Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

dráma


Sorrend:

  Zorba, a görög (1964) (1DVD) (Anthony Quinn) (Oscar-díj) (Intercom kiadás) (szinkron)

Kréta szigetén két teljesen különböző életfelfogású férfi találkozik: a fiatal, érzékeny angol író, Basil, aki azért jött, hogy átvegye apja örökségét, egy szénbányát, és egy életigenlő, bohém görög, Alexis Zorba, akit a fiú művezetőnek fogad fel a bányába.

Zorba megtanítja a fiúnak, hogy az élet napos oldalát kell nézni, és arra bíztatja Basilt, hogy közeledjen nyugodtan a szigeten lakó szépséges özvegyasszonyhoz, akit egyébként minden egyedülálló helyi férfi is szívesen meghódítana.

Zorba eközben egy kurtizánnak csapja a szelet.

A fiatal angol szerelme azonban tragédiába torkollik. A helybéliek hűtlenséggel vádolják az özvegyasszonyt, és az idegen fiú sikerére féltékeny férfiak halálra kövezik a nőt…

Anthony Quinn pályafutásának legmeghatározóbb filmje volt a Zorba a görög, amely a mai napig semmit nem veszített varázsából, zenéje pedig igazi örökzöld, akár Kréta szigete.

 
3 990 Ft
Zűrös kölykök (1DVD) (2006) /nagyon karcos példány/
Ez a nap is úgy indul a nyugat-londoni Trife, Jay és Moony számára a suliban, mint a többi: bunyó az osztályteremben, szex a pályán, drogozás az udvaron. De amikor egy társai által megalázott diáklány öngyilkosságot követ el, és az iskolában tanítási szünetet rendelnek el, a fiatalok élete örökre megváltozik...


A Zűrös kölykök megrázó képet fest a 21. századi tizenévesek mindennapjairól és egy olyan Londonról, amit csak kevesek ismernek. 
1 490 Ft

Sorrend: