Kategóriák

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


Amerikai Anzix / Kutya éji dala (2DVD) (Bódy Gábor filmjei) (BBS sorozat 6.) (+angol felirat)

Amerikai Anzix / Kutya éji dala (2DVD) (Bódy Gábor filmjei) (BBS sorozat 6.) (+angol felirat)

Termék ára
3 990 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Tömeg
200 g/db
Rövid leírás a termékről

Amerikai Anzix

A kísérleti film Észak-Karolinában játszódik. Az amerikai polgárháború utolsó napjaiban harcol az 1849-es magyar emigráció három jellegzetes alakja: Fiala János térképész-tüzértiszt, a tudós-racionalista, Vereczky Ádám, a hős-fatalista és Fiala segédje, az érzelmes, honvággyal küzdő Boldogh. A "lelassult forradalmárok" sorsa egyként kilátástalan. A virtuskodó Vereczky értelmetlen halált hal egy óriási hintán, melyet sikerül a teodolittal bemérnie. Boldogh hazavágyik, talán meghalni, Fiala előtt egyetlen lehetőség lebeg: részt vehet a Pacific vasút építésében.

Kutya éji dala

A "Kutya éji dala" cím vagy a prérifarkas vonítása abból az ismert jelenségből indul ki, hogy a kutyák megugatják a holdat, ez az animális és a kozmikus kapcsolat állandóságára és rendszerességére utal. Az emberek bonyolultabb formában ugatják meg a kozmoszt. A film hat szereplőnek a szálait követi olyan formában, hogy töredékes jelenetek, töredékes életszeletek játszódnak le az ajtó mögött. A hat szereplő a társadalom különböző prototípusait jeleníti meg /volt tanácselnök, álpap, Attila, a kísérletező zenész, csillagász, a kisfiú, a mindenfelé nyitottság, a katonatiszt, a szép ösztönös feleség/, a rendező mindegyik személyt azonos közelségből láttatja. Az álmok pedig szerves összekötő anyagává válnak e kis töredék életeknek.

A termék tulajdonságai

új, fóliás példány

Fekete-fehér, színes magyar dráma

Kiadás: 2DVD, MANDA (BBS)

Főszereplők: (AA) Csutoros Sándor (mh: Latinovits Zoltán), Cserhalmi György, Fekete András / (KÉD)  Áldor Györgyné, Bódy Gábor, Derzsi János, Granpierre Attila, Hunyadkürthy István

Rendező: Bódy Gábor

Hangok: magyar

Feliratok: angol

Készítés éve:  1975 / 1983 

Hossza: 95 / 140 perc

Webáruház készítés