Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

sci-fi


Sorrend:

prev
next

  2001: Űrodüsszeia (1DVD) (Stanley Kubrick) (Warner, pattintótokos) (Oscar-díj)

Az időpont: az emberiség hajnala. Szőrös, majomszerű lények
vakaróznak a kietlen tájon. Harcolnak az élelemért, védik a területüket és nőstényeiket.
Állatok még...

Feltűnik a közelükben egy hatalmas, fényes, szabályos, fekete
tárgy - egy monolit. Az első pillantásra látszik, hogy idegen kéz munkája. Az
egyik majom bizalmatlanul megérinti, majd kezébe kapja a közelben szétszóródott
csontok egyikét és használni kezdi - fegyverként. Kiválasztódott a túlélő, az
emberi faj…

Évmilliókkal később, 2001-ben egy csont-formájú űrhajó a
Föld körül keringő hatalmas űrbázis felé tart. Tudósok utaznak a fedélzetén,
akik a Hold egyik bányájában talált különös tárgyat készülnek megvizsgálni.
A tárgy egy hatalmas, fényes, szabályos, fekete hasáb - egy monolit, amely a
műszerek szerint titokzatos jeleket sugároz a Jupiter irányába. Az emberiség
újabb fordulóponthoz érkezett…

Kubrick filmje több mint három évtizede készült, az idők
során azonban - számos más sci-fi alkotással szemben - semmit nem veszített
hatásából, hiszen az Oscar-díjas trükkarzenál és az elgondolkodtató, tartalmas
történet jóval túlmutatott saját korán. Aki még nem látta a 2001-et nem
tudhatja, milyen az igazi sci-fi!

 
2 990 Ft
50 láb magas nő támadása, Az (1DVD)

Nancy (Daryl HANNAH) véletlenül találkozik egy ufóval, és ez különös elváltozást eredményez benne. Amikor dühös lesz, testének mérete növekedni kezd. A férje (Daniel BALDWIN) orvosi segítséget kér, de ezzel a bizarr jelenséggel szemben a tudomány is tehetetlen. Amikor Nancy rájön, hogy férje megcsalta őt, immár óriásira növekedve ámokfutásba kezd.

 
1 490 Ft
  A.I. - Mesterséges értelem (1DVD) (Kerülj szinkronba! kiadás) /használt,karcos/

A XXI. század közepére eltűnik az általunk ismert világ. Az általános felmelegedés következtében a sarki jégtakarók elolvadnak, és a világtenger emelkedő szintje elborítja a kontinensek part menti – addig legsűrűbben lakott – részeit.

Az emberiség egy tudományos felfedezésnek köszönheti a túlélést: a szuperintelligens, saját létezésükről is tudó komputerek segítették át a Földet a katasztrófa évein.

A fejlődés azonban nem áll meg. Az újfajta komputerből újfajta robotok készülnek. Prototípusa első darabjaként elkészül a robotfiú, akit egy gyerekét éppen elvesztett párnak adnak kipróbálásra.

A világban, ahol a robotok álmodni és szeretni képesek, ez a robot többre vágyik, mint géptársai közül bárki. Ám sokan vannak, akik félnek az értelmes gépektől, és semmiképp sem akarják, hogy a kísérlet sikerüljön...

Stanley Kubrick évtizedek óta dédelgetett álmát, a történet megfilmesítését, a MESTER halála után barátja, Steven Spielberg valósította meg, a lehető legmesszebbmenőkig ragaszkodva Kubrick elképzeléseihez!

 
1 490 Ft
  Androméda törzs, Az (1971) (1DVD) (mozifilm) (Michael Crichton)

Egy pályájáról letért műhold darabjai egy Új-Mexikói kisvároska mellett zuhannak le. Még mielőtt a NASA szakemberei a helyszínre érkeznének, a kisváros néhány felelőtlen lakója begyűjti és felnyitja a roncsot. Meggondolatlan tettük halálos veszélyt jelent közösségükre és az egész emberiségre is - a szatelit ugyanis egy földönkívüli organizmust - egyfajta vírust - is magával hozott az űrből, amely percek alatt végez a település szinte összes lakójával.

A hadsereg azonnal lezárja a fertőzött területet, és egy különlegesen felszerelt mozgó laboratóriumot telepítenek a városba. Légmentesen záródó védőruhába öltözött tudósok fésülik át a fertőzés helyszínét, begyűjtik a műholdat, és őrült versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a vért pillanatok alatt száraz, finom porrá változtató félelmetes idegen organizmus ellenszerét, mielőtt elszabadul a kór, és órák leforgása alatt elpusztul az emberiség. A rejtély kulcsát minden bizonnyal a két túlélő rejti - egy alkoholista, és egy bömbölő csecsemő, akikre látszólag nem hatott a kór...

A Michael Crichton (Jurassic Park, A Gömb, Vészhelyzet) regénye alapján készült sci-fi klasszikus a műfaj egyik legjobb, és mai napig legintelligensebb alkotása!

 
3 990 Ft
Apokalipszis - Az ítélet napja (1DVD)

Egy űrbéli anomáliát fedeznek fel, ami a Föld pusztulásához vezethet. A világ legjobb tudósai dolgoznak azon, hogy megállítsák a furcsa és pusztító jelenséget. A ragyogó elmékből álló csapatot, a különc kvantum fizikus Trish Zane vezeti, de minden próbálkozásuk sikertelen, így a föld pusztulása elkerülhetetlen. Egy kisvárosban, Louisiana-ban a város vezetői küzdenek, hogy fenntartsák a rendet, és megakadályozzák a káoszt. Amikor a polgármester Ben (Randy Mulke) és felesége, valamint a városi sheriff Lynne (Stephanie Jacobsen) felfedezi, a "kulcsot" ami megmenti a világot, kétségbeesetten próbálják összehozni Trish csapatát, a zseniális autista fiúval, Terry-vel (Rhett Giles).

 
990 Ft
Burok, A (1DVD)

Az Alkonyat-sorozat írója, Stephenie Meyer bestsellere alapján készült A burok a szerelem és az áldozathozatal története a közeli jövőben, amikor az egész emberiség sorsa veszélybe kerül. A Földet békés idegenek, a Lelkek foglalják el. A Lelkek átveszik az irányítást a legtöbb ember elméje fölött, testüket azonban érintetlenül hagyják, és beleköltözve burokként használják. A Hajtók az utolsó emberektől védik az új fajt, és egyikük (Diane Kruger) elfogja Melanie-t (az Oscar®-díjra jelölt Saoirse Ronan) a kevés emberi ellenálló egyikét, majd a lány testébe beleoperálnak egy Vándor nevű Lelket. Vándort figyelmeztetik, hogy a heves érzelmek, a szenvedély és az élénk emlékek miatt nem könnyű egy emberben élni, ám van valami, amire nem számított: testének korábbi lakója nem hajlandó átadni az elméje fölötti uralmat.

 
2 990 Ft
Chrysalis - Az emlékrabló (1DVD) (Chrysalis, 2007)

A övőben járunk... Párizs, 2020. Egy csúcstechnológiát alkalmazó sebész és a lánya súlyos autóbalesetet szenvednek. A sebész csak úgy tudja megmenteni a lánya életét, hogy manipulálja az emlékeit és az álmait.

Eközben Hoffman, a mindenre elszánt rendőrtiszt egy szökött gengszterrel folytatott tűzharc következtében elveszíti a feleségét. A vadászat azonban folytatódik, mikor a felesége halálától megtört Hoffman új társat kap. A bosszút és az igazságszolgáltatást keresve talál rá a sebész csúcstechnológiával felszerelt laboratóriumára, ahol azonban semmi sem az aminek látszik...

 
1 990 Ft
  Csillagok között (1DVD) (Matthew McConaughey - Christopher Nolan)

Christopher Nolan (Eredet, A sötét lovag trilógia) rendezésében érkezik ez a nagyhatású film, amely egy csapatnyi felfedezőről szól, akik az emberiség történetének legfontosabb küldetésére indulnak. Az Oscar-díjas Matthew McConaughey játssza Coopert, a pilótából lett farmert, aki kénytelen hátrahagyni családját és a haldokló Földet, hogy egy veszélyes expedíció élére állva a galaxis legtávolabbi pontjára utazzon, és kiderítse, hogy a csillagok között van-e jövője az emberiségnek. Az Oscar-díjas Anne Hathaway és az Oscar-díjra jelölt Jessica Chastain szintén feltűnik ebben a formabontó filmben, amely Lou Lumenick, a New York Post kritikusa szerint „az évszázad egyik leglenyűgözőbb filmalkotása”.

 
2 990 Ft
District 9 (1DVD) (Gamma Home Entertainment kiadás)

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet.

Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe?

Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol...

 
1 490 Ft
District 9 (2DVD) (extra változat) (Mokép kiadás)

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet.

Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe?

Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol...

 
1 990 Ft
  Dr. Moreau Szigete (1DVD) (1977) (Burt Lancaster, Michael York)
Andrew Braddock (Michael York) hajótörés áldozataként hányódik a tengeren. Amikor a gyötrelmes napok után végre szárazföldet pillant meg, fel sem merül benne, hogy ami a parton várja, talán rosszabb a biztos halálnál. A sziget ura, Dr. Moreau (Burt Lancaster) ördögi kísérleteket folytat a világ e rejtett zugában, távol a kíváncsi tekintetektől. Bár Braddockot barátságosan fogadják, a vadonban soha nem látott lényekre figyel fel. Ők a sziget őrült urának szerencsétlen teremtményei, félig ember... 
1 990 Ft
Dűne (1984) (1DVD) (David Lynch)

A kezdet nagyon kényes idő. A 10 191. évben járunk. Az ismert
világegyetemet IV. Shaddam Padisah császár kormányozza.

Ebben az időben a világegyetemben a legértékesebb anyag a
fűszer-melanzs. A fűszer meghosszabbítja az életet. A fűszer kiterjeszti a tudatot.
A fűszer elengedhetetlen az űrutazáshoz. Az Űrliga és navigátorai, akik
4000 éve állnak már a fűszer hatása alatt, a narancsszínű fűszergázt használják,
amely képessé teszi őket arra, hogy meghajlítsák a teret, azaz a világegyetem
bármelyik pontjára utazzanak mozgás nélkül.

A fűszer csupán egyetlen bolygón létezik. Egy kietlen, száraz,
sivatagos bolygón. A sivatag mélyén rejtőzve él a fremenek népe, akiknek hite
szerint eljön majd valaki, egy Messiás, aki elvezeti őket az igaz szabadságba.
Ez a bolygó az Arrakis, más néven A DŰNE.

Frank Herbert kultikus sci-fi eposzát David Lynch (Kék
bársony, Veszett a világ, Twin Peaks) 1984-ben álmodta filmvászonra,
és a monumentális kiállítású képsorok azóta is újabb és újabb rajongókat szereznek
világszerte.

 
1 990 Ft
  Dűne - A minisorozat (2000) (2DVD) (John Harrison) (fotó csak reklám) (feliratos)

A jövőben járunk, amikor az emberiség már meghódította a
Galaxis számos bolygóját.

A háború és az ellenségeskedés azonban ebben a korban sem
ismeretlen. Legtöbbször a civilizációkat működtető új erőforrás, a csupán korlátozott
mennyiségben hozzáférhető Fűszer megszerzése miatt csapnak magasra a
gyűlölet lángjai.

Amikor az Atreides uralkodóház népe a nemes Duke
Leto Atreides vezetésével átveszi az uralmat az univerzum leggazdagabb Fűszer-lelőhelye
felett, a rivális Harkonnen ház bosszúra készül.

Az összecsapás elől Atreides szeretője és fia, Paul
egy veszedelmes, férgek-uralta bolygóra, a Dűnére menekül, hogy az ott
élő ősi nép segítségét kérje egy Harkonnen-elleni gerilla háborúhoz...

Frank Herbert klasszikus sci-fi-eposza egyike a műfaj
legösszetettebb és legeredetibb alkotásainak. A sokáig megfilmesíthetetlennek
tartott regényt először David Lynch próbálta vászonra vinni, de nem túl sok
sikerrel. (A film bemutatása előtt a nevét is levetette a stáblistáról.) A vadonatúj,
közel öt órás feldolgozás a rajongók szerint már jóval közelebb áll az eredeti
regény hangulatához!

 
5 990 Ft
Égi tűz (1DVD)

Hatan látták a földönkívüli űrhajót. Egyiküket még fogságban is tartották rajta
a földönkívüliek. De ki hinné, hogy valóban igazat mondanak?

1975-ben egy favágó, Travis Walton és kollégái megpillantottak egy repülő
csészealjat az égen. A többiek futásnak eredtek, de Waltont magába szippantotta
az űrhajó.

Embertelen, kegyetlen vizsgálatok, orvosi kísérletek egész sorát végezték el
rajta az idegenek. Hat nappal eltűnése után találtak rá a megkínzott, vérző,
súlyosan sérült, zavarodott férfira.

Egy nyomozó azt gyanítja, hogy a hat férfi a földönkívüliekről szóló történettel
egy bűntényről próbálja meg elterelni a hatóságok figyelmét. De túl sok a megválaszolatlan
kérdés és a megmagyarázhatatlan jel a történetben.

A világ leghíresebb UFO-ügyének dramatizált filmváltozata izgalmasabb, mint
az X-akták!

 
1 990 Ft
  Egy nulladik típusú találkozás (1989 - Communion) (1DVD) (Christopher Walken)

Whitley (Christopher Walken) 1985 októberében egy különös álmot látott, és később fia ugyanazt álmodta, mint ő. Pár hónap múlva a férfi élete legmegrázóbb felfedezését tette: rájött, hogy az álom valóság volt. Elrabolták a földönkívüliek, és miközben ő aludt, különböző vizsgálatokat végeztek rajta. Felesége, Anne (Lindsay Crouse) eleinte nem hisz neki, de idővel rájön, hogy férje valóban különös kapcsolatban áll az idegenekkel. A történet valós eseményeket dolgoz fel.

 
1 990 Ft
  Elem nélkül nem megy (Csoda a 8. utcában) (1DVD) (Select Video kiadás) (szinkron)

Egy gigantikus méretű irodaház épül a 8. utcában, és az építési területen már csak egyetlen romos házikó áll, amelyben mindössze öt lakásban élnek. A kisajátítás az építtetők számára nem jelenthet problémát. A lakók azonban- egy idős házaspár, egy fiatal nő, egy hóbortos művészlélek és a többiek - hallani sem akarnak arról, hogy elhagyják az otthonukat. A gátlástalan befektetők semmilyen eszköztől nem riadnak vissza annak érdekében, hogy elkergessék a lakókat. Pénzt kínálnak a háztulajdonosoknak, majd amikor visszautasítják őket, erőszakhoz folyamodnak.

A lakók úgy érzik, rajtuk már csak a csoda segíthet. A csoda hamarosan meg is érkezik néhány apró, földönkívüli repülő csészealj képében. A kis masinák berepülnek a lakók életébe, megjavítanak mindent, ami tönkrement vagy eltörött, és lassan az őrületbe kergetnek mindenkit, aki a kedvenc házuk lakóival szembe mer szegülni...

 
2 990 Ft
  Élethalálharc (1DVD) (Luc Besson) (Warner Home Video kiadás)

Luc Besson látomása a sötét jövőről - az Élethalálharc
az apokalipszist követő küzdelmet bemutató klasszikus kultuszfilm.

A lepusztult civilizáció romjain, a pusztává vált földet
benépesítő vademberek között egyetlen ember vív harcot az elszigeteltség és
brutalitás ellen.

A fekete-fehér képek és a szinte teljes némaság megrázóan
mutatja be a barátságtalan jövő minden részletét az első filmes Luc Besson
díjnyertes alkotásában.

 
2 990 Ft
Elveszett szoba, Az (2DVD ) (Box) (karcos példány)

Joe Miller gyilkossági nyomozó soron következő ügyét minden eddiginél szokatlanabb körülmények között kapja kézhez. Egy zálogházban két férfi összeégett holttestére talál, akik a jelek szerint egy kulcs és egy megszegett egyezség miatt kerültek át a túlvilágra. A kulcs átvétele után Joe rájön, hogy az egy eldugott motelszoba ajtajához tartozik, és csupán egy a megközelítően száz darab, természetfeletti erővel bíró tárgy közül. Miközben Miller igyekszik a váratlan felfedezés végére járni, a két férfi gyilkosa elrabolja Joe lányát, Anna Millert, akit kizárólag a Kulcsért cserébe hajlandóak épségben szabadon engedni. Miller bele is egyezik az ajánlatba, de amikor közelharcra kerül sor, Anna a titokzatos szobában reked, ahonnan a Kulcs nélkül nem tud kiszabadulni.

 
1 990 Ft
Emberi ösztönök (1DVD) (Animal, 2005)

A közeli jövőben Thomas Nielsen (Andreas WILSON) az egyik európai egyetem sejtbiológus professzora titkos laboratóriumában felfedez egy módszert, amellyel képes „kikapcsolni” az emberi agresszivitásért felelős géneket. Ahhoz azonban, hogy kutatásait sikeresen befejezze, emberen is ki kell próbálnia a felfedezést. Ki lehetne tökéletesebb kísérleti alany erre a célra, mint a „vadász”néven ismert sorozatgyilkos, Vincent Iparrak (Diogo INFANTE), a nőket gyilkoló, velejéig gonosz, elvetemült bűnöző?

 
1 490 Ft
Emlékek őre, Az (1DVD)

Egy tökéletes jövőben, ahol nincs háború, fájdalom, szenvedés, az ifjú Jonas is megkapja életre szóló feladatát a vének tanácsától. A mentorával töltött idő alatt azonban ráébred, hogy mekkora árat kell fizetnie mindenkinek ezért a színtelen békéért. Az emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről és a szabályokat felrúgva azt teszi, amiről azt gondolja, hogy helyes.

 
2 990 Ft

prev
next

Sorrend: