Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


American Graffiti 1. (1DVD) (Select Video kiadás)

American Graffiti 1. (1DVD) (Select Video kiadás)

Termék ára
2 990 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
100 g/db
Rövid leírás a termékről

1962 nyarának utolsó felhőtlen éjszakája áll néhány amerikai tinédzser előtt, akikre a gondtalan iskolaévek után a nagybetűs élet vár. De erre egyelőre nem is akarnak gondolni.

Terry inkább arra koncentrál, hogy sikerüljön randija a szőke Debbievel, John - a gyorsulási autóversenyek bajnoka - attól tart, hogy a kemény ellenfél hírében álló Bob Falfa letaszíthatja a trónról az éjszakai versenyben, Steve azon tűnődik, vajon az iskola után is lehet-e közös jövője barátnőjével, Laurie-val, Curt egy titokzatos szőke bombázó nyomába ered, Terry pedig megpróbálja eljátszani a nagymenőt. Mindeközben megállás nélkül szól a zene és újra életre kel Amerika nagy évtizede!

Az American Graffiti jelentős mérföldkőnek számít a hollywoodi filmgyártás történetében. A Universal soha nem hitt a film sikerében, az mégis bemutatója évének harmadik legsikeresebb filmje lett és mint utóbb kiderült, a későbbi évek legmeghatározóbb filmes személyiségei számára jelentette ez a produkció a nagy kiugrást.

A producer A Keresztapa elsöprő sikere után szinte megkérdőjelezhetetlennek számító Francis Ford Coppola volt, aki némi pénz és alig egy hónapnyi forgatási lehetőség biztosításával segítette barátját, George Lucast, hogy megvalósítsa tervét és elkészítse élete első nagyjátékfilmjét. A fiatal szereplők között olyan neveket találunk, mint Harrison Ford, Richard Dreyfuss, és Ron Howard, aki később elsősorban rendezőként vált ismertté (Váltságdíj, Apollo 13).

Az American Graffiti azonban nem csak számos kezdő filmes repülőrajtját segítette elő, hanem új műfajt is teremtett. A fiatalos hangvételű, a zenét középpontba helyező filmek áradata kezdődött Lucas remekművével, de az American Graffiti sikerét egyik sem tudta elhomályosítani.

A termék tulajdonságai

Bontott, szép állapotú példány

Színes, amerikai vígjáték

Kiadás: 1DVD, Select Video

Főszereplők: Richard Dreyfuss, Ron Howard, Candy Clark, Harrison Ford, Paul Le Mat, Charles Martin Smith, Cindy Williams

Rendező: George Lucas

Hangok: magyar 2.0; angol 2.0

Feliratok: magyar

Készítés éve: 1973

Hossza: 108 perc

Webáruház készítés