truffaut (Négyszáz csapás, Jules és Jim Az utolsó metró) a francia új hullám kiemelkedő rendezője Mesterének, Alfred Hitchcocknak tiszteleg ezzel a hátborzongató thrillerrel, melynek zenéjét Bernard Herrmann, Hitchcock kedvenc zeneszerzője, a Psycho, Mararak, a Szédülés alkotója írta. A történetet később Quentin Tarantino is feldogozta a Kill Billben.

Mississippi szirénje, A:

Az Indiai Óceán távoli kis szigetén él a dúsgazdag dohányültetvényes Louis Mahé (JEAN-PAUL BELMONDO), aki egy házassági hirdetés útján ismerkedik meg jövendőbelijével, Julie Roussellel (CATHERINE DENEUVE). Amikor a nő megérkezik a szigetre, vőlegénye a kikötőben várja, és meglepődve látja, hogy a nő, aki Julie-nak adja ki magát, még csak nem is hasonlít, a fotóra, melyet korábban küldött magáról. Ennek ellenére egybekelnek és Louis bizalma jeléül még a bankszámláját is megosztja feleségével. Egy napon viszont a nőnek nyoma vész, ahogy Louis összes pénzének is. A férfi magánnyomozót fogad, majd Franciaországba utazik, hogy felkutassa szerelmét. Kiderül, hogy Julie-t valójában Marionnal hívják és egyetlen célja az volt, hogy megszerezze a férfi vagyonát és ezért még gyilkolni is képes volt.
A francia rendezőóriás, François Truffaut (400 csapás, Jules és Jim, Az utolsó metró) Hitchcock előtti tisztelgése ez a fordulatokban gazdag krimi, amely az utolsó percekig tartogat meglepetéseket.

Férfi, aki szerette a nőket, A:

A női lábak teremtik meg a világ harmóniáját és egységét – vallja Bertrand. Hősünk egész életében mással sem törődött, mint hogy minél közelebb kerüljön a női nemhez, hogy minél több nőt ismerhessen meg, és hogy minél több időt tölthessen nők társaságában. A nők és a női lábak iránti rajongása néha őrült cselekedetekre sarkallja. Például képes összetörni saját kocsiját, csak hogy kideríthesse egy formás lábú nő lakcímét, akit az utcán látott egyszer. Bertrand nem nevezhető nőcsábásznak vagy szoknyavadásznak: szenvedélyes érdeklődését nem pusztán a szexuális vágy táplálja, hanem annál mélyebb csodálat a női nem iránt. Bertrandnak végül különös szenvedélye miatt kell meghalnia. Temetésén pedig csak nők vesznek részt.

 
5 990 Ft
  Mestergyilkos / Chato földje / Mr. Majestyk (3DVD box) (Charles Bronson gyűjtemény) (DVD díszkiadás) (a filmek fóliásak)

Mestergyilkos:

Arthur Bishopnak (Charles Bronson) nincsenek rokonai, nincsenek barátai. Arthur Bishopot valójában senki nem ismeri. Senki nem tudja róla, hol lakik, mivel keresi a kenyerét. Házában a telefon csak akkor csörög, amikor titokzatos megbízóitól új feladatot kap, amit ő okos és hideg kegyetlenséggel hajt végre újra meg újra, halálpontosan. Arthur Bishop magányos mestergyilkos, aki a saját törvényei szerint él, és csakis megbízói utasításait tiszteli. Egy alkalommal azonban összeakad egy fiúval, aki ugyanolyan okos, hideg és kegyetlen, mint ő maga. Megbízói azt ajánlják neki, tartsa távol magától a kölyköt. Ő viszont életében először úgy érzi, társra talált. Kitanítja a fiút a szakma trükkjeire, és amikor kiderül, hogy nem kellett volna, már késő...

Chato földje:

Charles Bronson (Bosszúvágy, Mr. Majestyk, Mestergyilkos), az akciófilmek halhatatlan hőse és az Oscar-díjas Jack Palance (Irány Colorado) játsszák a főszerepet ebben a kultuszfilmnek számító westernben.

Chato a félvér apacs próbál békében élni a fehérekkel is, akikhez szintén tartozik. Ám állandó megaláztatások érik, és amikor a helyi seriffel való vitája verekedésbe torkollik, Chato megöli a seriffet. Menekülnie kell, mert a vérét akarják: egy tizenhárom emberből álló bosszúszomjas különítmény ered a nyomába, élükön a kegyetlen Quincy Whitmore-ral. A katonák lerombolják a házát, megerőszakolják a feleségét. A megalázott, kifosztott Chato bosszút esküszik, véresen megtorolja a rajta és asszonyán esett sérelmeket. Üldözőit az apacsok földjére vezeti, ahol a fehér ember törvényei nem érvényesülnek és kiteljesítheti bosszúját.

Mr. Majestyk:

Charles Bronson ismét bebizonyítja, hogy még mindig ő az egyik legkeményebb fickó a filmvásznon ebben az autósüldözésekkel, lövöldözésekkel és verekedésekkel teli akciófilmben. Vince Majestyk (Charles Bronson) vietnami veterán, aki semmi mást nem akar, csak csendben elvonulni dinnyefarmjára és élni a farmerek nyugodt életét. De a helyi maffiafőnök erről másként vélekedik: amikor Majestyk a helyi farmerek segítségére siet, akiket a maffia fenyeget, kivívja a kegyetlen maffiózó haragját maga ellen. A békének lőttek, Majestyk felveszi a kesztyűt és ha ő bedurvul, ott kő kövön nem marad.

 
5 990 Ft
Múmia 1.- 3. (4DVD box) (Múmia trilógia) (digipack)

A múmia:

Imhotepet, Osiris főpapját, a Holtak Őrzőjét halálra ítélték az ókori Egyip- tomban, Seti fáraó uralkodása alatt a fáraó és emberei ellen elkövetett égbe- kiáltó bűneiért. Imhotep férgektől nyüzsgő, bomló teteme 3000 éven át feküdt titokban elrejtve Hamunaptra elveszett városában, a legendás Holtak Városában, míg két kincsvadász csapat 1925-ben rá nem bukkant Hamunaptra romjaira...és véletlenül fel nem szabadította a gonosz teremtmény elképesztő erejét. Ezzel kezdetét veszi a hosszú és kétségbeesett harc, hogy a kalandorok megmentsék magukat és a világot a szörnyű átoktól, mely Imhotep feltámadásával szabadult fel. Az egyik csapatot a légiós Rick O'Connell vezeti, akihez csatlakozik az ókori Egyiptom szakértője, Evelyn Carnahan, szélhámos bátyja, Jonathan és a kairói börtön kapzsi igazgatója, aki megmenti a hóhér kötelétől O'Connellt, hogy cserébe részt kapjon Hamunaptra kincséből. A másik expedíció három ameri- kaiból, egy egyiptológusból, és vezetőjükből, a gátlástalan Beniből áll, aki a múltban már jónéhányszor pengét váltott O'Connell-lel. A két expedíció sike- res kimenetelét próbálja meggátolni a múzeumőr és Ardeth Bay, a múmia-kultusz híveinek katonai vezetője, akik mindketten megesküdtek, hogy megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy megakadályozzák a gonosz főpap, Imhotep újjászületését erre a világra.

A múmia visszatér:

1935. Tíz évvel a mumifikált egyiptomi pappal, Imhoteppel történt szörnyű találkozás után Rick O'Connell és Evelyn boldog házasok, és egy eszes kissrác, a nyolc éves Alex szülei. A fiú apjától örökölte kalandvágyát és humorérzékét, anyjától pedig az ősi kultúrákhoz való vonzódását. Ha pedig a lurkó élénk fantáziáját kell felpiszkálni, mindig kéznél van a nagybácsi, Jonathan. Londoni otthonuktól sok száz mérföldre, a Szahara homokja alatt egy újabb rémálom éledezik. Hatezer évvel ezelőtt a Skorpiókirály nevű vad harcos alkut kötött Anubisz istennel, de elárulta őt, és ezért örök kárhozatra ítéltetett. Most feltámad, hogy Anubisz seregével elpusztítsa a világot. Közben Londonban, a British Museum ódon falai közt különös szertartás kezdődik: a világuralomra éhes csapat újra fel akarja támasztani Imhotepet, mert ő az egyetlen, aki képes legyőzni a Skorpiókirályt...

A múmia: A sárkánycsászár sírja

I.e. 50-ben élt egy zsarnok császár Kínában, akit egy varázslónő alaposan megbüntet: egész seregével együtt égetett agyaggá változnak. A történet itt átugrik az 1946-os évbe. Rick és Evelyn Angliában, Oxfordshire-ben élnek. A II. Világháború alatt kémkedtek az angoloknak, ám új életüket nagyon unják. Épp kapóra jön egy utolsó küldetés, melyben egy értékes emléktárgyat kell visszaszerezniük, melyet Kínából loptak el. Jonathan véletlenül épp ott él, egy elég jól menő bár tulajdonosaként. Az immáron tinédzser Alex O'Connell is itt tölti mindennapjait egy ásatáson. A négyes természetesen belefut az agyagszobrokba és egy véletlen folytán felélesztik a zsarnok uralkodót.

 
5 990 Ft
  Narnia Krónikái 1.- Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrány 2. - Caspian Herceg  (4DVD)

Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény

A II. világháború német légitámadásai miatt a Pevensie-gyerekeket, Peter-t, Susan-t, Edmund-ot és Lucy-t elküldik Londonból, hogy biztos menedéket találjanak számukra a vidéken élő, hóbortos Digory Kirke professzornál, aki történetesen egy nagyon különös, antik szekrény tulajdonosa is. Egy nap Lucy, belepillantván a szekrénybe, Narnia havas tájain találja magát, az örök tél országában, köszönhetően a gonosz Fehér Boszorkány varázserejének, aki önhatalmúlag eldöntötte, hogy ezen a titokzatos földön örökké tél lészen, de Karácsony sosem. Végül az összes Pevensie-sarj Narniában köt ki, és a négy kisgyerek ráébred arra, ők a kizárólagos reményei annak, hogy megtörjék a Boszorkány örökkévaló telét. Ám amíg hárman a végeláthatatlan hóban cammognak néhány segítőkész hód társaságában, akik megkérik őket, csatlakozzanak a Boszorkány legyőzése ellen induló Aslan nevű böhöm oroszlán hadaihoz, addig az óvatlan negyedik Pevensie-csemete eltévedvén a Fehér Boszorkány karmai közé kerül...

Narnia krónikái 2. - Caspian herceg

Narnia, ahol az állatok beszélnek, a fák vándorolnak, s ahol hamarosan kitör a véres háború. Peter, Susan, Edmund és Lucy visszatér Narniába, ahol legutóbbi látogatásuk óta a gonosz Miraz király vette át a hatalmat. A négy tesvér szövegkezik Narnia jogos trónörökösével, Caspian herceggel, kit jogtalanul megfosztottak trónjától, és most végső elkeseredésében hadsereget gyűjt, hogy megszabadítsa hazáját a bitorlótól. Végül azonban két ember között dől el a küzdelem, a becsület csatája dönt az egész világ sorsa fölött.

 
3 990 Ft

prev
next

Sorrend: