Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Dealer (2 DVD) (Fliegauf Benedek filmje, 2004) (kétlemezes extra változat) / tékás

Dealer (2 DVD) (Fliegauf Benedek filmje, 2004) (kétlemezes extra változat) / tékás

Termék ára
2 990 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
150 g/db
Rövid leírás a termékről

A film egy kábítószer-kereskedő egy napját mutatja be. A főszereplő sokféle szociológiai közegben mozog, a film mégsem elsősorban a drogtársadalomról szól. Sokkal inkább egy személyes tragédiát jár körbe, melyen keresztül ősi sorskérdéseket vizsgál.

Mennyire vagyunk képesek befolyásolni sorsunkat? Mikor hozzuk rossz döntéseinket, melyek adott esetben végzetesek lehetnek? Az epizódokban - melyek néhol stáció jellegűek - súlyos krízis helyzetben lévő emberek sorsába nyerünk betekintést. Ezekben a szituációkban sokszor a drog, az egyetlen választható alternatíva.

Úgy gondoljuk - egyetértve a prevenciós szakirodalom nagyrészével - hogy a drogok világa egyfajta "illegális patika", ahol a dealerek "patikusként" dolgoznak.

Természetesen a drog - az öngyilkossággal, az alkoholizmussal, a bűnözéssel együtt - rossz döntés, de a lényeg az, hogy mindig egy adott, normális tudatállapotban elviselhetetlen élethelyzetre adott reakció. Az, hogy ezek a végállapotok társadalmi igazságtalanságokra, vagy egyéni élethazugságokra vezethetőek vissza, a film szempontjából másodlagos kérdés a Dealer az áldozatokat mutatja be.

A film néhol sokkoló, a megrázó eseményeket a téma hozza magával, és az a megfontolás, mely szerint drogügyben etikátlan hamis illúziókat kelteni.

 

EXTRÁK

2. LEMEZ:
Werkfilm (így készült) - (kb. 18 p.)
Interjú - a rendezővel (kb. 13 p.)
Kimaradt jelenetek 
Képgaléria
A termék tulajdonságai

Bontott, használt, nagyon karcos példány

Színes, magyar dráma

Kiadás: 2DVD, Mokép

Főszereplők: Balogh EdinaKeresztes FelíciánSzakács LajosSzigeti Anikó

Rendező: Fliegauf Benedek

Hangok: magyar 5.1 DD; magyar 2.0 DD

Feliratok: magyar, angol

Készítés éve: 2004

Hossza: 136 perc

Webáruház készítés