Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Japán filmművészet remekei, A (5DVD) (A. Kuroszava, K. Shindo) (limitált, egyedi sorszámozott gyűjtemény) (DVD díszdoboz)

Japán filmművészet remekei, A (5DVD) (A. Kuroszava, K. Shindo) (limitált, egyedi sorszámozott gyűjtemény) (DVD díszdoboz)

Termék ára
9 990 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
500 g/db
Rövid leírás a termékről

A gyűjtemény filmjei:

Akira Kuroszava

   Yojimbo - A testőr

   Sanjuro

   Ikiru - Élni

Kaneto Shindo:

   A kopár sziget

   Onibaba

 

A 2012 telén megjelent, 11 lemezből álló Andrej Tarkovszkij-gyűjteményt követően az Etalon Film újabb, hasonlóan kultikus rendezők alkotásaiból válogat, amikor A japán filmművészet remekei sorozattal Akira Kuroszava és Kaneto Shindo több kihagyhatatlan művét is megjelenteti. Kuroszava impozáns munkásságából az öt kiadványból álló díszdoboz magában foglal két klasszikus szamurájfilmet, az 1961-es Yojimbo – A testőrt és az egy évvel későbbi, Sanjuro című folytatását. A rendező harmadik, szintén e gyűjtemény részévé vált darabja az 1952-es Ikiru – Élni, melyet sokan minden idők legszebb filmjei közé sorolnak. A két szamurájfilm DVD-jén kapott helyet a Kuroszava, a mester című kétrészes dokumentumfilm, melyek révén 45, illetve 35 percben kerülhetünk közelebb a neves japán alkotóhoz.

A japán filmművészet remekei Kaneto Shindo pályájának két remekművét is tartalmazza. Ezek közül az 1964-es Onibaba bemutatása évében az év legnépszerűbb filmje lett Japánban. Aki látta ezt az alkotást, mély hatással volt rá. Lenyűgöző és titokzatos képi világa, valamint mély, kifejező nyelvezete hatalmas élményt nyújt a nézőnek. A díszdoboz ötödik alkotása Shindo 1960-as A kopár szigete, mely az élet fő kérdéseiről szól, és minden bizonnyal a filmtörténet egyik leggyönyörűbb alkotása. A rendező munkamódszerét az Onibaba lemezén helyet kapó, mintegy 40 perces, kuriózumnak számító Így készült révén ismerhetjük meg jobban.

A termék tulajdonságai

Bontott, szép állapotú példány

Fekete-fehér, japán művész / kultfilm

Kiadás: 5DVD box, Etalon Film

Főszereplők: Tatsuya NakadaiToshiro MifuneTakashi ShimuraYoko TsukasaIsuzu Yamada

Keiju KobayashiShinichi HimoriHaruo TanakaMinoru ChiakiNobuko OtowaJitsuko Yoshimura,

Kei SatoJukichi UnoTaiji TonoyamaShinji TanakaMasanori Horimoto

Rendező: Akira Kuroszava / Kaneto Shindo

Hangok: japán 1.0 DD

Feliratok: magyar

Készítés éve: 1961 (Y) / 1962 (S) / 1952 (I) / 1960 (AKSz) / 1964 (O)

Hossza: 106 perc (Y) / 92 perc (S) / 137 perc (I) / 92 perc (AKSz) / 98 perc (O)

Webáruház készítés