Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Blues Brothers / Blues Brothers 2000 (2DVD box) (DVD díszdoboz)

Blues Brothers / Blues Brothers 2000 (2DVD box) (DVD díszdoboz)

Termék ára
5 990 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
200 g/db
Rövid leírás a termékről

Blues Brothers

Jake és Elwood Blues két fehér csirkefogó, de ereikbe fekete vért pumpál hatalmas, jóságos szívük: élnek-halnak a blues zenéért.

A fekete öltönyös, fekete kalapos, sötét napszemüveges duó élete rögös útja gyakran kanyarodott törvénytelen irányba, de most eljött a pillanat, hogy minden bűnük megbocsátást nyerjen. Tudomást szereznek arról, hogy lebontani készülnek az árvaházat, ahol ők is nevelkedtek. Mary Stigmata nővér hiába fohászkodik főnökéhez, Istenhez, az égi áldás nem segíthet az intézeten, csak egy köteg ropogós dollár állíthatja meg a pusztítást. A Blues fivérek úgy döntenek, összetrombitálják régi blues bandájukat és néhány fellépéssel elég pénzt szereznek ahhoz, hogy segíteni tudjanak Stigmata nővérnek.

A dolgok azonban eleinte nem mennek túl olajozottan. Nemes missziójuk során le kell rázniuk egyik bandatagjuk hárpia feleségét, hangszereket kell szerezniük, túl kell élniük egy vérszomjas nő válogatott merényletkísérleteit és hírhedt Blues-mobiljukkal egérutat kell nyerniük vagy félszáz őket üldöző rendőrautó előtt!

A ma már kultuszfilmnek számító Blues Brothers tartós sikere több tényezőnek köszönhető. Mindenek előtt a felejthetetlen karaktereknek, a nagyszerű, fanyar humornak, a rengeteg dögös rhythm-and-blues betétdalnak, a faltól-falig látványos és humoros akciónak (a filmtörténet során alig akad
olyan film, amelyben több autót törnének össze) és természetesen a neves vendégszereplők tömkelegének, Aretha Franklintől kezdve, Ray Charles-szon és Carrie Fisheren keresztül egészen Steven Spielbergig!


Blues Brothers 2000

Hiába cselekedett jó ügy érdekében, Elwood Blues nem úszhatta meg büntetés nélkül, hogy társaival néhány óra leforgása alatt teljesen leamortizálta Chicago bűnüldöző szerveinek teljes járműparkját és kis híján magát a várost is.

18 évet töltött a hűvösön, de szabadulásakor úgy érzi, csak egy kicsit változott körülötte a világ - a blues továbbra is ott él az emberek szívében.

Jake sajnos időközben átköltözött az örök blues-mezőkre és Elwood már csak barátja emléke miatt sem hagyja, hogy feledésbe merüljön legendás bandájuk neve. Felkerekedik, hogy újra összetoborozza a Blues Brothers még aktív tagjait.

Ezúttal két új társa és lelki rokona is akad, akik egyformán osztják Elwood stílusát a zenében és az öltözködésben: Marc McTee, aki a bárpultot hagyja ott az új együttesért és a 10 éves árva Buster,
akit Stigmata nővér bízott Elwood gondjaira.

Az együttestagok toborzása közben nem maradnak üldözők nélkül: magukra haragítják az orosz maffiát és néhány szélsőjobboldali tökfilkót, nem utolsó sorban pedig egyik zenészük házsártos feleségét. Végül elérik céljukat, a titkos blues-bajnokság kísérteties helyszínét, ahol összemérhetik tudásukat a nagy riválissal: a Louisiana Gator Boys Banddel!

A termék tulajdonságai

Bontott, szép állapotú példány

Színes, amerikai zenés / musical

Kiadás: 2DVD, Universal

Főszereplők: BB: John Belushi, Dan Aykroyd, John Candy, Carrie Fisher, James Brown, Ray Charles, Cab Calloway, Aretha Franklin, John Lee Hooker, Steven Spielberg, John Landis / BB2000: Dan Aykroyd, John Goodman, Joe Morton, Frank Oz, Eric Clapton, Evan Bonifant, Nia Peeples, Kathleen Freeman, Erykah Badu, James Brown, Aretha Franklin, Stevie Winwood, B.B. King

Rendező: John Landis / John Landis

Hangok: BB: angol 5.1 (DD); francia Surround (DD); olasz Surround (DD); német mono (DD); spanyol mono (DD); BB2000: angol 5.1; francia;olasz; német; spanyol Surround (DD)

Feliratok: BB: magyar, angol, francia, német, cseh, ... / BB2000: magyar, angol, francia, német, cseh, ...


Készítés éve: 1980 / 1998

Hossza: 142 / 119 perc

Webáruház készítés