Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

történelmi / dráma

Főkategória >DVD - magyar >történelmi / dráma

Sorrend:

56 villanás (1DVD) (angol felirat) (karcos példány)

„A bizonyítási eljárás során megállapítást nyert, hogy Angyal István és a köréje csoportosult ellenforradalmárok megkísérelték Kádár Jánosnak a csoport területére való fondorlatos odacsalogatását… Sőt, Angyal István Kádár János megjelenése érdekében személyesen is elment a Parlamentbe, és csoportjából fegyvereseket is küldött Kádár János odakísérésének céljából. Ez nyilvánvalóan nem azért történt, hogy Kádár János belelásson az ellenforradalom eme boszorkánykonyhájába, hanem azért, hogy Kádár Jánost az ellenforradalom tűzfészkébe odacsalják, és akár foglyul ejtve, akár pedig elpusztítva, megszabaduljanak Kádár János személyétől, aki az első perctől kezdve a népköztársaság további fennmaradásának érdekében tevékenykedett!”

 
1 490 Ft
  Bánk Bán (1985) (1DVD) (Blaskó Péter - Szőnyi G. Sándor)

Magyarország 1213. Baljós esztendő. A király II. Endre (Lukács Sándor) távoli országban csatázik, eközben felesége, az idegen földről jött Gertrúd királyné (Almási Éva) ragadja magához a hatalmat. A királyné kiváltságokkal halmozza el a trón körül dőzsölő honfitársait. A békétlen magyar urak Petúr bán (Kállai Ferenc) vezetésével összesküvést szerveznek ellenük. Ezalatt az országot járó Bánk bán (Blaskó Péter), a király helytartója egyre nagyobb szegénységgel találkozik. Távollétében nem is sejti, hogy a királyi udvarban hagyott hűséges asszonyára, Melindára (Szirtes Ági) a királyné öccse, a léha Ottó (Bubik István) vetette ki hálóját.

 
1 990 Ft
  Erzsébet királyné (1940) (1DVD) (Karády Katalin) (régi magyar filmek) (Multimix kiadás) ( A FOTÓ CSAK REKLÁM , DIAMOND FILM !!! )

Az emigráns forradalmár lánya Ida, Erzsébet királynénál keres támogatást apja számára. Bécsben Neszmélyi báró segít a lánynak bejutni a császárnéhoz, akinek Ida hamarosan a bizalmasa lesz. A rebellis magyarok azonban újra szervezkedni kezdenek...

 
990 Ft
Falu jegyzője, A (1DVD) (Zsurzs Éva)

1837. Nyúzó főbíró szemet vet Viola jobbágy feleségére. Viola felesége védelmére kel, megöl egy pandúrt. 1842. Taksony megyében tisztújításra készülnek. Réty alispán fő ellenfelének Tengelyi Jónás jegyzőt tartják, az alispán ifjúkori barátját. Tengelyi lánya, Vilma és Réty fia, Ákos szeretik egymást. Vilma védelmébe veszi a bujdosásra kényszerített Viola feleségét és kisfiát. Viola véletlenül kihallgatja Rétyné és Macskaházy ügyvéd beszélgetését. Rétyné, férje tudta nélkül, Macskaházy tanácsára elhatározza, hogy ellopja Tengelyi nemesi levelét, hogy a jegyző ne tudjon szavazni a választáson. Tengelyi a választás előtti napon vitába keveredik a főispánnal is.

 
1 990 Ft
  III. Richard (1973) (1DVD) (Fehér György - William Shakespeare)

A III. Richárd, Shakespeare királydrámái közül a leginkább egyesíti a rá olyannyira jellemző egyedi bájt és a szörnyű tragikumot. Az író elementáris erővel ábrázolja a mindenki által megvetett, csúf és velejéig romlott, de ugyanakkor rendkívül ravasz és csábító Gloster hatalomra jutását, majd szánalmas bukását. Mindezt pedig olyan zseniális színészek előadásában látjuk, mint: Haumann Péter, Latinovits Zoltán, Major Tamás, Sulyok Mária, Bánsági Ildikó és Őze Lajos.

 
1 990 Ft
Kincsem (2017) (1DVD) (Herendi Gábor) (+angol felirat)

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

 
5 990 Ft
  Kőszívű ember fiai, A (1DVD) (Jókai Mór - Várkonyi Zoltán) (Mokép kiadás) (angol felirat)

A romantikus, monumentális történelmi film a Baradlay család történetén keresztül jelenti meg a szabadságharc időszakát. A liberális és a royalista nemesség konfliktusának hátterét a családregény adja; az anya, aki azt akarja, hogy fiai hazafiak legyenek, és a halott apa szelleme, aki a császárhoz feltétlen hűséget vár el fiaitól. A Kőszívű ember fiai című regény, 1869-ben jelent meg. Jókai Mór klasszikus alkotása emberközelbe hozza a függetlenségéért küzdő liberális magyar nemességet és polgárságot. Hősies harcuk, hazafiságuk, bátorságuk mellett egyéni, emberi vonásaik is kirajzolódnak. Várkonyi Zoltán 1964-ben forgatott filmet a regényből Sulyok Mária, Bitskey Tibor, Mécs Károly és Tordy Géza főszereplésével. A festői, kétrészes mű a hatvanas évek egyik legnépszerűbb filmje volt.

 
1 990 Ft
  Kőszívű ember fiai, A (2DVD) (extra változat) (Jókai Mór - Várkonyi Zoltán) (Mokép kiadás) (angol felirat)

A romantikus, monumentális történelmi film a Baradlay család történetén keresztül jelenti meg a szabadságharc időszakát. A liberális és a royalista nemesség konfliktusának hátterét a családregény adja; az anya, aki azt akarja, hogy fiai hazafiak legyenek, és a halott apa szelleme, aki a császárhoz feltétlen hűséget vár el fiaitól. A Kőszívű ember fiai című regény, 1869-ben jelent meg. Jókai Mór klasszikus alkotása emberközelbe hozza a függetlenségéért küzdő liberális magyar nemességet és polgárságot. Hősies harcuk, hazafiságuk, bátorságuk mellett egyéni, emberi vonásaik is kirajzolódnak. Várkonyi Zoltán 1964-ben forgatott filmet a regényből Sulyok Mária, Bitskey Tibor, Mécs Károly és Tordy Géza főszereplésével. A festői, kétrészes mű a hatvanas évek egyik legnépszerűbb filmje volt.

 
2 990 Ft
Nap utcai fiúk, A (1DVD) (Szomjas György) (angol felirat)

Az 1956-os forradalom emblematikus mozzanata az úgy nevezett „pesti srácok” harca, amelyben a felkelők puszta kézzel szálltak szembe a világhatalom páncélosaival. A történet 1956. október 23-án kezdődik és 1956 november 4-én ér véget.
Juli, Totya és Gábor története fordulatosan alakul a mozgalmas napokban. Juli, a kalauzlány hozza a hírt, hogy a városban tűntetés van. Gábor vele tart és együtt vesznek részt a forradalmi eseményekben. Hajnalban a fiúkra rálőnek a bevonuló oroszok és akkor elhatározzák, hogy bemennek a városba és bekapcsolódnak a harcokba. Csak kézi fegyvereik és benzines palackjaik vannak, de eredményesen veszik fel a harcot a benyomuló szovjet harckocsikkal. Bázisukat a fiatalok a békésebb napokban sem hagyják el és november 4-én hősiesen szállnak szembe a nagy túlerővel visszatérő ellenséggel.

 
2 990 Ft
  Sorstalanság (2DVD) (extra változat) (Kertész Imre - Koltai Lajos) (digipack) (angol felirat)

Köves átlagos zsidó kamaszfiú átlagos sorssal Budapesten, 1944-ben. Nem sokkal azután, hogy apját munkaszolgálatra viszik, őt is elfogják, majd bevagonírozzák és Auschwitzba, onnan pedig Buchenwaldba szállítják. Köves nem lázad sorsa ellen, nem lepődik meg, nem keres kiutat. Átmeneti barátságokra tesz szert, felnőttek és gyerekek; flegmák és rémültek, alkalmazkodók és vagányok bukkannak fel mellette a tömegből, és sodródnak el mellőle.

Ő pedig csak van, és megfigyel; egész addig, míg sok véletlennek és szerencsés vagy szerencsétlen fordulatnak köszönhetően haza nem kerül. Hisz nincs olyan képtelenség, amit ne élhetnénk túl...

A történet alapjául szolgáló regény az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre életművének legfontosabb darabja!

 
2 990 Ft
  Szabadság, szerelem (2006) (2DVD) (Goda Krisztina) (angol felirat)

Az Andy Vajna és Joe Eszterhas nevével fémjelzett film az 1956-os forradalmi eseményeket mutatja be az ugyanebben az időben zajló melbourne-i olimpián versenyző magyar vízilabda válogatott sorsán keresztül.

1956. Magyarország csupán egy kis csatlósállam a szovjet blokkban, de nagyhatalom is: vízilabda-válogatottja verhetetlen. A pólós srácok a vasfüggöny mögött is az élet császárainak érzik magukat; élvezik a sikert és a lányok rajongását, magabiztosak és összetartók. Eddig egyetlen egyszer veszítettek: 1955-ben, amikor egy moszkvai mérkőzésen a bíró nem engedte őket győzni. Mindannyian a visszavágásra, az 1956. novemberi melbourne-i olimpiára készülnek.

De a történelem alaposan összekavarja a terveiket. Budapesten kitör a forradalom. A csapat fiatal sztárja, Karcsi (Fenyő Iván) és barátja, Tibi (Csányi Sándor) belekeveredik az utcai eseményekbe. Eleinte csak a kalandot keresik. Karcsinak megakad a szeme egy harcias műegyetemista lányon, Falk Vikin (Dobó Kata), és a nyomában járva eljut a forradalom legfontosabb színhelyeire: ott van a Kossuth téren, majd a Rádió ostrománál is.

 

Több mint 2 órányi extra :

-Audiókommentárok

-Így készült a film

-Történelmi háttér

-Kimaradt jelenetek...

 
2 990 Ft
  Temetetlen halott, A (1DVD) (Mészáros Márta) (angol felirat)

A Kossuth-díjas Mészáros Márta filmrendező filmjében Nagy Imrének állít emléket, szubjektív szemszögből bemutatva életét az 1956-os eseményektől a kivégzésig, majd utóéletét napjainkig. A film szövetét Nagy Imre hiteles szövegei (önéletrajza, elemzései, felszólalásai, cikkei, levelei, a bíróság előtt tett vallomása) adják, valamint korabeli filmek, híradóanyagok, fotók, melyek segítenek felidézni az életutat. A hiteles és pontos történelmi háttér biztosítása miatt a forgatást hosszas adatgyűjtés előzte meg, ugyanakkor éppen olyan fontosak azok a jelenetek, amelyeket színészek játszanak, hiszen ők teszik átélhetővé a történetet.

 
1 990 Ft

Sorrend: