Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

irodalom / vers

Főkategória >CD - magyar >irodalom / vers

Sorrend:

prev
next

  Radnóti Miklós legszebb versei - Kaszás Attila előadásában (1CD) (2006)  (Hangoskönyv)
  1. Gyerekkor - Csókák aludtak
  2. Szél se fúj itt már
  3. Olasz festő
  4. Pogány köszöntő
  5. Mint a bika
  6. Az áhitat szoltárai
  7. Pontos vers az alkonyatról
  8. Paris
  9. Nem tudhatom
  10. Eső esik. Fölszárad...
  11. Huszonnyolc év
  12. Ez volna hát
  13. Trisztánnal ültem
  14. Tétova óda
  15. A "Meredek út" egyik példányára
  16. Hetedik ecloga
  17. Levél a hitveshez
  18. Aludj
  19. Naptár
  20. Október végi hexameterek
  21. Erőltetett menet
  22. Razglednicák
  23. Előhang egy 'mondorámához"
 
1 990 Ft
Rejtő Jenő: Az ellopott futár  (1CD) (hangoskönyv) (MP3)
A Marseille-i kikötőnegyed kérges kezű és szívű lakói közé egy napon magányos kamaszlány érkezik. Prücsök bebörtönzött édesapja perének újrafelvételét szeretné elérni Marseille és észak-Afrika teljhatalmú uránál, Mervin kormánybiztosnál. Babette anyó, ész Lajos , Kirúg Hümér, Rita Kamélia és társaik pártfogásával a ,,nemzetközi kémnő” tornádóként forgatja fel a gyarmati felsővezetés jónéhány tagjának életét – egészen a boldog végkifejletig. ,,A százados visszaült. Szemben vele a világossárga ... 
2 990 Ft
  Salten, Felix: Bambi (5CD box) (Hangoskönyv) (előadja: Kubik Anna) (új, fóliás példány )

Bambi a rengeteg legmélyén, mogyorócserjék, som- és kökénybokrok, magas juhar- meg bükkfák védte zugban született. A kis őz botladozó lábakkal indult el az erdő úttalan útjain, és mind távolabb merészkedett. Bambival együtt tanul meg az olvasó önfeledten játszani és száguldani, élvezni a szabadságot. De megtanulunk félni is és keserűen tudomásul venni minden élet halandóságát. Salten költői prózája egyszerre szól gyermekekhez és felnőttekhez - mindannyiunk okulására és gyönyörűségére.

 
3 990 Ft
Schaffer Erzsébet: Szia, anya! (1CD) (Hangoskönyv)
"Schäffer Erzsiből olyan erővel árad a bizalom, hogy szabaddá teszi az embert. Történetei is erről szólnak. Istenáldotta tehetséggel egy sajátos, semmihez sem hasonlítható műfajt teremtett. Írásai olyanok, mint a szemünk előtt kinyíló virágok. Habkönnyűek és súlyosan fénylők." - (Lázár Ervin) 
1 990 Ft
  Shakespeare, William: Szonettek (1CD) (Hangoskönyv) (előadja: Mácsai Pál)

William Shakespeare az 1590-es években írta halhatatlanná vált szonettjeit, melyeket Szabó Lőrinc páratlan átéléssel fordított magyarra. Közülük 75-öt válogattunk kiadványunkra. A költeményeket Mácsai Pál érzékeny, művészi tolmácsolásában hallgathatjuk meg.

 
1 990 Ft
  Szabó Magda: Bárány Boldizsár (2CD) (Hangoskönyv) (előadja: Kubik Anna)

"... az az ismerős alak,
piros cipő, zöld kalap,
vállán uzsonnáskosár...
Tudod, hogy ki. Ugye, tudod?
Bárány Boldizsár."

Bárány Boldizsár nagy utat jár be, a másokkal mit sem törődő, iskolakerülő, vásott kisbárány eljut a keserves bűnbánatig, a szeretetteli együttérzésig, és hősies erőfeszítéssel jó útra tér.
Atmoszférateremtő erejével, sziporkázó ötleteivel, játékos rímeivel, kivált pedig a jó és rossz küzdelmének példázatos ábrázolásával a Bárány Boldizsár régóta az ''alapmesék'' közé tartozik.

 
2 990 Ft
Szarka Tamás: Anonymus I.(1CD) ( Hangoskönyv)
Szarka Tamás, a Ghymes együttes költő-zeneszerzője verseinek, novelláinak egyéni hangját, különleges hangulatát már ismerik azok, akik olvasták valamelyik megjelent verseskötetét vagy hallgatják a zenekar felvételeit. A szerző hat versét és két novelláját válogatta első hangoskönyvére.

Tartalom :

Rudolf Péter - Az apa éneke
Gesztesi Károly - Már hidegre fordult
Stohl András - Himnusz a fehér Trabanthoz
Pápai Erika - Szálláskereső Mária balladája
Dörner György ... 
1 990 Ft
Szepes Mária:  Varázsszavak (Hangoskönyv) (2CD)
1. CD:
1. Zarándok az időben (vers)
2. Szellemtörténetek
3. Olvasólámpa
4. Senki földjén (vers)
5. Nosztalgiadélután
6. Időalagút

2.CD:
1. Hogy tetszik Lenni?- Pöttyös Pannitól A Vörös Oroszlánig
2. Villanófényben
3. Névjegy
4. Kossuth Krónika
5. Altató, Álom, Már intenek a bolygók, Viszontlátást (vers) 
2 990 Ft
  Szerb Antal: A Pendragon Legenda (1CD) (Hangoskönyv - MP3 CD) (előadja: Szervét Tibor)

„Szerb Antalnak ez a regénye sajátos mű irodalmunkban, de sajátos mű írójának életművében is. Ha akarom, akár bűnügyi regénynek is mondhatom. Ha akarom, humoros regény, amelyben kultúrtörténeti, ismeretterjesztő elemek lényeges kellékét alkotják az olykor már misztikus mesék. De ha akarom: bűnügyi misztikus regény paródiájának is tekinthetem ezt a nagymértékben szórakoztató, de ugyanakkor a magas irodalmi igény műgondjával írt könyvet. A legtávolabbinak látszó elemek; mulattatás és ismeretterjesztés, kultúrhistória és parodizálás, bűnügy és stílusfinomságok ötvöződnek egységgé, valami irodalmunkban szokatlan hangú és szokatlan bájú olvasmánnyá.” Részlet Hegedűs Géza utószavából

 
1 990 Ft
Szerb Antal: VII. Olivér (1CD) (2007)  (Hangoskönyv)

Szerb Antal _ VII. Olivér - felolvassa Benedek Miklós

 
1 990 Ft
Terry Pratchet: A Mágia fénye (1CD) (Hangoskönyv)
Nagy A'Tuin, a Korongvilágot hátán cipelő csillagteknőc az egyetlen lény kerek e világon, aki pontosan tudja, hová tart. Hamarosan a Korong varázslói is megtudják, és akkor kezdhetnek csak igazán aggódni... A világot katasztrófa fenyegeti, s az egyetlen ember, aki megmenthetné, Széltoló, egy meglehetősen kétes hírű és gyáva varázsló, eltűnt. Állítólag legutóbb a Peremről lezuhanni látták egy négyszemű turista társaságában... 
1 990 Ft
Vitray Tamás: Kiképzés (1CD) (2008)  (Hangoskönyv)

Vitray Tamás Kiképzés - fölolvassa Vitray Tamás

 
1 990 Ft
  Vonnegut, Kurt: A hazátlan ember (2CD) (Hangoskönyv) (előadja: Geszti Péter)

Kurt Vonnegut (1922-2007) a második világháború utáni időszak egyik legnagyobb hatású amerikai írója. Dédszülei Németországból vándoroltak ki 1848-ban. Mint az amerikai hadsereg katonája 1944-ben fogságba esett és hadifogolyként Drezdába került, itt egy hústároló pincéjében vészelte át a város semmivé bombázását 1945 februárjában.

A szörnyű élményt mintegy 25 évvel később Az ötös számú vágóhíd és a Bajnokok reggelije című ikerregényekben sikerült kiírnia magából.
A hazátlan ember egybefüggő önéletrajzi esszéregény, amely felöleli Vonnegut egész írói pályáját. A rá oly jellemző fanyar humorral mondja el véleményét az Egyesült Államokról, és egyben az egész nyugati világ álnokságáról, önmegtévesztéséről is.

"Nem igaz, hogy a jó nem győzedelmeskedhet a gonosz felett. Csak az angyaloknak is úgy kellene szerveződniük, mint a maffiának."

A mű Geszti Péter előadásában hallható.

 
2 990 Ft

prev
next

Sorrend: