Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Birodalom, A - 1. évad (1994 - Riget) (3DVD box) (minisorozat) (extra változat) (Lars Von Trier)

Birodalom, A - 1. évad (1994 - Riget) (3DVD box) (minisorozat) (extra változat) (Lars Von Trier)

Termék ára
5 990 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
300 g/db
Rövid leírás a termékről

A Birodalom Dánia legnagyobb és legnevesebb kórháza. Ránézésre teljesen normális intézmény, ahol doktorok rivalizálnak, nővérek incselkednek, továbbá életek kezdődnek és érnek véget nap mint nap. Ám a Birodalom sötét titkot rejteget. Valahol a mélyben gonosz erők gyülekeznek, hogy rászabadítsák magukat a mit sem sejtő orvosokra és betegekre. És ekkor megérkeznek az első jelek. Az egyik páciens egy kislány szellemét véli látni, esténként egy titokzatos mentőautó jelenik meg a kórház bejáratánál, hogy aztán eltűnjön nyom nélkül, az egyik doktornő pedig teherbe esik, s abnormális gyorsasággal fejlődő magzata azt sugallja, hogy valami nem evilágit hordhat a szíve alatt...

A kultikus dán sorozat nehezen bekategorizálható: mintha a Twin Peaks és a Vészhelyzet találkozásából jött volna létre, Robin Cook és David Cronenberg hathatós közreműködésével. De még csak közel se járunk az igazsághoz, hisz műfaji korlátok közé terelni Lars von Trier abszurd humorral és vérfagyasztó horrorral átitatott szappanoperáját értelmetlen vállalkozás. A Birodalom a maga nemében ugyanis teljesen egyedülálló.

A borongós színvilágú, főleg kézi kamerával filmezett minisorozat két szériát élt meg: az elsőt 1994-ben, a másodikat 1997-ben forgatták. A Birodalom világszerte számtalan rajongóval büszkélkedhet, ezek egyike Stephen King, akit nagymértékben inspirált Trier műve, mikor 2004-ben megírta A félelem kórháza című népszerű sorozat forgatókönyvét.

A termék tulajdonságai

Új, fóliás példány

Színes, dán, francia, német, svéd művész / kultfilm

Kiadás: 3DVD box, Cornerfilm

Főszereplők: Ernst-Hugo Järegard, Kirsten Rolffes, Holger Juul Hansen, Soren Pilmark, Ghita Norby, Udo Kier

Rendező: Morten Arnfred, Lars Von Trier

Hangok: dán 2.0

Feliratok: magyar, angol, dán

Készítés éve: 1994

Hossza: 273 perc

Webáruház készítés