Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Nestroy, Johann Nepomuk: Talizmán, A (1DVD) (Katona József Színház)

Nestroy, Johann Nepomuk: Talizmán, A (1DVD) (Katona József Színház)

Termék ára
3 990 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
100 g/db
Rövid leírás a termékről

Előítélet, ellenszenv, undor. Ki tudná megmondani, hányfélék és honnan erednek? Nestroy bohózatának főhőse is egy homályos gyökerű előítélet áldozata. Egyetlen bűne, hogy vörös hajúnak született. Ám egy szerencsés véletlen olyan talizmánhoz juttatja, amely megváltoztatja egész addigi életét. Számára is meglepő gyorssággal, óráról órára emelkedik a társadalmi ranglétrán, de a gyors karriert még gyorsabb bukás követi. A szatirikus tanmese azonban nem zárulhat hősünk megcsúfolásával, így az utolsó pillanatban megjelenő dúsgazdag nagybácsi is részese lesz egy „világtörténelmi” csalásnak. A fináléban helyére zökken a természet rendje, és a vörös hajúak is „boldogan élnek, amíg meg nem halnak”.

A bécsi szerző művét Eörsi István fordításában, Darvas Ferenc zenéjével 2000 nyarán a Szentendrei Teátrum nyitóelőadásaként játszotta – nagy sikerrel – a Katona társulata, amelyet most kőszínházi környezetben láthatnak.

Fordította és a dalokat írta: Eörsi István

A termék tulajdonságai

Bontott, szép állapotú példány


Színes, magyar színházi felvétel

Kiadás: 1DVD, Budapest Film

Főszereplők: Nagy Ervin, Fullajtár Andrea, Rezes Judit, Pelsőczy Réka, Csákányi Eszter, Fekete Ernő, Lengyel Ferenc, Tóth Zoltán, Elek Ferenc, Kocsis Gergely, Morvay Imre, Érsek-Obádovics Mercédesz, Ernyei László, Darvas Ferenc

Rendező: Máté Gábor

Hangok: magyar moono

Feliratok: magyar halláskárosultaknak

Készítés éve: 2005

Hossza: 131 perc

Webáruház készítés