Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Lear király (1983) (1DVD) (Laurence Olivier - William Shakespeare)

Lear király (1983) (1DVD) (Laurence Olivier - William Shakespeare)

Termék ára
1 490 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
100 g/db
Rövid leírás a termékről

Egy zaklatott kora hajnalon Lear király úgy dönt, hogy a birodalmat felosztja három lánya között. Szokatlan döntését szokatlan órában hajtja végre, pillanatnyi szeszélyétől vezéreltetve összehívja a királyi udvart, majd leányaihoz a mesékből jól ismert, de a birodalom életében előzmény nélküli kérdést intézi: "Ki az közületek, ki legjobban szeret?"

A legkisebb lány, Cordélia megtagadja a nyilvános vallomástételt, és ez olyan váratlanul éri a szeszélyes uralkodót, hogy legszeretettebb lányát kitagadja az örökségből, annak ellenére, hogy a hűséges Kent gróf figyelmezteti a királyt szörnyű esztelenségére. A legkisebb lánynak hozomány nélkül kell távoznia az udvarból, megalázottan és eltaszítottan, a francia király feleségeként. Goneril és Regan, a szeretetüket egymással versengve kifejező nővérek azonban hamar megtagadják apjukat, egyre terhesebbé válik számukra a királyságot átruházó, de a királyi címmel járó hódolathoz tovább is ragaszkodó Lear.

A termék tulajdonságai

Bontott, szép állapotú példány

Színes, amerikai dráma

Kiadás: 1DVD, Klub Publishing

Főszereplők: Laurence Olivier, Colin Blakely, Anna Calder-Marshall, Jeremy Kemp, Robert Lindsay, Robert Lang, John Hurt, Diana Rigg, Brian Cox

Rendező: Michael Elliott

Hangok: magyar 2.0; angol 2.0

Feliratok: magyar, angol

Készítés éve: 1983

Hossza: 158 perc

Webáruház készítés