Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Nyisd ki a szemed! (1DVD) (Alejandro Amenábar)

Nyisd ki a szemed! (1DVD) (Alejandro Amenábar)

Termék ára
2 990 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
100 g/db
Rövid leírás a termékről

Nyisd ki a szemed! Ez egy álomvilág! Cesar gazdag, fiatal, jóképű, minden nőt megkap, nincs gondja a világgal. Magabiztos és határozott. Legjobb barátja, Payela néha zavarban érzi magát Cesar környezetében, aki mellett ő unalmas, szürke, átlagos fiú. Caser úgy érzi, ő irányítja az életét. Nuriától, az alkalmi szeretőtől rövid úton meg akar szabadulni, amikor feltűnik a gyönyörű Sophia. És akkor Cesarral valami olyasmi történik, ami még soha: szerelmes lesz. De a csalódott Nuria nem bírja és nem akarja feldolgozni, hogy kihasználták, elkeseredésében: Cesarral a kocsiban, öngyilkos száguldásba kezd autójával. Az elkerülhetetlen balesetben Nuria meghal, Cesar arca pedig annyira összeroncsolódik, hogy a szívtipró helyett torz szörnyszülött néz vissza rá a tükörből. És ez a tekintet egyre üresebb. Cesar szépségével együtt szerencséjét, magabiztosságát is elveszíti. Megkeseredett és önző lesz. Számonkér és dühöng. Eltaszítja magától a világot, mert úgy érzi, a világ is eltaszította őt. És eközben Sophia és Payela egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Cesar nem bírja tovább a tehetetlenséget, a csalódottságot: egy rosszul sikerült buli után a járdán fekve alszik el. De ez az álom nem tart soká. Másnap Sophia ébreszti fel és szerelmük, úgy tűnik, onnan folytatódik, ahol a baleset előtt abbahagyták: Sophia kitart Cesar mellett. Az orvostudomány hatalmas fejlődésen ment keresztül, és Cesar arcát már meg tudják műteni. Ez a műtét olyan jól sikerül, hogy Cesar teljesen visszakapja egykori fiatal, kedves külsejét és önmagát. Cesar sohasem volt boldogabb, Sophiával édes az élet. De egy álom mindent megváltoztat! Cesar élete rémálommá válik. Megkezdődik ámokfutása az idővel, önmagával, a sorssal, és az élettel szemben.

Alejandro Amenábar spanyol rendező nagyon különleges alkotást készített. Már a film első perceinek feszült, riadt és bizarr csöndje érezteti velünk, hogy nem egy hagyományos művel van dolgunk. Újszerűen borzongató ez a játék önmagunkkal és az idővel. "Mintha ez már megtörtént volna velünk. De lehet, hogy csak álmodtam?"-juthat eszünkbe néha. Amenabar ezen, az ezredfordulón oly aktuális, álom és valóság közti mezsgyén szerkesztett egy meghökkentő filmet. Egy kétarcú valóságban, kétarcú világban játszódik a történet. A valóság szkepticizmusa csap össze a valóság és álom kábulatával. A megragadó szerelmi történet feszült krimit takar. Nyisd ki a szemed! Ez egy álomvilág!
A ma talán már klasszikusnak mondható spanyol filmből 2001-ben Tom Cruise főszereplésével készült amerikai változat, Vanília égbolt címen.

A termék tulajdonságai

Bontott,  használt példány

Színes, spanyol, francia, olasz dráma / thriller

Kiadás: 1DVD, Odeon

Főszereplők: Chete Lera, Eduardo Noriega, Penélope Cruz, Fele Martínez, Najwa Nimri

Rendező: Alejandro Amenábar

Hangok: magyar 2.0; spanyol 2.0

Feliratok: magyar, angol

Készítés éve: 1997

Hossza: 119 perc

Webáruház készítés