Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Michael Collins (1DVD) (Liam Neeson)

Michael Collins (1DVD) (Liam Neeson)

Termék ára
1 490 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
100 g/db
Rövid leírás a termékről

Hétszáz éve tartott már az írek véget nem érő harca az angol uralom ellen, amikor 1916-ban kirobbant a tragikus kimenetelű Húsvéti felkelés. A vezetőket kivégezték, számtalan résztvevőt - köztük Michael Collinst és Harry Bolandot - bebörtönözték. Szabadulásuk után Collins megszervezte a sajátos taktikával harcoló Ír Önkénteseket és hamarosan a függetlenségi mozgalom legnépszerűbb vezetője lett.

Nemcsak katonaként, hanem politikusként is eredményes volt: az angol kormánnyal folytatott londoni tárgyalásai után olyan szerződést sikerült kiharcolnia, mely kimondta az Ír Szabadállam megalapítását. A megállapodást elfogadta az ír parlament, de a döntés mégis megosztotta az országot. Újra kitört a háborúskodás, ezúttal a szerződés hívei és ellenzői között, Collins pedig sokak szemében a legnagyobb hazafiból gyűlölt ellenséggé vált...

A páratlanul izgalmas, látványos és nagyszabású film az 1996-os Velencei Filmfesztiválon a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán díjat nyerte el, Liam Neeson pedig a legjobb színésznek járó díjat kapta a filmben nyújtott alakításáért!

A termék tulajdonságai

Új, fóliás példány

Színes, amerikai, angol történelmi / dráma

Kiadás: 1DVD, Pro Video

Főszereplők: Brendan Gleeson, Stephen Rea, Julia Roberts, Ian Hart, Aidan Quinn, Liam Neeson, Alan Rickman

Rendező: Neil Jordan

Hangok: magyar 2.S; angol 5.1

Feliratok: magyar, angol

Készítés éve: 1996

Hossza: 122 perc

Webáruház készítés