Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

karate / szamurájfilmek

Főkategória >DVD - külföldi >karate / szamurájfilmek

Sorrend:

prev
12
next

Sárkány hercegnő (1DVD) (Sonny Chiba)

Higaki hatalmas karatemester, aki országos népszerűségnek örvend. Azonban legnagyobb riválisa tisztességtelen módszerekkel legyőzi őt, és egy életre megnyomorítja. Ekkor lányával elmegy Amerikába, ahol kiváló karateharcossá edzi őt. Mielőtt meghalna, arra kéri gyermekét, hogy álljon bosszút érte. A lány visszamegy Tokióba, ahol megkeresi apja gyilkosait, hogy egy karateverseny keretén belül vegyen rajtuk elégtételt. Sonny Chiba karateklasszikusa igazi szórakozás a műfaj rajongóinak.

 
1 990 Ft
Sárkány viadala (1DVD) (Jackie Chan)

uena (Jackie Chan) szilárd elhatározása, hogy megbosszulja tanítója halálát. Ahhoz, hogy megtalálja mestere gyilkosát harcok sorozatát kell megvívnia. Mindeközben a gonosz Vei emberei keresik, akik arra akarják rávenni, hogy álljon be közéjük zsoldosnak.

 
990 Ft
  Sárkány visszatér, A (1DVD) (teljes, vágatlan változat) (Warner Home Video kiadás) (kissé karcos példány)

A történet Rómába kalauzol bennünket, ahová éppenhogy megérkezett Tang Lung, a kis kínai, falusi gyerek. Szülei küldték ide, hogy segítsen egy itt dolgozó barátjuk éttermében. A talpig becsületes és jóindulatú fiatalember nem érti a helybeliek nyelvét, idegenkedik a sohasem látott kultúrától, de az éttermet zsaroló gazfickókkal hamar megtalálja a lehetőséget egy közös ütésváltásra. A zsarolásra specializálódott szervezet feje egyre több rosszarcú figurát uszít az étteremre, ám Tang Lung szépen sorban mindnek ellátja a baját. A folyamatos kudarcok után a gengszterfőnök amerikai specialistákat hívat, hogy leszámoljanak a kis fickóval. A titánok harcára a Kolosszeumban kerül sor.

 
2 990 Ft
Shaolin harcművészete (1986) (1DVD) (Jet Li)

Az északi Shaolin templomból Jet Li indul titkos küldetésre, hogy végezzen az elnyomó uralkodóval annak születésnapi ünnepségén. Két másik bérgyilkos a déli Shaolin templomból indul el ugyanezzel a megbízással, de végül mindhárman kudarcot vallanak, és együtt kell menekülniük a katonák előtt. Eközben küldetésükről egyre több furcsa részlet kerül napvilágra.

A 1986-ban készült Shaw Brothers film különlegessége, hogy Jet Li egyetlen filmje, amit velük forgatott. Emellett igazi klasszikus a kung fu filmek sorában.

 
990 Ft
Shaolin Harcművészete / Vasöklű testőr (2DVD)

Shaolin harcművészete:

Az északi Shaolin templomból Jet Li indul titkos küldetésre, hogy végezzen az elnyomó uralkodóval annak születésnapi ünnepségén. Két másik bérgyilkos a déli Shaolin templomból indul el ugyanezzel a megbízással, de végül mindhárman kudarcot vallanak, és együtt kell menekülniük a katonák előtt. Eközben küldetésükről egyre több furcsa részlet kerül napvilágra.

A 1986-ban készült Shaw Brothers film különlegessége, hogy Jet Li egyetlen filmje, amit velük forgatott. Emellett igazi klasszikus a kung fu filmek sorában.

Vasöklű testőr:

„Nagy Penge” Wang Wu egy vagyonőri cég tulajdonosa. Erőfeszítései, amelyeket a korrupt Qing hivatalnokok igazságtalan eljárásai ellen tesz, felkeléshez vezetnek, amikor egy idealista, feltörekvő hivatalnok oldalára áll a változásért küzdők megmentése érdekében. A Qing dinasztia utolsó napjaiban a császárné mindent megtesz, hogy leverje ezt a felkelést. Amikor Tan Si-gong mártírként feladja magát az ügy érdekében, Wang Wu és hűséges emberei megpróbálják megmenteni az életét.

Chang Chen politikai körítéssel tálalt harcművészeti filmje korhű módon kalauzol el minket a kínai történelem egyik érdekes korszakába.

 
1 990 Ft
Shaolin templom (1976) (1DVD) (Cheh Chang)

A Shaolin templom volt az ellenállás utolsó bástyája a Manchu dinasztia alatt. Sikerének titka a különleges harcművészet és filozófia volt, amelynek csodálói távoli vidékekről zarándokoltak el a templomhoz, hogy hosszú várakozás után talán tanítványként nyerjenek bebocsátást a szent falak közé. Amikor a császár úgy dönt, hogy a Shaolin templom túl nagy fenyegetést jelent, álnok tervet sző a templom elpusztítására és a titkos harcművészet mestereinek kiirtására . Hogy Shaolin örökségét megvédjék, a templomnak új tanítványokra és harcosokra van szüksége, így eljött az idő, hogy megnyissa kapuit az arra méltó jelentkezők előtt.

Az 1976-ban készült Shaolin templom szintén óriási mozi siker volt Magyarországon a maga idejében. A Shaw Brothers sorozat harmadik filmje egy igazi klasszikus Shaolin kung fu film, amely a stílus rajongóinak elvárásait maradéktalanul kielégíti.

 
990 Ft
Shaolin templom 2. (1984) (1DVD) (Jet Li)

A folyó két partján két család lakik, az egyik a wu dang harcművészetet műveli, míg a másik a shaolin kung-fut. A wu dang család vezetője meg van arról győződve, hogy a másik család fiai el akarják lopni harci technikáját, ezért gyűlöli őket. Amikor azonban banditák támadnak rájuk, a shaolin harcosok segítenek nekik, így a két család végül együtt száll szembe a gonosszal.

A film Jet Li első olyan alkotása, melyben főszerepet játszik.

 
1 990 Ft
Shaolin templom szent köntöse, A (1DVD)

A XVII. században játszódó történelmi kalandfilm a távol-keleti harcművészetek káprázatos show-ja: a Ming-dinasztia uralkodása idején ádáz küzdelmet vív egymással a gonosz császári testőrség a shaolin kolostor mesterien harcoló és néphez hű szerzeteseivel a legendás kincsért...
Az alkotás egy igazi kung-fu klasszikus, mely hatalmas sikert aratott a magyarországi mozikban is.

 
1 990 Ft
Shinobi / Éjszakai vadász, Az (2DVD)

Shinobi:

A hegyekben rejtőzik két ellenséges nindzsaklán, s csak arra várnak, hogy főnökeik fegyverbe szólítsák őket. Csakhogy a birodalomban időközben béke lett az úr, s a klánok túlságosan erősek ahhoz, hogy ne veszélyeztessék e törékeny békét, ezért a főnökök úgy döntenek, hogy versenyt hirdetnek, amellyel végérvényesen felmorzsolhatják a klánok erejét. Időközben Oboro (Yukia Nakama), az Iga-klán tagja és Gennosuke (Jo Odagiri) a Kouga-klánból titokban egymásba szerettek, így a halálig tartó verseny során különösen kemény megpróbáltatásokkal szembesülnek, mikor uraik parancsát követően 4-4 társukkal együtt kiállnak egymás ellen…

Az Azumi világát idéző film újabb egzotikus gyöngyszem Távol-Keletről, melynek gyönyörű képi világa és megragadó története az egész világot ámulatba ejtette. Ez utóbbi alapját egy manga szolgáltatta, amely az egyik legközkedveltebb képregény Japánban. Ten Shimoyama felejthetetlen filmjében a Kill Bill brutalitása csodálatos románccal szembesül, melyet a Rómeó és Júlia ihletett.

Éjszakai vadász, Az:

Yataro kegyetlen bérgyilkos.

Gomyo, a yakuza főnök felfigyel a félszemű bérgyilkos különleges képességeire. Magához hivatja Yatarot és felkéri, hogy legyen a személyes testőre.

Yataro hamarosan rájön, hogy főnökének ellenségei leginkább a klánon belül veszélyeztetik. Yataro egyre véresebb harcokba bonyolódik, hogy saját és Gomyo életét megvédje.

 
1 990 Ft
Shogun Assassin 2. - A sógun orgyilkosa 2. (1DVD)

A gazdátlanná vált szamuráj, Ogami Itto és kisfia, Daigoro tovább folytatja bosszúhadjáratát a második részben. Végtelen útjukat ezúttal a különböző bérgyilkosok mellett egy kiábrándult szamuráj, Magomura Kanbei is keresztezi, aki azonban kiérdemli Ogami tiszteletét, mikor az megérzi benne az igazi harcos lelkét, ezért nem küzdenek meg, hanem kiegyeznek döntetlenben.

Ogami később megment egy fiatal lányt, aki helyett önfeláldozóan felvállalja a rá kirótt kínzást is, de a sokszoros túlerőben lévő ellenséggel lezajló végső összecsapás során már nem tanúsít senki iránt sem könyörületet...

 
1 990 Ft
Sógun árnyéka, A (1989) (1DVD) (Sonny Chiba)

Imeitsu, a harmadik Tokugawa-sógun gyűlöli legidősebb fiát, Takechiyót, szeretete csakis legkisebb gyermeke, Tokumatusu felé irányul. Egy nap megparancsolja Takechiyónak, hogy vegyen részt Yedóban egy beavatási szertartáson. A távol élő Takechiyo a Skura-klán feje, Hotta Masamori felügyelete alatt nevelkedett. Hotta sejti, hogy valami nincs rendben, ám a sógun parancsát nem tagadhatja meg, ezért elkíséri Takechiyót az úton, hét szamuráj társaságában.

 
1 990 Ft
  Szamuráj (2003 - The Blind Swordsman: Zatoichi) (1DVD) (Takeshi Kitano) (nagyon karcos példány)

A történet XIX. századi Japánba vezet minket. Főhőse Zatoichi, látszatra csupán egy vak vándor, aki szerencsejátékból és masszírozásból él. De az álarc mögött valójában egy kardforgató mester rejtőzik, megáldva a lélegzetelállítóan pontos szúrások és a villámgyors kardrántás tehetségével.

Zatoichi vándorlása során egy eldugott kis hegyi városkába ér, melyet Ginzo bandája tart hatalmában. A kegyetlen Ginzok mindenkit elpusztítanak, aki útjukban áll, különösen azóta, hogy felfogadták Hattorit, a félelmetes hírű ronint, aki beteg felesége megmentéséért áll be védelmi pénzszedőnek a bandába.

Zatoichi és fiatal barátja, Shinkichi egy játékbarlangban találkoznak két gésával. Okinu és testvére, Osei éppoly veszélyesek, mint amilyen gyönyörűek. A városba szüleik gyilkosai után jöttek, hogy bosszút álljanak rajtuk. Mivel az egyetlen nyom egy misztikus név: Kochinawa, a gésa-nővéreknek trükkökhöz kell folyamodniuk, hogy megtalálják szüleik gyilkosát...

Zatoichi, aki szállásadónőjétől már értesült a városban zajló kegyetlenkedésekről és a szerencsétlen sorsú kereskedők kihasználásáról elhatározza, hogy a Gésa-nővérekkel szövetkezve felszámolja a bandát.

Bár az első leszámolás után a banda maradéka Hattorival megerősítve felkutatja, hogy végezzen vele, de Zatoichi kezében a legendás nádtokos karddal halálos nyugalommal várja támadóit...

 
1 490 Ft
Szamuráj kém (1DVD)

Japán, 1614. A Sekigahara-i csata után 14 évvel még mindig nem tiszták az erőviszonyok. Két klán, a Tokugawák és a Toyotomik állnak szemben egymással. Bár a csata az előbbiek győzelmét hozta, a teljes hatalom megszerzéséhez ez nem volt elég. Két tűz közé szorult a Sanada klán, akik nem döntötték el, kinek a pártjára álljanak. Legfőbb kémük, Sasuke Sarutobi a háború vége óta járja az országot, hogy információkat gyűjtsön. Jelentéseire azonban nem kap választ, mivel főnőkét nem ismeri, így annak szándékaival sincs tisztában. Amikor a Tokugawák kémfőnöke megszökik, felpörögnek az események. Eközben Sasuke kettős gyilkosság gyanújába keveredik, és nem tudja kiben bízhat...

Masahiro Shinoda (Gonza, a lándzsás) filmjében remekül ötvözi a szamuráj filmek világát a hidegháborús hangulattal, új irányba indítva el ezzel a műfajt.

 
1 990 Ft
  Szamurájok és banditák (1DVD) (vágatlan rendezői változat)

A XVIII. század vége, Japán. Edo városa körül sorra fosztják ki a gazdag kereskedőket. A titokzatos támadók észrevétlenül járnak-kelnek a környék erdeiben, veszély esetén eltűnnek, mint a köd.

A banditák vezére Kumokiri, aki szamuráj volt de elhagyta rangját, hogy a tolvajbanda élére álljon. Terve, pedig volt klánjának kirablása.

A 1978-ban készült Szamurájok és banditák minden idők egyik leghíresebb szamuráj filmje. A filmet az egyik legnagyobb Japán rendező Hideo Gosha rendezte, főszerepében pedig Tatsuya Nakadai-t (Árnyéklovas, Harakiri) láthatjuk.

 
1 990 Ft
Szamurájok fejedelme (1991 - Kabuto) (1DVD) (Sho Kosugi)

A 17. században Japán két részre szakad. A keleti sereget Tokugawa Ieyasu hadúr vezeti, és hadban állnak a Toyotomi-klánnal, valamint a nyugati sereggel. Bár megnyert nemrég egy csatát, rosszul áll a szénája a keleti haderőnek. Toyotomi seregének modern fegyverek kellenek, ami megfordíthatja a háború kimenetelét. Tokugawa Ieyasu elküldi legmegbecsültebb szamuráját, Mayedát és a fiát, Yourimunét Spanyolországba, hogy vegyenek ötezer muskétát. De a veszélyes úton sokan esküdnek össze ellenük. Mikor végre Spanyolországba érnek, ott semmi sem úgy alakul, ahogy várták.

 
1 990 Ft
Szerelem és becsület (1DVD)

Mimura (Takuya Kimura - 2046) fiatal, életerős szamuráj, aki azonban nem csatákban védi meg urának életét, hanem ételkóstolóként kell dolgoznia. Ebből ugyan feleségével, Kayoval tisztességesen meg tudnak élni, de Mimura többre vágyik. Saját vívóiskolát szeretne, amelybe kaszttól függetlenül minden gyerek járhatna. Amikor azonban az egyik szakács óvatlanul készíti el a klán urának ebédjét, Mimura súlyosan megbetegszik, majd megvakul. Egy vak szamurájnak pedig nincs jövője. Az elkeseredett harcos már fontolgatná az öngyilkosságot, de családja, főleg felesége, lebeszélik erről. Szorult helyzetüket azonban hamarosan csúnyán kihasználják. Mimura pedig becsületét megvédendő elhatározza, hogy fogyatékossága ellenére bosszút áll…
Yoji Yamada (Az utolsó jelenet) filmje a giccsességet és a felesleges vérontást is mellőzve szól a címben szereplő fogalmakról, érzésekről, miközben minden pillantásnak, kimondott vagy ki nem mondott gondolatnak és kardcsapásnak súlya van.

 
1 990 Ft
Tomboló ököl (1DVD)

A rendező, Lo Wei és a mester, Bruce Lee az akció-filmtörténet
alapjait tette le a Tomboló ököl egymást érő harci jeleneteiben.

Lee a kínai és japán nemzeti ellentéteket feszegető történetben Fok
Yun Gap, az élő harcművészeti legenda tanítványát alakítja. Miközben igazi
természeti csapásként, elszántan küzd a japánokkal, Bruce Lee minden
idők legjobb fegyvertelen közelharcát mutatja be a kung-fu alapműben.

 
1 990 Ft

prev
12
next

Sorrend: